Amsterdam PHP meetup in teken van Graph Databases

Donderdag 17 juli aanstaande is de zolder van True weer het toneel van de AmsterdamPHP meeting. Op deze avond verzamelen PHP-addicts zich om onder andere te luisteren naar een interessante spreker, goede gesprekken te voeren en te genieten van een hapje en een drankje. De AmsterdamPHP meetup van 17 juli staat in het teken van Graph Databases en wordt gepresenteerd door co-voorzitter van PHPWomen Michelle Sanver.

Schema van de avond

Vanaf 19.00 uur zijn alle geïnteresseerden welkom op het kantoor van True aan de Coöperatiehof 16 in Amsterdam. De rest van de avond heeft de volgende indeling:

  • 19.00 – 19.30 uur: Welkomstdrankje
  • 19.30 – 20.30 uur: Graph Databases met PHP
  • 20.30 – 20.45 uur: Raffle
  • 20.45 – 23.00 uur: Social, drankjes en eten

Michelle Sanver aan het woord

De spreekster van de avond is Michelle Sanver, software-ontwikkelaar bij Liip uit Zürich en ze is co-voorzitter van PHPWomen. Michelles interesses liggen naast macs en programmering, met name bij het programmeren voor het web (onder andere PHP, CSS, JS ) en iOS. Ze is, zoals ze zelf zegt, een code-gepassioneerde kleurrijke geek en dat kun je onder andere terug horen in haar wekelijkse radioshow op clanbaseradio.com. Als een groot voorstander van open source en met ruim 10 jaar PHP-ervaring wordt ze vaak gevraagd als spreker op conferenties.

Meer prestaties voor relationele databases

Michelle heeft ervoor gekozen om het deze avond te hebben over hoe Graph Databases zijn te gebruiken in PHP. Ironisch genoeg zijn de traditionele relationele databases niet goed in de complexe relaties die sommige moderne applicaties nodig hebben. Meerdere verbindingen en complexe sub-queries kunnen een negatieve invloed hebben op de prestaties. Michelle kijkt naar het gebruik van de populaire Neo4j graph database met PHP om een ​​efficiënte relationele data te bouwen voor omnomhub.

AmsterdamPHP @True

Heb je zin om deze keer de AmsterdamPHP meeting bij True bij te wonen? Meld je aan via Amsterdam PHP meetup. Zorg dat je je op tijd aanmeldt, er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Kilian Drewel
Contentmarketeer
Deel dit artikel via sociale media:

Events - 04.11.2016

Op 22 november organiseert de Amsterdam PHP Meetup-groep samen met de Nederlandse Domain Driven Design (DDD-NL) Meetup-groep een evenement over Event Storming in het hoofdkwartier van True. Wij vroegen aan Jeroen van der Gulik, lead developer bij Isset Internet Professionals en mede-initiator van de DDD-NL-groep, wat de termen Domain Driven Design en Event Storming betekenen en […]

Events - 13.04.2015

Op zaterdag 18 april aanstaande vindt het eerste event in het nieuwe kantoor van True plaats. Wij zijn blij om onze vrienden van AmsterdamPHP onderdak te bieden voor een CakePHP 3.0 workshop. AmsterdamPHP organiseert deze workshop samen met de Cake Development Corporation (CakeDC) en CakeNL. Deze zaterdag staat helemaal in het teken van CakePHP versie […]

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Vraag offerte aan

Vul onderstaand formulier in. True neemt zo snel mogelijk contact met u op.