Gerco Vermeer van Futurumshop: "True heeft veel ervaring met webwinkel hosting"

FuturumShop is een succesvolle webshop waar producten worden verkocht op het gebied van fietsen, hardlopen en triathlon. Ze verkopen onder andere fietsen, fietsonderdelen, wandelschoenen, sporthorloges en hartslagmeters. In dit segment is FuturumShop marktleider en op de site zijn tussen de 15.000 en 20.000 producten te vinden.

FuturumShop staat bekend om de snelle levering: wie bestelt voor negen uur ’s avonds heeft de bestelling de volgende dag in huis. De bestellingen worden geleverd vanuit het eigen magazijn. Een beperkt aantal producten kan dezelfde dag worden bezorgd.

FuturumShop is in 1999 opgericht door Harmen van der Meulen en heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. FuturumShop opereert vanuit een vestiging in Apeldoorn en bij het bedrijf zijn momenteel circa 65 personen werkzaam. Tegenwoordig heeft de site meer dan 700.000 bezoekers per maand en dit aantal groeit nog steeds. De webshop brengt al enige jaren het tijdschrift FuturumMag in eigen beheer uit en soms zijn ze met een tv-commercial op de televisie te zien. Ze houden regelmatig evenementen voor hun klanten, zoals Futurum Veluwe Ride en Tacx clinics. Vanwege het succes van de Nederlandse site is ook een Duitse variant van de webshop geopend. Deze webshop, die ook wordt gehost door True, is bereikbaar via het internetadres www.futurumshop.de.

Webwinkel hosting

Sinds 2014 verzorgt True de webwinkel hosting van FuturumShop. In de periode daarvoor deden ze het beheer van de servers geheel zelf. Op een gegeven moment ontstond behoefte aan een externe partij aan wie ze hosting en beheer konden uitbesteden. Ze besloten om de webwinkel webhosting inclusief beheer bij True onder te brengen. Het huidige hostingplatform van FuturumShop bij True bestaat onder meer uit webservers, load balancers, cacheservers en databaseservers.

Waarom heeft FuturumShop voor de webwinkel hosting gekozen voor True? “We wilden graag de volgende stap maken”, vertelt Gerco Vermeer, Development Manager. “Het beheer en onderhoud van ons e-commerce platform is wat hardware en beheer betreft duidelijk in een contract vastgelegd. Bij calamiteiten is duidelijk wie wat moet doen”. Gerco Vermeer: “True heeft veel kennis en ervaring als het gaat om webwinkel hosting. De samenwerking met True verloopt prettig. Onze developers kunnen met True van gedachten wisselen over de beste oplossing. Als we vragen of verzoeken hebben over de hardware van ons e-commerce hostingplatform, dan kunnen we contact opnemen met True”.

Beschikbaarheid en performance

Voor FuturumShop is het belangrijk dat de webshop 24×7 online is. “Eigenlijk wil je geen downtime hebben, want als je winkel dicht is, kun je geen omzet maken”. Daarnaast is de performance van de site ook belangrijk: “De pagina’s van onze webwinkel moeten snel bij de consument op het scherm verschijnen en True maakt dit voor FuturumShop mogelijk. Sinds we bij True zitten is de performance verbeterd. Dat is overigens een continu proces tussen de developers bij FuturumShop en de techneuten bij True”. De webwinkel van FuturumShop is voorbereid op piekbelasting. “Vooral rondom tv-commercials en evenementen hebben we te maken met piekbelasting op onze site. True zorgt ervoor dat we deze piekbelasting moeiteloos kunnen opvangen”.

Bron: True faciliteert de webwinkel hosting van Futurumshop

Kilian Drewel
Product Marketeer Cloud & Infra

schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste blogs van True elke twee weken in je mail

News - 31.08.2015

Op woensdagavond 26 augustus 2015 stond het kantoor van True in het teken van Webshop Wednesday. Ongeveer twintig webwinkeliers luisterden naar de presentaties van Lisette Meij (ICTRecht), Remy de Boer (True) en Ray Bogman (SupportDesk). De eerste spreker van de avond is Lisette Meij, werkzaam als juridisch adviseur bij ICTRecht. Samen met haar college Peter […]

Cloud - 05.12.2014

Afgelopen week hebben we al te maken gehad met Black Friday en Cyber Monday, de drukste dagen in de Verenigde Staten waar het gaat om online shoppen. Nederlanders zijn iets trager met het doen van hun online kerstboodschappen. Volgens de jaarlijkse Adobe Digital Index wordt de piek hier op woensdag 10 december verwacht. True sprak […]

News - 28.04.2021

True behoort ook in 2021 tot de vijf beste shared & managed hosting aanbieder in de Emerce 100 in de categorie ‘Hosting shared & managed’. Een resultaat waar we als True enorm trots op zijn! Een resultaat van jarenlang resultaatgericht en gemotiveerd werken aan de beste hosting diensten van Nederland. Op zoek naar een hostingprovider? […]

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Schrijf u in voor de nieuwsbrief