‘Over 10 jaar gebeurt alles met webapplicaties’

True directeur Jan-Paul van Burgsteden is onlangs geïnterviewd door journalist Edwin Feldmann van ISPam.nl. Lees hieronder het complete interview.

Over 10 jaar gebeurt alles met webapplicaties

Webhosting gaat soms om het maken van duidelijke keuzes. Sommige hosters kiezen voor concurreren op prijs, ze gaan voor de massa, of ze onderscheiden zich op performance en kwaliteit.

Maandelijkse contracten daar doet het in Amsterdam gevestigde True Hosting niet aan. ” Onze klanten willen continuïteit en geen ‘vluchtige’ contracten, maar ze zijn op zoek naar duurzame samenwerkingen”, zegt True-directeur Jan-Paul van Burgsteden.

“Grote sites die wij hosten zitten niet te wachten op maandelijkse contracten en facturen. Dat is niet weggelegd voor het soort klanten dat True heeft”, zo stelt Van Burgsteden. True host onder meer sites als Vakantieveilingen, Nationale Vacaturebank, Weerplaza, Tweakers en de evenementensites van ID&T. “Soms duurt alleen het verhuizen van een site al een jaar, wat heb je dan aan een contract dat maandelijks opzegbaar is?”

Performance is wel heel belangrijk voor True. De hoster is volgens Van Burgsteden altijd al non-conformistisch geweest. Hij beweert een voorloper in de markt te zijn wat zich onder meer uit in het heel vroeg investeren en gebruiken van nieuwe technologieën en producten. “We doen geen concessies op de hardware en service en dat geeft ons net dat concurrentievoordeel”, zegt hij in een interview met ISPam.nl.

Bovendien heeft de hoster in 2005 gekozen voor het aanbieden van managed hosting services. “We zijn volledig gefocust op de webapplicatie en kijken graag met klanten mee hoe de onderliggende infrastructuur, software en databases geoptimaliseerd kunnen worden zodat de prestaties worden verbeterd.”

Dat streven naar de perfecte performance is van groot belang, denkt Van Burgsteden. Hij verwacht dat het internetgebruik steeds meer zal draaien om webapplicaties. “We zitten in de overgang van traditionele IT naar het gebruik van webapplicaties. Over tien jaar gebeurt alles met webapplicaties.”

Beveiliging en spanningsveld

Voor dit jaar verwacht True dat – naast het groeiend belang van webapplicaties – beveiliging een steeds belangrijker agendapunt zal worden. “We willen op dit vlak meer naar buiten treden, bijvoorbeeld door onze klanten te confronteren met analyses van hun logfiles.” Sinds enige tijd heeft de hoster ook enkele mensen in dienst die zich volledig met security bezighouden.

Security is niet het enige punt waarvoor meer aandacht nodig is. Alles is gericht op een betere samenwerking van directie, IT-management en ontwikkelaar. Daar ligt volgens True een spanningsveld. “Veel ontwikkelaars hadden en hebben geen idee waar ze mee bezig zijn als het om alles onder hun applicatie gaat. Systeembeheer heeft minder prioriteit voor ze dan het halen van deadlines of het lanceren van nieuwe applicaties, terwijl het belang van de systemen met het jaar toeneemt voor organisaties.” Daar zit volgens True nog een flinke verbeterslag voor organisaties.

Kilian Drewel
Techblogger

schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste blogs van True elke twee weken in je mail

Cloud - 21.10.2020

We zijn gewend dat websites razendsnel in onze browser worden getoond. Zo niet, dan zijn we net zo snel weer weg. Bij het serveren van de content heb je echter te maken met veel verschillende factoren. Denk aan de afstand waar het datacenter staat en waar de bezoeker vandaan surft. Maar ook aan de snelheid […]

Cloud - 14.09.2020

Het optimaliseren van je website of webapplicatie gaat verder dan alleen de prestaties van je hostingomgeving. Steeds vaker wordt het belangrijk om een goede gebruikerservaring te leveren. Daarom introduceerde Google het initiatief Web Vitals, een soort handleiding inclusief metrics waarmee je kunt signaleren hoe goed jouw website of webapplicatie scoort op gebruikerservaringen. In dit artikel […]

Cloud - 13.08.2020

Wanneer de populariteit van je website, webshop of webapplicatie groeit krijg je te maken met nieuwe technische uitdagingen. Je gehoste applicatie moet om kunnen gaan met meer verkeer (load), het verminderen van downtime en het elimineren van ‘single points of failures’. Met High Availability (HA), een manier om je infrastructuur in te richten, kun je […]

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Vraag offerte aan

Vul onderstaand formulier in. True neemt zo snel mogelijk contact met u op.