>
<
Ubuntu Trusty Tahr

Canonical, het bedrijf achter Ubuntu, brengt elk halfjaar een nieuwe versie van haar Operating System (OS) Ubuntu uit. Op 17 april 2014 gaat het gebeuren, de langverwachte Ubuntu 14.04 Trusty Tahr LTS komt beschikbaar. Een hele mond vol, zit hier een betekenis achter? Elke Ubuntu-versie komt uit met een nummering die staat voor het jaar en maand waarin deze beschikbaar gemaakt wordt. In dit geval staat 14.04 voor het jaar 2014 en de maand april als 4e maand van het jaar.
De trouwe wilde geit
Waar Ubuntu om bekend staat, is de keuze van de bijzondere namen bij voor elke versie van het OS. Namen zijn beter te onthouden dan een reeks getallen, net als dat een domeinnaam veel beter te onthouden is dan het bijbehorende 12-cijferige IP-adres. Voor Ubuntu 14.04 is de naam Trusty Tahr gekozen. Een Tahr is een wilde geitachtige en Trusty betekent trouw of betrouwbaar. Trusty Thar is

Interview Jan-Paul van Burgsteden over netneutraliteit bij Business & IT

Jan-Paul van Burgsteden, algemeen directeur van True, maakt zich zorgen over het voortbestaan van netneutraliteit. Op de website Business & IT reageert hij op recente uitingen van de topman van Ziggo over het laten betalen van Netflix voor een goede doorgave van data. Dit gaat toch in tegen netneutraliteit? Of mag dit wel?
Bye, bye netneutraliteit
Al eerder heb ik mijn onrust geuit over de recente ontwikkelingen omtrent netneutraliteit. Vorige week werd mijn onrust alleen nog maar groter toen ik in NRC Weekend een interview las met René Obermann, topman van Ziggo. Wat hij verkondigde, druist tegen alles in wat netneutraliteit inhoudt. Met als gevolg dat mensen meer moeten gaan betalen en innovaties op het gebied van internet stil komen te staan. Willen we dit echt?
Ziggo versus Tiscali
Wat is er nu aan de hand? Meneer Obermann van Ziggo heeft in het interview aangegeven serieus te overwegen extra geld te vragen voor bepaalde

Niet-Westerse karakters in domeinnamen

PHP open-source library voor iedereen beschikbaar
Amsterdam, 10 maart – Managed hostingprovider True heeft een opensourcesoftware ontwikkeld om makkelijk gebruik te kunnen maken van domeinnamen waarin unicode-karakters, bijvoorbeeld uit een niet-westers schrift zoals Arabisch of Hiragana (Japans schrifttype), zijn opgenomen. True kan dankzij de ontwikkelde software klanten eenvoudig domeinnamen aanbieden met unicode-karakters.
Domeinnamen met internationale karakters
True sluit hiermee aan bij de recente ontwikkeling dat meer en meer organisaties overstappen op domeinnamen met internationale karakters. Een van de redenen hiervoor is dat beschikbare domeinnamen met de gebruikelijke ASCII-karakters beginnen op te raken. Aangezien deze namen meestal unicode-karakters bevatten, is het echter nodig deze namen eerst te converteren naar zogeheten ‘punycode’, alvorens ze als een domeinnaam te kunnen registreren.
PHP-software
De software die True heeft ontwikkeld, draagt zorg voor deze conversie. Vergeleken met bestaande (PHP-) code voor deze conversie maakt de True-software de conversie vooral makkelijker als er sprake is van portable codes tussen verschillende hosts

Professionalisering van webshops

Jan-Paul van Burgsteden, directeur van True, vertelt op Bijgespijkerd.nl hoe belangrijk goede en betrouwbare hosting is bij de professionalisering van je webwinkel.
Webwinkel professionaliseren? Begin bij het begin
Webwinkels zijn vaak een uit de hand gelopen hobby, las ik in verschillende media. Een opmerkelijke conclusie uit recent onderzoek van de Hogeschool van Amsterdam en Marktplaats Zakelijk onder vijfhonderd online ondernemers. Van de fulltime-uitbaters van een webwinkel maakte 15 procent zelfs nog nooit winst. Dat stemt tot nadenken. Gelukkig kreeg ik op de Webwinkel Vakdagen in Utrecht een heel ander beeld.
In gesprekken met diverse e-commercespecialisten, hoorde ik vaak het woord ‘professionalisering’. Die professionalisering komt aan de ene kant door de veranderende wetgeving. Zo moeten webwinkels volgens de nieuwe consumentenwet, die in juni in werking treedt, consumenten betere informatie geven en beter begeleiden door het verkoopproces. En met de verwachte aanpassing van de bestaande Wet bescherming persoonsgegevens moeten ze ook de persoonlijke gegevens van

infrastructuurmanagement serviceproviders onder druk

Onlangs publiceerde onderzoeksbureau Giarte een onderzoek over de outsourcing van infrastructuurmanagement in Nederland. Een van de belangrijkste bevindingen van Giarte gaat over de positie van de 6 grote infrastructuurmanagement serviceproviders in Nederland: KPN, HP, IBM, Atos, Capgemini en T-Systems. Wat is er met deze providers aan de hand? Giarte stelt dat de positie van de big 6 serieus onder druk staat.

Serviceproviders onder druk
Giarte geeft in het onderzoek 3 redenen aan die leiden tot de positie van de huidige 6 infrastructuurmanagement serviceproviders. Giarte maakt hierin een onderverdeling in de allergrootste klanten, grote klanten en klanten. Kort gezegd, komt het op het volgende neer:
De allergrootste klanten zoeken mogelijkheden om kosten te besparen op het gebied van Infrastructure Management door middel van virtualisatie en vergaande consolidatie. Grote klanten hebben minder te besteden in het algemeen en dus ook hebben zij een kleiner bedrag dat zij aan hun huidige serviceprovider kunnen uitgeven. En als

Ondernemer van de dag

Vandaag is onze Algemeen Directeur Jan-Paul van Burgsteden bekroond tot Ondernemer van de Dag. Deze eer is hem toebedeeld door de website WijNoordHolland. En omdat Jan-Paul de ondernemer van de dag is, heeft WijNoordHolland een interview afgenomen. Zo vertelt Jan-Paul op wie hij jaloers is en wat zijn laatste, grote succes is geweest.