Gerco Vermeer van Futurumshop: "True heeft veel ervaring met webwinkel hosting"

FuturumShop is een succesvolle webshop waar producten worden verkocht op het gebied van fietsen, hardlopen en triathlon. Ze verkopen onder andere fietsen, fietsonderdelen, wandelschoenen, sporthorloges en hartslagmeters. In dit segment is FuturumShop marktleider en op de site zijn tussen de 15.000 en 20.000 producten te vinden.

FuturumShop staat bekend om de snelle levering: wie bestelt voor negen uur ’s avonds heeft de bestelling de volgende dag in huis. De bestellingen worden geleverd vanuit het eigen magazijn. Een beperkt aantal producten kan dezelfde dag worden bezorgd.

FuturumShop is in 1999 opgericht door Harmen van der Meulen en heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. FuturumShop opereert vanuit een vestiging in Apeldoorn en bij het bedrijf zijn momenteel circa 65 personen werkzaam. Tegenwoordig heeft de site meer dan 700.000 bezoekers per maand en dit aantal groeit nog steeds. De webshop brengt al enige jaren het tijdschrift FuturumMag in eigen beheer uit en soms zijn ze met een tv-commercial op de televisie te zien. Ze houden regelmatig evenementen voor hun klanten, zoals Futurum Veluwe Ride en Tacx clinics. Vanwege het succes van de Nederlandse site is ook een Duitse variant van de webshop geopend. Deze webshop, die ook wordt gehost door True, is bereikbaar via het internetadres www.futurumshop.de.

Webwinkel hosting

Sinds 2014 verzorgt True de webwinkel hosting van FuturumShop. In de periode daarvoor deden ze het beheer van de servers geheel zelf. Op een gegeven moment ontstond behoefte aan een externe partij aan wie ze hosting en beheer konden uitbesteden. Ze besloten om de webwinkel webhosting inclusief beheer bij True onder te brengen. Het huidige hostingplatform van FuturumShop bij True bestaat onder meer uit webservers, load balancers, cacheservers en databaseservers.

Waarom heeft FuturumShop voor de webwinkel hosting gekozen voor True? “We wilden graag de volgende stap maken”, vertelt Gerco Vermeer, Development Manager. “Het beheer en onderhoud van ons e-commerce platform is wat hardware en beheer betreft duidelijk in een contract vastgelegd. Bij calamiteiten is duidelijk wie wat moet doen”. Gerco Vermeer: “True heeft veel kennis en ervaring als het gaat om webwinkel hosting. De samenwerking met True verloopt prettig. Onze developers kunnen met True van gedachten wisselen over de beste oplossing. Als we vragen of verzoeken hebben over de hardware van ons e-commerce hostingplatform, dan kunnen we contact opnemen met True”.

Beschikbaarheid en performance

Voor FuturumShop is het belangrijk dat de webshop 24×7 online is. “Eigenlijk wil je geen downtime hebben, want als je winkel dicht is, kun je geen omzet maken”. Daarnaast is de performance van de site ook belangrijk: “De pagina’s van onze webwinkel moeten snel bij de consument op het scherm verschijnen en True maakt dit voor FuturumShop mogelijk. Sinds we bij True zitten is de performance verbeterd. Dat is overigens een continu proces tussen de developers bij FuturumShop en de techneuten bij True”. De webwinkel van FuturumShop is voorbereid op piekbelasting. “Vooral rondom tv-commercials en evenementen hebben we te maken met piekbelasting op onze site. True zorgt ervoor dat we deze piekbelasting moeiteloos kunnen opvangen”.

Bron: True faciliteert de webwinkel hosting van Futurumshop

Kilian Drewel
Contentmarketeer

Cloud - 15.01.2019

23 en 24 januari 2019 is het zover. Dan vindt voor de 13e keer een van de grootste e-commerce events van de Benelux plaats: de Webwinkel Vakdagen. Ook dit jaar belooft de e-commercebeurs veel goeds met inspirerende sprekers, exposanten en actuele trends & ontwikkelingen. Deze 11 e-commerce trends verwacht ik tegen te komen op de beurs.  1. Security & privacy Een groot gedeelte van 2018 […]

News - 13.04.2016

Nieuwsmedium Emerce publiceert elk jaar de Emerce100, waarin de beste e-business bedrijven van Nederland staan vermeld. True staat in 2016 in de categorie shared en managed hosting op de eerste plaats en dat is een resultaat waar we enorm trots op zijn! Voor de samenstelling van de Emerce100 hebben 650 lezers meegedaan aan het onderzoek. […]

Cloud - 19.01.2016

Op 20 en 21 januari 2016 vinden in de Jaarbeurs in Utrecht voor de tiende keer de Webwinkel Vakdagen plaats, waar vertegenwoordigers uit de wereld van e-commerce elkaar zullen ontmoeten. Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen waar eigenaren van webshops komend jaar rekening mee moeten houden? Tijdens de Webwinkel Vakdagen kun je stands van bedrijven bezoeken […]

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Vraag offerte aan

Vul onderstaand formulier in. True neemt zo snel mogelijk contact met u op.