‘Over 10 jaar gebeurt alles met webapplicaties’

True directeur Jan-Paul van Burgsteden is onlangs geïnterviewd door journalist Edwin Feldmann van ISPam.nl. Lees hieronder het complete interview.

Over 10 jaar gebeurt alles met webapplicaties

Webhosting gaat soms om het maken van duidelijke keuzes. Sommige hosters kiezen voor concurreren op prijs, ze gaan voor de massa, of ze onderscheiden zich op performance en kwaliteit.

Maandelijkse contracten daar doet het in Amsterdam gevestigde True Hosting niet aan. ” Onze klanten willen continuïteit en geen ‘vluchtige’ contracten, maar ze zijn op zoek naar duurzame samenwerkingen”, zegt True-directeur Jan-Paul van Burgsteden.

“Grote sites die wij hosten zitten niet te wachten op maandelijkse contracten en facturen. Dat is niet weggelegd voor het soort klanten dat True heeft”, zo stelt Van Burgsteden. True host onder meer sites als Vakantieveilingen, Nationale Vacaturebank, Weerplaza, Tweakers en de evenementensites van ID&T. “Soms duurt alleen het verhuizen van een site al een jaar, wat heb je dan aan een contract dat maandelijks opzegbaar is?”

Performance is wel heel belangrijk voor True. De hoster is volgens Van Burgsteden altijd al non-conformistisch geweest. Hij beweert een voorloper in de markt te zijn wat zich onder meer uit in het heel vroeg investeren en gebruiken van nieuwe technologieën en producten. “We doen geen concessies op de hardware en service en dat geeft ons net dat concurrentievoordeel”, zegt hij in een interview met ISPam.nl.

Bovendien heeft de hoster in 2005 gekozen voor het aanbieden van managed hosting services. “We zijn volledig gefocust op de webapplicatie en kijken graag met klanten mee hoe de onderliggende infrastructuur, software en databases geoptimaliseerd kunnen worden zodat de prestaties worden verbeterd.”

Dat streven naar de perfecte performance is van groot belang, denkt Van Burgsteden. Hij verwacht dat het internetgebruik steeds meer zal draaien om webapplicaties. “We zitten in de overgang van traditionele IT naar het gebruik van webapplicaties. Over tien jaar gebeurt alles met webapplicaties.”

Beveiliging en spanningsveld

Voor dit jaar verwacht True dat – naast het groeiend belang van webapplicaties – beveiliging een steeds belangrijker agendapunt zal worden. “We willen op dit vlak meer naar buiten treden, bijvoorbeeld door onze klanten te confronteren met analyses van hun logfiles.” Sinds enige tijd heeft de hoster ook enkele mensen in dienst die zich volledig met security bezighouden.

Security is niet het enige punt waarvoor meer aandacht nodig is. Alles is gericht op een betere samenwerking van directie, IT-management en ontwikkelaar. Daar ligt volgens True een spanningsveld. “Veel ontwikkelaars hadden en hebben geen idee waar ze mee bezig zijn als het om alles onder hun applicatie gaat. Systeembeheer heeft minder prioriteit voor ze dan het halen van deadlines of het lanceren van nieuwe applicaties, terwijl het belang van de systemen met het jaar toeneemt voor organisaties.” Daar zit volgens True nog een flinke verbeterslag voor organisaties.

Kilian Drewel
Contentmarketeer

Cloud - 14.02.2020

Het leveren en stabiel houden van moderne webapplicaties is steeds vaker een samenspel tussen ontwikkelaars en systeemspecialisten. Om efficiëntie in dit proces te behalen worden continu nieuwe invalshoeken bedacht, want wie efficiënt is heeft een streepje voor op de concurrent. Grote techbedrijven als Google, Facebook en Amazon nemen het voortouw en bedenken zelfs compleet nieuwe […]

Hosting - 16.12.2019

Tools vervangen handwerk Configuratiemanagement: niet het meest sexy onderwerp binnen de IT-wereld. Toch is het van essentieel belang. Er valt namelijk veel te winnen bij een gestroomlijnd en geautomatiseerd proces voor configuraties, vertelt Erwin Bleeker, VP Solutions bij True. Tools als Ansible, Chef, Puppet en CFEngine helpen met het sneller, efficiënter en foutlezer leveren van […]

Cloud - 30.09.2016

Vandaag is het achttien jaar geleden dat de website van Tweakers het online levenslicht zag. Niet lang na de lancering werd de hosting van Tweakers ondergebracht bij True. Samen zijn Tweakers en True uitgegroeid tot belangrijke spelers binnen hun domein. Solutions architect Erwin Bleeker van True vertelt: “Tweakers begon bij ons slechts op een tweetal […]

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Vraag offerte aan

Vul onderstaand formulier in. True neemt zo snel mogelijk contact met u op.