Vijf redenen om over te stappen naar Magento 2

Magento update 2.0
Magento update 2.0
Home / Blog & Nieuws / Applicatie-ontwikkeling / CMS / Vijf redenen om over te stappen naar Magento 2

Na een aantal jaren ontwikkelen, verscheen er in november 2015 een nieuwe versie van het open source e-commerce platform Magento, dat wereldwijd door meer dan 240.000 webshops wordt gebruikt. Magento 2 is het wachten waard geweest, want de software lijkt stukken beter dan de vorige versie.

Magento 1 zal nog drie jaar ondersteuning krijgen. Je hoeft dus geen haast te maken met de overstap. Maar bedenk wel dat de ondersteuning uitsluitend betrekking zal hebben op de huidige functionaliteiten van Magento 1. Voor Magento 1 zullen geen nieuwe features beschikbaar komen. Dat geldt wel voor Magento 2 en daarom is het zinvol om na te denken over een migratie naar de nieuwe versie. We zetten de eerste punten voor je op een rijtje.

1. Nieuwe onderliggende code

Magento 2 maakt gebruik van een modulaire code architectuur. De nieuwe versie gebruikt verschillende frameworks. In de toekomst is het mogelijk om meerdere frameworks aan Magento 2 toe te voegen. “De architectuur is geheel herschreven”, zegt Ray Bogman, die bekendheid geniet als de ‘Magento Dokter’. “De onderliggende code is in vergelijking met de vorige versie van Magento van een veel hoger niveau.” Door toepassing van dependency management zullen modules elkaar voortaan niet meer in de weg zitten als ze een beroep doen op dezelfde functionaliteit, zoals e-mail. Voorheen ontstonden zo conflicten waardoor een site niet meer kon functioneren.

2. Snellere laadtijden van productpagina’s

Magento is gebouwd in PHP en bouwt internetpagina’s op op basis van informatie uit een database. Elke keer als een bezoeker informatie uit een webshop opvraagt, stelt Magento een internetpagina samen en dat kost tijd en processorkracht.

In Magento 2 (Community en Enterprise) is full page caching standaard ingebouwd. Deze handige functie zorgt ervoor dat pagina’s van een webwinkel sneller laden. De internetpagina wordt klaargezet in het werkgeheugen en hoeft daardoor niet meer te worden opgebouwd. In vergelijking met de vorige versie zorgt Magento 2 dus voor aanzienlijke tijdwinst bij het serveren van een internetpagina. Optioneel kan de cachingtechnologie Varnish ook worden ingezet in combinatie met een Magento-site. Varnish is standaard geïntegreerd in Magento 2.

3. Betere gebruikerservaring op kleine schermen

Steeds meer consumenten maken gebruik van smartphones en tablets om webwinkels te bezoeken. Dat gegeven stelt eisen aan de opmaak van een mobiele variant van een webwinkel. Door het gebruik van onderliggende technieken zoals HTML5, CSS3 en jQuery kunnen productpagina’s van een webshop nu volledig responsive worden opgemaakt.

De beheeromgeving in de vorige versie van Magento was behoorlijk statisch opgebouwd. Het kon gebeuren dat bepaalde onderdelen van het menu op kleinere schermen niet (goed) zichtbaar waren. Dit probleem is in Magento 2 opgelost. Door het toepassen van responsive webdesign komen de menu’s aan de achterkant van de site ook op kleinere schermen beter uit de verf.

4. Snellere checkout voor klanten

In Magento 2 is ook het checkout proces onder handen genomen. Alle overbodige onderdelen zijn gestript en dat resulteert in een betere gebruikerservaring voor de online bezoeker. Door de snelheidsverbetering bij het afrekenen wordt verwacht dat webwinkels de conversie zien toenemen.

5. Verlaging van de hostingkosten

Door het gebruik van efficiëntere code in de core van Magento 2 zijn er minder resources benodigd in de hostingomgeving. Daarnaast integreert Magento 2 Varnish en full page caching en dat betekent dat een systeembeheer minder tijd kwijt is aan het optimaliseren van de laadtijden van internetpagina’s.

Nu al overstappen naar Magento 2?

Wil je een bestaande webwinkel overzetten naar Magento 2? In dat geval is een schone installatie noodzakelijk, want de core van Magento 2 is geheel vernieuwd. Veel bestaande extensies zullen niet werken in Magento 2. Interne en externe ontwikkelaars moeten veel bestaande extensies ook nog compatibel maken met Magento 2.

Test je webshop op Magento 2

Heb je een webwinkel in Magento 1 draaien, dan is het advies om nog even te wachten met de overstap naar Magento 2, omdat de nieuwe versie mogelijk nog niet geheel vrij is van bugs. True faciliteert Magento 2 testplatformen, zodat webwinkels de nieuwe versie kunnen testen. Op het testplatform draait dan een identieke kopie van de webshop in Magento 2. De bezoekers van jouw website zullen vanzelfsprekend de webshop via Magento 1 op hun beeldscherm krijgen. Op het testplatform kun je in de tussentijd kennis en ervaring met Magento 2 opdoen. True helpt met het doorvoeren van prestatieverbetering en het onderzoeken welke hardware(configuraties) het beste passen bij jouw webshop in combinatie met Magento 2. Draait alles tot volle tevredenheid op het testplatform, dan kun je ervoor kiezen om jouw webshop over te zetten naar Magento 2.

Neem contact op met True om een testplatform voor Magento 2 op te zetten.

True Ligan
Managed hosting sinds 2000
Tags: ,