Lekker thuiswerken

Lekker thuiswerken

Dit artikel verscheen eerder op de website van moederbedrijf Broad Horizon. 

Voor alle ontwikkelingen rondom Covid-19, werd bijna heel Nederland maandag stilgelegd. Met zijn allen vanuit huis werken is de realiteit waar we (in ieder geval) de komende drie weken aan zullen moeten wennen. En ondanks de zorgen en vragen die het met zich meebracht, merkte je ook bij veel mensen een zucht van verlichting. Lekker thuiswerken. Op de bank, pyjama aan, iedere vijftien minuten een snack. Is dat verplichte thuiszitten nou echt zo erg?

Tot iedereen dinsdagochtend met een kater wakker werd. Ja, dit is erg. Heel erg. En niet omdat mensen omkomen in het wc-papier, of omdat je nu eindelijk eens verplicht afstand moet houden van je boze buurvrouw, maar omdat thuiswerken niet zo makkelijk blijkt. Want: kinderen. Of: de hond. En zelfs: een partner die ook calls moet maken en of jij dan niet even op je slaapkamer van 2 m2 kunt gaan zitten de komende 4,5 uur?

En ook bij ons wat het zoeken, gister. Terwijl we de dag eensgezind begonnen met een Broad Horizon-marketingmeeting via Teams, hadden maar twee van de zeven mensen hun camera aanstaan. De rest zat nog in pyjama en met ongekamd haar bij te komen van een vernieuwd ochtendritueel. Dit kwam de (letterlijke en figuurlijke) verbinding niet ten goede. Daarom hebben wij, naar aanleiding van deze inspirerende lockdown-werkregels van Ernst Jan Stigter (CEO Microsoft Nederland), inmiddels afgesproken dat wij de camera aanzetten. Dan maar ongekamd en ongewassen. Het maakt echt een wereld van verschil.

Daarnaast is iedereen uit ons team thuis bezig met dagschema’s, want werken met drie kleine kinderen op de achtergrond vraagt net iets meer van je flexibiliteit en efficiëntievaardigheden dan werken op kantoor. En dus proberen wij thuis iedereen regels en dagindelingen toe te wijzen.

Op dit platform bieden wij jou de ruimte om al jouw vragen te stellen over de technische en sociale aspecten van thuiswerken. Ook delen we inspirerende artikelen, video’s en webinars, die ons allen de komende tijd moeten helpen om een nieuwe realiteit te creëren. Op afstand, maar wel verbonden.

Lees ook eens de volgende informatie door over werken met Microsoft Teams.

Microsoft Teams de Basis

Vijf basisfuncties Teams: How to video

Start met online meetings in Microsoft Teams?

Vergadering plannen in Teams? How to video
Deelnemen aan een Teams-vergadering? How to video
Scherm delen tijdens de vergadering? How to video

Werken met Teams:

Handleiding Microsoft Teams: Download
Leeromgeving Microsoft Teams Video’s: link
Sneltoetsen Microsoft Teams: link

Lekker thuiswerken
Linda Aaij

schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste blogs van True elke twee weken in je mail

Workspace - 24.03.2020

Door het coronavirus is een groot gedeelte van de wereldbevolking aangewezen om vanuit huis te werken, op onze helden in de vitale sectoren na en bij mensen waar het echt niet anders kan. Voor bedrijven die al enige tijd volledig remote werken, is werken vanuit een andere locatie dan kantoor de normaalste zaak van de […]

Security - 15.04.2020

Het verplichte thuiswerken is voor veel organisaties inmiddels gewoongoed geworden. De meeste thuiswerkers beginnen hun draai te vinden en hoewel het niet altijd even ideaal is, ‘werkt’ het thuiswerken wel. Maar gebeurt dat thuiswerken eigenlijk wel veilig genoeg? In dit artikel een aantal tips voor IT-afdelingen om veilig thuiswerken voor de thuiswerkers te stimuleren. Lees […]

Microsoft 365 - 06.04.2020

Vanaf 21 april 2020 krijgt Office 365, de populaire kantoorsoftware uit de cloud van Microsoft, de naam Microsoft 365. De naam wordt doorgevoerd voor zowel consumenten als voor zakelijke abonnementen. Het gaat met name om een naamsverandering, voor consumenten en zakelijke afnemers verandert er niets, al komt er wel een aantal nieuwe functies bij in […]

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Vraag offerte aan

Vul onderstaand formulier in. True neemt zo snel mogelijk contact met u op.