Een betere wereld door gebruik van open data

Op donderdag 9 en vrijdag 10 oktober aanstaande is De Balie in Amsterdam het toneel van het Open Development Camp. Voor de vierde keer vindt dit event plaats waarin open development centraal staat. De organisatie wil door middel van open data, kennis en technologie een slimmere, rechtvaardigere en schonere wereld bereiken. Een mooi doel waar True zich goed in kan vinden.

Bijeenbrengen open initiatieven en projecten

Het Open Development Camp wil zijn doel bereiken door de voorlopers, waaronder beleidsmakers, webdevelopers en onderzoekers, op het gebied van ICT en open data in contact te brengen met mensen die actief zijn binnen journalistiek, wetenschap, tech-scène, bedrijfsleven, internationale samenwerking en overheid. Door middel van workshops, discussies, hacking, brainstorming, demo’s en presentaties kunnen deelnemers elkaar verder helpen in de open initiatieven en projecten. Met mogelijke, langdurige samenwerkingen tussen de verschillende partijen tot gevolg.

Oxfam Novib en open data

Een goed voorbeeld van een partij die gebruikmaakt van open data is Oxfam Novib. In de online tool ‘Atlas’ staan alle lopende projecten van Oxfam Novib op een wereldkaart aangegeven. De tool is open en toegankelijk voor iedereen. Algemeen directeur van Oxfam Novib Farah Karimi zegt het volgende: “We willen onze informatie en kennis met zoveel mogelijk mensen delen. Met open data kan iedereen ons werk beoordelen, ervan leren of het helpen verbeteren.”

True steunt opensource-community

Al jaren steunt True de opensource-community, onder andere door het openstellen van ons kantoor (inclusief bier en pizza) voor opensource-bijeenkomsten. Het Open Development Camp is in onze ogen een belangrijke, innovatieve conferentie die een frisse insteek heeft en interessant is op het snijvlak van internet, maatschappelijke betrokkenheid en technologie. Tijdens ODC zijn wij dan ook aanwezig en zullen wij meedoen met de discussies en activiteiten die plaatsvinden. Vrijdag om 12 uur doet Security Engineer Remy de Boer van True, mee aan een fishbowl sessie over internet security.

Belangrijke thema’s

Onderwerpen als de verschuiving naar open development, de toepassing van nieuwe technologieën binnen de bedrijfsvoering, netneutraliteit en de beveiliging van data staan tijdens het camp in de schijnwerpers. Allemaal onderwerpen waarmee wij als managed hostingprovider dagelijks te maken hebben en die niet alleen belangrijk zijn voor onze toekomstige bedrijfsvoering, maar ook voor de toekomst van de ontwikkeling van technologie en internet. Daarom is het voor ons ook interessant om met voorlopers op het gebied van ICT en open data in contact te komen.

Open Development Camp en True

Als voorproefje op onze deelname aan het Open Development Camp is onze algemeen directeur Jan-Paul van Burgstede geïnterviewd. In het interview vertelt Jan-Paul over hoe hij aankijkt tegen onderwerpen als security, netneutraliteit en de toekomst. Op de website van het Open Development Camp kun je het hele interview lezen.

Eerder verschenen artikelen

Al eerder schreven en publiceerden wij artikelen over de bovenstaande onderwerpen:

Wil je het Open Development Camp volgen? Check de livestream op www.opendevelopmentcamp.org.

Kilian Drewel
Chief Content
Deel dit artikel via sociale media:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Events - 09.10.2014

Op de website van het Open Development Camp (ODC) staat een interview met Jan-Paul van Burgsteden, CTO van True. Hij is geïnterviewd naar aanleiding van de deelname aan het Open Development Camp. Op vrijdag 10 oktober neemt True actief deel aan een fishbowl-sessie die als onderwerp internetbeveiliging heeft. Hieronder staat de Nederlandse vertaling van het […]

Events - 13.10.2014

Afgelopen vrijdag, 10 oktober, was de salon in De Balie in Amsterdam van 12.00 tot 13.00 uur het toneel van een fishbowl-sessie over privacy en security op internet. Drie experts met verschillende achtergronden gaven hun ideeën en inzichten over internetsecurity: Sally Deffor van de Open Knowledge Foundation, Sacha van Geffen van Greenhost en Remy de […]

Events - 24.03.2017

Op donderdag 6 april host True de UPS-dag van DatacenterWorks. Dit seminar staat in het teken van noodstroomvoorzieningen in datacentra, ook wel bestempeld als Uninterruptible Power Supply (UPS). Tijdens het seminar zullen verschillende onderwerpen de revue passeren. Denk aan vraagstukken over hoe je de noodstroomvoorzieningen in het datacenter kunt financieren, welke producten en diensten er in de […]

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Vertel ons uw uitdagingen

Vul onderstaand formulier in om direct met True in contact te komen.