CakeFest, het evenement voor CakePHP

Het jaarlijkse event CakeFest vindt dit jaar plaats van donderdag 21 tot en met zondag 24 augustus in de Spaanse hoofdstad Madrid. Vier dagen lang worden er workshops gegeven en lezingen gehouden die met name gaan over het CakePHP webapplicatieframework. CakePHP-ontwikkelaars van over de hele wereld komen op deze dagen bij elkaar om kennis te delen en te luisteren naar interessante sprekers. Renan, Fahad en Emerson zijn de 3 gelukkige uitverkorenen die namens True mogen deelnemen aan CakeFest.

Wat is CakePHP?

CakePHP (2005) is een opensource webapplicatieframework dat is geschreven in de programmeertaal PHP. Het framework is gebaseerd op MVC (Model – View – Controller), wat ertoe bijdraagt dat ontwikkelaars goede apps zonder al te veel moeite en met relatief weinig coderen, kunnen bouwen. Ook True maakt gebruik van het CakePHP-framework. Renan Gonçalves is CakePHP Core Developer en werkt bij True: “True maakt gebruik van het CakePHP-framework voor onder andere ons administratiesysteem, ons klantenportaal TrueCare en de statuspagina van True. CakeFest is een mooie gelegenheid mensen te ontmoeten, kennis te delen en nieuwe inzichten te krijgen.”

CakeFest 2014

Vier dagen lang staat CakePHP centraal, maar ook andere onderwerpen komen aan bod. Renan: “We gaan het naast CakePHP hebben over frontend development, waaronder JavaScript, CSS, Twitter Bootstrap en AngularJS. Daarnaast bekijken we hoe we betere code kunnen schrijven die langer meegaat en willen we kijken hoe we prestaties kunnen optimaliseren.” CakeFest kan worden gezien als een all-inn conferentie waarbij het leren van de basis van het framework aan bod komt, maar ook optimalisatie en het leveren van hoge kwaliteitscode centraal staan.

Workshops

De eerste en tweede dag van CakeFest zijn ingericht voor workshops, de laatste 2 dagen zijn de conferentiedagen. Alle deelnemers aan de workshops hebben de beschikking over een eigen computer, zodat ze bepaalde onderdelen meteen in de praktijk kunnen uitvoeren. De inhoud van de workshops zal variëren van een uitleg van de basics tot aan geavanceerde onderwerpen over het PHP-framework. Renan zal ook zijn steentje bijdragen aan de workshops: “Omdat ik Core Developer van CakePHP ben, kan ik een goede bijdrage leveren en mijn kennis overdragen tijdens de workshops.”

De conferentie

De laatste 2 dagen, zaterdag 23 en zondag 24 augustus zijn de conferentiedagen. Tijdens deze dagen zullen gerenommeerde CakePHP-ontwikkelaars hun kennis delen met de congresbezoekers. De onderwerpen die worden besproken, variëren van ‘The road to CakePHP 3.0’, ‘A/B Testing on a Variety of Platforms’, ‘Effective debugging’ en ‘Frontend asset management with Bower and Gulp.js’. En heel toevallig wordt deze laatste lezing gegeven door onze eigen Fahad Ibnay Heylaal. Fahad: “Ik zal spreken over Bower en Gulp.js. Dit zijn instrumenten die worden gebruikt voor frontend-ontwikkeling en op dit moment gebruiken we beide voor True.”

Informatie over CakeFest

Tussen de 100 en 150 mensen nemen deel aan CakeFest. De deelnemers zijn onder andere webdevelopers, technologen, CTO’s, managers en ondernemers. De belangrijkste onderwerpen die tijdens de 4 dagen voorbijkomen, zijn: CakePHP, plugins, ontwikkelomgevingen, API’s, caching en performance. Op de volgende website krijg je meer informatie over CakeFest, CakePHP en heb je de mogelijkheid om je aan te melden.

Kilian Drewel
Contentmarketeer
Deel dit artikel via sociale media:

Events - 13.04.2015

Op zaterdag 18 april aanstaande vindt het eerste event in het nieuwe kantoor van True plaats. Wij zijn blij om onze vrienden van AmsterdamPHP onderdak te bieden voor een CakePHP 3.0 workshop. AmsterdamPHP organiseert deze workshop samen met de Cake Development Corporation (CakeDC) en CakeNL. Deze zaterdag staat helemaal in het teken van CakePHP versie […]

Events - 22.10.2013

Op donderdag 24 oktober aanstaande is er weer een mogelijkheid om je kennis te delen onder het genot van bier en pizza’s op HQ van True. Deze keer organiseert CakePHP een meetup op onze knusse zolder. En de sprekers van de avond zijn geen onbekenden van True. Onze eigen developers Fahad en Renan bespreken hun […]

Events - 16.09.2013

Op donderdag 19 september aanstaande opent True de deuren van zijn kantoor voor de maandelijks Amsterdam PHP meetup. Op deze avond zullen rond de 45 PHP-geïnteresseerden bijeenkomen voor een lezing van Jelrik van Hal over Vagrant en Puppet*. * Helaas is Jelrik van Hal vandaag ziek. Zijn vervanger is Matthias Noback, hij gaat het hebben over […]

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Vraag offerte aan

Vul onderstaand formulier in. True neemt zo snel mogelijk contact met u op.