emerce-kart-cup-17

Emerce Kart Cup ‘17

Op 8 september 2017 vond de Emerce Kart Cup plaats: een kartcompetitie voor de crème de la crème van Nederlandse digitale studio’s. Team Trueligan was erbij en eindigde op de vierde plek, met een klein verschil van een kleine 15 seconden op nummer drie [Insert facepalm_icoontje.png hier]. 

Team Trueligan

Rond een uur of half drie arriveerden onze Trueligans bij Bleekemolen Race Planet te Amsterdam-West. Coureurs Daniël, Raphael, Stefan, Eelco, Rutger en Kilian peptalkte elkaar vol goede moed, zodat we we voor gegarandeerde prestaties zouden gaan.

Al snel bleek dat een aantal teams volop getraind hadden (op dit specifieke circuit zelfs!). Een paar bedrijven hadden zelfs kwalificatierondes georganiseerd en daarmee voor een “survival of the fittest”-strategie gekozen. Grote Spelers dus.

De eerste heat

Team Trueligan zou pas in de tweede heat gaan rijden, wat betekende dat we nog een vol uur hadden om onszelf mentaal voor te bereiden op de overwinning. We bestudeerden de kaart, goten onszelf vol met espresso’s en bedachten technieken om goed voorbereid de baan op te gaan.

Ondertussen keken we met argusogen hoe onze toekomstige mede-finalisten het deden. Die deden het niet verkeerd overigens.

Van alle partijen werd Dept de eerste die zich kwalificeerde voor de finale. Een geduchte tegenstander voor True, want deze jongens hadden vorig jaar ook gewonnen. Team Trueligan was uiteraard niet van plan om de race zomaar gewonnen te geven.

Vroem vroem!

In de tweede heat mocht Team Trueligan het gaspedaal intrappen. De eer was aan mij om te beginnen. De verdere volgorde was: Raphael, Daniel, Eelco, Stefan en als laatst Rutger.

Al snel bleek dat er een aantal pittige bochtjes in het circuit zaten. Ik besloot de eerste ronde rustig goed te observeren waar ik gas bij moest geven en waar ik wat voorzichtiger op de rem moest trappen.

Het leverde niet al te snelle rondetijden op en voor mijn gevoel was ik ook meer dan een minuut bezig. Mijn snelste rondetijd was dan ook 63.93 tijdens de eerste heat, dus ik zat er niet ver naast.

Next up was Raphael, die als een speer de bochten inging en een snelle van 53,75 seconden per ronde wist neer te zetten. Mede door zijn prestaties wisselden we continue van derde naar tweede plek. Als dit zo door ging, dan waren we wel verzekerd van een goede finaleplek!

58,63 seconden

Het geluk was aan onze zijde, want we gingen lekker in die eerste heat. Hoewel de andere Trueligans niet zo snel waren als Raphael, was er enigszins een consistente lijn in de snelheden te vinden. Zo behaalde Daniel een topsnelheid van 59.08 seconden, Eelco van 60,55, Stefan een snelheid van 55,72 en Rutger z’n beste ronde tikte de 58,77 seconden aan. Gemiddeld kwamen we met z’n allen uit op 58,63 seconden per rondje. Spectaculair? Neen. Genoeg om de finaleronde in te gaan? Jazeker. True eindigde op in deze tweede heat op de vierde plek.

De finale

Voor de finale moesten we een andere tactiek bedenken, omdat twee van onze coureurs (Eelco & Rutger) geblesseerd waren geraakt. (Sidenote: het is trouwens een wonder dat niemand van ons een wiel op z’n hoofd heeft gekregen, want die vlogen regelmatig door de lucht heen). Met vier man sterk moesten we het in de finale zien te redden.

We besloten dit keer te beginnen met de snelste rijders, om die vervolgens aan het eind nog een keer te laten rijden. De volgorde werd: Stefan, Raphael, Kilian, Daniel, Stefan, Raphael. Hoewel deze aanpak prima leek te werken, was het geluk helaas niet aan onze zijde.

Onze gemiddelde snelheid lag helaas iets lager dan de tweede heat, namelijk 58,98 seconden per lap. Waar we normaliter continuïteit combineren met razendsnelle prestaties schoot het laatste op de baan er helaas bij in. Tuurlijk hadden we graag op dat podium gestaan! Helemaal omdat het maar een kleine 15 seconden scheelde met de nummer drie (Valtech).

De winnaars

De winnaar van de avond werden naar voren geroepen. De nummer een was Dept, de nummer twee Triple en de nummer drie was Valtech. Ze werden allen beloond met de felbegeerde bekers en een fles champagne, die natuurlijk open werd gepopt om de overwinning te zegevieren.

Al met al een geslaagde middag. Helaas voor True geen prijzen, maar gelukkig hebben we de Gif’jes nog!

True bedankt alle deelnemers van de Emerce Kart Cup ‘17: Gracious StudiosBurst, One ShoeEnriseInfo.nlSyneticDutch Digital AgenciesinRiver, IT creationEpiserverE-sites4net GroupValtechSnakewareDeptDigitasLBi AmsterdamSWISTripleEdenspiekermann_ We are OxymaWidgetsZicht onlineYouwe3DIMERCE.com, LabDigital en Redhotminute.

Ook tijdwinst realiseren en meer output genereren voor je online webprojecten? Neem eens een kijkje hoe True jouw digitale agency kan ondersteunen. Meer informatie over onze webbureau-oplossingen

emerce-kart-cup-17
Kilian Drewel
Chief Content
Categorie: Achtergrond
Deel dit artikel via sociale media:
Achter de schermen bij webshop Gefelicitaart.nl

Achtergrond - 16.04.2018

Wie zijn toch die klanten achter de schermen? In ‘Achter de schermen‘ zoeken we het uit. We gaan op bezoek bij bijzondere klanten die bijzondere dingen doen. Vandaag: gefeliciTAART.nl. Gistgeur en zoetigheid Op een klein industrieterrein ergens in Sloterdijk stonden we voor een deur zonder klinker. Achter het raam zag je iemand werken, maar die leek […]

Achtergrond - 08.03.2018

De oplettende bezoeker zal het zijn opgevallen: sinds afgelopen maandag is het KPN-logo rechts naast de zoekbalk op de desktopversie van Hardware.Info verdwenen en staat er een “Hosted by True” logo voor in de plaats. Dat is echter bepaald niet de enige wijziging van de laatste dagen. Wellicht heb je ook een of twee keer […]

multi-datacenter-hosting

Achtergrond - 11.12.2017

High-availability verbindingen met een capaciteit van 300 Gbps, lage latency van minder dan 0,2 ms en een sterke focus op continuïteit en beschikbaarheid. Met de nieuwe multi-datacenterdienst van True zijn alle blikken op de toekomst gericht, en wordt de beschikbaarheid van web- en businessapplicaties verhoogd.   Eerder dit jaar nam True de nieuwe datacenterlocatie in […]

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Vertel ons uw uitdagingen

Vul onderstaand formulier in om direct met True in contact te komen.