Managed hosting voor Nginx webservers

Nginx is een geavanceerde snelle webserver en levert hoge prestaties. De event-driven architectuur van Nginx voldoet aan de hoge eisen voor moderne webapplicaties, zorgt voor hoge prestaties en verbruikt relatief weinig resources.

Managed hosting voor jouw Nginx webservers

Razendsnel uitserveren met NginX

Met een uitgebreid portfolio aan high-traffic klanten heeft True veel ervaring opgedaan met de implementatie van NginX. Onze experts begeleiden je bij de implementatie en benodigde veranderingen om het maximale uit NginX te halen. Zo zorgen we samen met jou dat jouw webapplicatie/-shop/-winkel sneller laadt en grotere hoeveelheden verkeer kan verwerken.

Host je bij True?

 • Dan denken we met je mee of Apache of NginX geschikt is als webserversoftware.
 • Dan monitoren we 24/7 de beschikbaarheid van Nginx.
 • Dan evalueren we samen of de configuratie nog aansluit bij de ontwikkelingen van je website/webshop/webapplicatie.
 • Dan grijpt True in indien de prestaties ondermaats zijn. True zal Nginx blijvend tweaken om continu de beste balans voor jouw situatie te vinden.

Vertel ons over jouw uitdagingen..

En wij stemmen de hostingomgeving naadloos op jouw applicatie(s) af

Please leave this field empty.

FAQ

Hieronder een greep uit de mogelijke vragen bij NginX. Let op: managed hosting door True betekent dat veel van dit soort vragen door ons begeleid en overdacht worden. True configureert en onderhoudt managed software als NginX volledig. Mocht je nog meer vragen hebben kun je contact met ons opnemen op tel nr. 020 305 97 50, via de chat of via het formulier.

Nginx is sneller dan Apache. Is Nginx overal voor inzetbaar als vervanger voor Apache?

Nginx heeft ook z’n beperkingen. Als bekendste beperkingen kent Nginx geen .htaccess en CGI-ondersteuning. Rewrites zoals die bij Apache gebruikt worden moeten anders geschreven in de Vhost-configuratie gezet worden.

Waarom van Apache naar Nginx overstappen?

Wanneer voornamelijk veel statische content geserveerd moet worden kan het raadzaam zijn over te stappen naar Nginx. Ook bij korte en dus snelle PHP-verzoeken kan Nginx een snellere applicatie tot gevolg hebben. Nginx i.c.m. PHP zorgt voor een lagere memory-footprint. Dit betekent dat minder geheugen nodig is voor dezelfde applicatie.
Wanneer zware langlopende (meer dan 0.5 seconden) PHP-scripts geserveerd moeten worden heeft het voor deze scripts geen merkbaar voordeel om van Apache over te stappen naar Nginx.

Wat moet ik in mijn code / aan mijn kant wijzigen om over te stappen van Apache naar Nginx?

Voor de PHP-code verandert niets. Wanneer gebruikgemaakt wordt van .htaccess bestanden of additionele Apache-modules zal de gebruikte functionaliteit in de Vhost configuratie van Nginx gezet moeten worden. Niet voor alle beschikbare Apache-modules is een vervangbare variant voor Nginx beschikbaar.

  Voordelen Nginx

  • statische content snel inladen;
  • veel gelijktijdige bezoekers bedienen;
  • kan ingezet worden als load balancer (application delivery controller)
   en proxy om applicaties te versnellen en te ontlasten;
  • heeft een zeer laag geheugengebruik;
  • staat bekend om haar hoge prestaties;
  • overstappen naar Nginx is eenvoudig;
  • zeer uitgebreide configuratie mogelijkheden.
  Lees meer

  Geschikt voor

  Een Nginx webserver kan naast een web server ook fungeren als een reversed proxyserver voor HTTP-, SMTP-, POP3- en IMAP-verkeer. Het wordt met name gebruikt voor het behalen voor hoge prestaties met daarbij een laag verbruik van geheugen. Nginx draait op Unix, Linux, Windows, Mac OSX, BSD, Solaris en AIX.

  Wereldwijde bekendheid

  Netcraft.com analyseert diverse aspecten op internet, waaronder het wereldwijde gebruik van webservers. Ook het gebruik van Nginx wordt in de onderzoeken van Netcraft meegenomen. Van alle actieve websites en tevens van alle top-1 miljoen drukste websites is Nginx de nummer 2 webserver. Waar vrijwel alle andere web servers stabiel zijn of juist dalen, groeit Nginx al sinds deze in 2007 als eerste werd meegenomen in de analyses. Op dit moment wordt een kwart van alle websites wereldwijd gehost op Nginx als web server.

  Grote bedrijven gebruiken het

  Nginx staat bekend om het leveren van zeer hoge prestaties en het lage geheugengebruik. Dit zijn dan ook de redenen voor veel grote bedrijven van over de hele wereld om te kiezen voor een Nginx webserver. Bij het gebruik van webservers in de top-1000 websites staat Nginx met stip op 1. Voorbeelden van bedrijven die Nginx gebruiken zijn bijvoorbeeld Facebook, Dropbox, WordPress, SoundCloud, Groupon, CNN, Intel en Wikipedia.

 • Sneaker District

  "Op advies van True gebruiken we nu Nginx i.c.m. Varnish, waardoor de load op onze webserver nu probleemloos wordt verwerkt"

  Bekijk de case
 • Overstappen.nl

  "Ons werd direct aangeraden om met Nginx te gaan werken. Al snel bleek dat het gebruik van Ngnix een behoorlijke performanceverbetering ging opleveren.”

  Bekijk de case

Managed Hosting

Jouw specialisten gegarandeerd ontlast van systeem- en softwareoptimalisatie om webdiensten sneller door te ontwikkelen.

Meer over Managed Hosting

Haal ook het maximale uit je online wereld.
Bel ons op 020 305 97 50 of laat ons contact opnemen met jou.