Seminar door Multrix en CuraTec in het Aviodrome

Seminar over zorgtechnologie vanuit de cloud

Gepost op door Annechiene

Op donderdagmiddag 5 februari aanstaande is het Aviodrome in Lelystad de bijzondere locatie van een interessant seminar met als titel: Zorgtechnologie vanuit de cloud: uit de lucht gegrepen of een goed alternatief? De organisatoren van het seminar zijn CuraTec, een systeemintegrator in de zorg, en Multrix, een cloud serviceprovider met veel ervaring in de zorgsector. Na een rondleiding door het Aviodrome, een lunch en een inleiding door Wim Smeenk van CuraTec en Martin Bergonje van Multrix komen 3 sprekers aan het woord. Het gezamenlijke thema: zorg vanuit de cloud.

Zorgwereld verandert

De wereld van de zorg is volop in beweging. Veel organisaties in de zorg hebben hun beleid moeten aanpassen door wetgeving die invloed heeft op veranderingen in de organisatie en de financiering in de zorg. Al deze veranderingen hebben er onder andere voor gezorgd dat zorginstellingen die voornamelijk zorg binnen een instelling leverden (intermurale zorg), nu overwegen om zorg buiten de zorginstelling om (extramurale zorg) te gaan leveren. Het aanpassen van deze zorg voor zorginstellingen betekent automatisch dat er technologische veranderingen moeten worden doorgevoerd.

Zorgtechnologie vanuit de cloud

Van zorginstellingen wordt steeds meer flexibiliteit verwacht, ook in hun technologisch beleid. En als je denkt aan flexibiliteit en technologie kom je al snel uit bij ‘de cloud’. Maar is het wel mogelijk om alles via de cloud te regelen? Dat is een terechte vraag die tijdens het seminar aan bod komt. Want hoe zit het met certificeringen als NEN7510 (informatiebeveiliging) en NEN2575 (stille ontruiming)? Kan een cloudomgeving omgaan met de regelgeving rond deze certificeringen? Het antwoord op deze en andere vragen worden uitgebreid behandeld.

De sprekers

De volgende sprekers komen tijdens het seminar aan het woord:

  • Peter Pothoven, eigenaar van The Care Accelerator en onafhankelijk ICT-adviseur bespreekt zijn praktijkervaringen en de laatste technische ontwikkelingen.
  • Frido Fraterman, hoofd ICT van Allerzorg deelt zijn praktijkervaringen, waaronder een project waarbij de volledige backoffice naar de cloud is overgegaan.
  • Wiebe de Boer, specialist in technische communicatievoorzieningen binnen zorginstellingen geeft samen met Multrix een demonstratie zorgtechnologie. Hierbij worden de mogelijkheden en de onmogelijkheden besproken.

Na afloop van de lezingen is er een uitgebreide mogelijkheid om na te praten en vragen te stellen.

Aanmelden seminar

Ben jij werkzaam in de zorgwereld en houd jij je bezig met de technologie, infrastructuur of ICT-uitbesteding voor jouw instelling? Bekijk hier het gehele programma en meld je aan voor het seminar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Haal ook het maximale uit je online wereld.
Bel ons op 020 305 97 50 of laat ons contact opnemen met jou.