True gaat stap verder met security

Bevoegdheid om in te grijpen bij onregelmatigheden

Amsterdam, 14 oktober – Managed hostingprovider True heeft een eigen security-afdeling opgericht. Deze afdeling is verantwoordelijk voor het actief monitoren en opsporen van opvallende gebeurtenissen in de IT-omgevingen van klanten. Dit gebeurt onder meer met een Intrusion Detection System (IDS) en een Intrusion Prevention System (IPS). Eventuele onregelmatigheden worden direct onderzocht en zo nodig opgevolgd met een passende actie. Zo heeft de security-afdeling bijvoorbeeld de bevoegdheid om accounts af te sluiten.

“Onze klanten moeten zich concentreren op hun activiteiten en zich geen zorgen maken over de continuïteit van hun applicatie-infrastructuur”, zegt Jan-Paul van Burgsteden, Algemeen Directeur van True. “Wij zorgen ervoor dat hun webapplicaties en andere toepassingen optimaal draaien en beschikbaar zijn. Met een speciale security-afdeling en proactief beheer gaan we een stap verder op het gebied van beveiliging dan gebruikelijk. We kunnen mogelijke problemen voor zijn, op alle lagen van de infrastructuur. Het is een belangrijke versteviging van onze formule.”

Op maat gemaakte IDS- en IPS-oplossingen

Een van de voornaamste taken van de afdeling is het proactief scannen van de IT-omgevingen van klanten. Een team van speciaal opgeleide medewerkers houdt zich bezig met het opsporen, onderzoeken en oplossen van onregelmatigheden. Onder andere met de op maat gemaakte IDS- en IPS-oplossingen worden opvallende gebeurtenissen meteen gedetecteerd en voorkomen. Zo worden de access- en trafficpatronen van klanten voortdurend in de gaten gehouden. Zijn er onregelmatigheden dan nemen de securitymedewerkers onmiddellijk gepaste actie. De beveiligingsmaatregelen, bijvoorbeeld het blokkeren van foutieve log-ins, worden daarbij in relevante gevallen doorgevoerd. True is op deze manier in staat eventuele aanvallen of pogingen tot inbraak voor te zijn.

Bijzondere bevoegdheden

De securitymedewerkers hebben een aantal bijzondere bevoegdheden. Zo kunnen zij meldingen en aangiften bij overheidsinstanties doen. Voor serieuze bedreigingen is er zelfs een directe lijn met de afdeling High Tech Crime van de KLPD. Verder mogen ze verdachte internetserviceproviders of servers isoleren en hebben ze de bevoegdheid om accounts af te sluiten bij verdenking van misbruik. De bevoegdheden dragen bij aan een adequate uitvoering van het securitybeleid van True, dat is gebaseerd op ISO 27001. Ook met regelmatige rapportages, audits en adviezen over veiligheidskwesties dragen de securitymedewerkers bij aan het borgen van de veiligheid van de bedrijfskritische IT-omgevingen van de klanten van True. Zeker in een toekomst waarin digitale bedreigingen alsmaar toenemen, is dat van cruciaal belang.

Over True

Managed hostingprovider True is gespecialiseerd in het volledig beschikbaar stellen van applicatie-infrastructuren, met een focus op bedrijfskritische webapplicaties. True neemt daarbij de operationele uitdagingen en bedrijfsdoelen van de opdrachtgever als vertrekpunt en stelt zijn applicatie-infrastructuur daarop samen. Vervolgens wordt deze continu en proactief onderhouden en geoptimaliseerd. Hierdoor kunnen de opdrachtgevers van True hun diensten eerder lanceren, hun productiviteit verhogen en de continuïteit en prestaties van hun applicaties maximaliseren.

Tot het klantenportfolio van True behoren onder meer VNU, ID&T, Yonego, AFAS Personal, Endemol, Tweakers en Swis. True is gevestigd in Amsterdam en heeft 35 toegewijde specialisten in dienst. True beschikt over ISO-certificaat 9001 voor kwaliteitsmanagement en ISO-27001 voor informatiebeveiliging. Tevens heeft True ISO-14001 opgenomen in het managementsysteem.

E-book: Security & compliance voor digitale organisaties

Wereldwijd nemen digitale aanvallen in rap tempo toe en de nieuwe privacywet staat voor de deur. In dit e-book lees en leer je:

  • praktische tips voor betere websecurity;
  • wat de privacywet betekent voor webbouwers;
  • wat je van een hostingprovider mag verwachten.
e-book-security-en-compliance

 

 

Kilian Drewel
Contentmarketeer

Security - 01.10.2019

Een recap van ons webinar over online security. Vorige week organiseerde True het webinar ‘Verbeter je online security’. In dit webinar sprak ik met Eddie Bijnen (Sr. Security Engineer bij True) over actuele online gevaren waar websites, webshops en webapplicaties mee te maken kunnen krijgen. In deze blogpost lees je globaal waar het webinar over […]

Security - 15.04.2020

Het verplichte thuiswerken is voor veel organisaties inmiddels gewoongoed geworden. De meeste thuiswerkers beginnen hun draai te vinden en hoewel het niet altijd even ideaal is, ‘werkt’ het thuiswerken wel. Maar gebeurt dat thuiswerken eigenlijk wel veilig genoeg? In dit artikel een aantal tips voor IT-afdelingen om veilig thuiswerken voor de thuiswerkers te stimuleren. Lees […]

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Vraag offerte aan

Vul onderstaand formulier in. True neemt zo snel mogelijk contact met u op.