Propellor x Dell EMC x True

Digital commerce platform Propellor, gefaciliteerd door managed services van True

Propellor B2B digital commerce platform, gefaciliteerd door True, profiteert van ongekende performance met Azure Stack HCI switchless 4 node set-up van Dell EMC

Propellor B2B digital commerce helpt bedrijven bij het digitaliseren van hun sales- en orderprocessen. Hiervoor biedt het Nederlandse bedrijf een compleet e-commerceplatform. Naast dit aanbod integreert en digitaliseert Propellor online- en offline salesprocessen volledig. Deze aanpak minimaliseert foutmarges en biedt mogelijkheden voor slimme analytics, marketing automation en targeted marketing. Omdat in de B2B-markt elke eindklant een eigen portfolio en prijzen heeft, ondersteunt het platform complexe orders met hoge volumes. De onderliggende infrastructuur is bepalend voor het succes van klanten. Als een webshop niet optimaal functioneert, heeft dat direct impact op de klanttevredenheid en omzet.

Het e-commerceplatform van Propellor stelt hoge eisen aan de performance en schaalbaarheid van de technische resources. Jans Graver, Chief Revenue Officer en mede-eigenaar van Propeller B2B digital commerce, zegt hierover: “Onze klanten hebben gemiddeld zo’n duizend eindklanten met soms wel een miljoen producten. Deze complexiteit en volumes vereisen optimale prestaties, snelheid, beschikbaarheid en veiligheid van de infrastructuur. En omdat we hard groeien is ook de schaalbaarheid cruciaal.” Om tegemoet te komen aan de hoge eisen van Propellor en zijn klanten ontwikkelde managed services partner True in nauwe samenwerking met Dell EMC een unieke Azure Stack HCI switchless 4 node set-up.

Dell EMC maakt onderdeel uit van Dell Technologies, een groep bedrijven die bestaat uit Dell, Dell EMC, VMware, Secureworks en Virtustream. Dell EMC stelt organisaties in staat hun datacenter te moderniseren, automatiseren en transformeren middels een ‘hyper’ converged infrastructuur, servers, storage en databeschermingstechnologie. Dit zorgt voor een betrouwbare fundering voor bedrijven om hun IT te transformeren op basis van een hybrid cloud en hun business te transformeren met de inzet van cloud-native applicaties en big data-oplossingen. Dell EMC bedient klanten in 180 landen, inclusief 98 procent van de Fortune 500, met het meest uitgebreide en innovatieve portfolio van edge tot core tot cloud.

De oplossing

In 2020 stapte Propellor over naar de omgeving en managed services van True. Graver verklaart: “We groeien snel en om onze klanten en hun eindklanten optimaal te ondersteunen, was meer performance en snelheid vereist. In combinatie met de grote complexiteit en volumes van de portals die we ondersteunen is dat een continue uitdaging waar we voor staan. Bovendien breiden we de functionaliteit van ons platform steeds verder uit, waardoor we snel willen doorschalen.” In de zoektocht naar de juiste technologiepartner had Propellor geen specifieke technische eisen aan de infrastructuur. “Het is voor ons heel eenvoudig. De infrastructuur moet gewoon altijd werken. Wij willen alle beschikbare capaciteit focussen op onze softwareontwikkeling omdat we ons daarmee in onze markt onderscheiden.”

Om aan de hoge eisen van Propellor te voldoen, ontwikkelde True samen met Dell EMC een unieke Azure Stack HCI-oplossing. De combinatie van hardware en software van deze IT-infrastructuur is speciaal samengesteld om het applicatielandschap van Propellor maximaal te laten presteren. Momenteel is True wereldwijd de eerste partij die deze configuratie zo heeft draaien. De keuze voor de Azure Stack HCI switchless 4 AX-node set-up biedt diverse voordelen binnen één omgeving. Zo is de redundantie in het platform zelf opgelost. Als er onverwacht een node uitvalt, wordt deze razendsnel overgenomen. Verder zijn storage, network en compute op basis van het HCI-concept maximaal verweven op één host. Het resultaat is hoge snelheid met minimale latency en interferentie. Hierdoor voldoet de infrastructuur aan de hoge eisen van Propellor.

De switchless architectuur vereenvoudigt de infrastructuur en reduceert de kosten van de totaaloplossing. Met een mesh interconnect is het opzetten van het cluster extreem eenvoudig met minder bekabeling en minder onderhoud. Doordat de servers in het cluster onderling geen switches gebruiken, verdwijnt het risico dat het cluster verstoord raakt door bijvoorbeeld het herstarten of uitvallen van een switch.

De ontwikkeling en finetuning van de Azure Stack HCI ging gepaard met diverse pilots en tests. Graver zegt daarover: “De e-commerceplatforms van onze klanten zijn enorm bedrijfskritisch. Het kost veel geld als de orderstroom stokt door downtime of vertraging. Het platform moet altijd optimaal functioneren. Daarom is trial & error geen optie. Snelheid en beschikbaarheid mogen nooit in het gedrang komen. We zijn steeds op zoek naar het optimum tussen CPU’s, storage en network. Het gaf ons vertrouwen dat True niet alleen specialist is, maar ook nauw samenwerkt met marktleiders als Microsoft en Dell EMC.

Hoge snelheid

De Azure Stack HCI biedt Propellor significante performance-verbeteringen. Graver: “Zowel in de frontend als in de backend merkten klanten verbeteringen. De frontend waar de eindklanten in werken was merkbaar sneller. Ook in de backend, waar onze klanten producten en prijzen updaten, pagina’s aanmaken of content toevoegen was de snelheid hoger.”

Naast de technische resources ligt de meerwaarde van True onder andere in de hoge servicelevels. Graver: “Zij nemen ons letterlijk alles rondom de onderliggende IT-infrastructuur uit handen en doen dat proactief en 24/7. Ze monitoren onze omgeving en zijn constant aan het finetunen. Dat biedt ons de kans om onze software aan te scherpen en uit te breiden. Hierdoor kunnen wij focussen op de digitale ondersteuning van onze klanten.” Bovendien bieden ze met hun Advanced Security Platform ook maximale veiligheid van de portals. Op die manier weet Propellor zeker dat hun e-commerce portals niet alleen altijd in de lucht zijn, maar ook de snelheid en prestaties bieden die klanten, en hun eindklanten verwachten en eisen.

Graver zegt tot slot: “Tegelijkertijd hebben we de zekerheid dat we dit niet alleen kunnen voor onze bestaande klanten, maar zeker ook voor nieuwe klanten. Momenteel maakt Propellor de overstap van een monolithische omgeving naar cloud-native applicaties. Door onze software modulair te maken, willen we de flexibiliteit en schaalbaarheid van ons platform verder verbeteren. Ook bij deze stap hebben we veel overleg met True om de continuïteit te waarborgen.”

Dell EMC

Business needs:

  • Een snelle IT-infrastructuur met optimale performance voor B2B-e-commerceplatforms.
  • Een stabiele, veilige en schaalbare omgeving voor de ondersteuning van complexe en hoge volumes van digitale order- en salesprocessen.
  • Compleet managed aanbod inclusief 24/7 monitoring, troubleshooting en beveiliging biedt ruimte voor volledige focus op softwareontwikkeling.
  • Sparringpartner voor continue verbetering en innovatie.

Business results:

  • Een stabiele, snelle en schaalbare IT-infrastructuur als basis voor een optimale klantervaring in de front- en backend.
  • Een betrouwbare basis voor groei van het klantenbestand en uitbouw digitale services.
  • Stabiliteit en flexibiliteit stimuleren innovatie en productontwikkeling.

Neem contact op met de private cloud specialisten van True

Bel 0800 - BEL TRUE of laat ons contact opnemen met u.
Vertel over uw uitdagingen en verstuur ons een e-mail.
Stel uw vraag direct aan een van onze specialisten via de chat.

Lees de nieuwste verhalen op ons blog