Bisdom Roermond

“Een kantoor vol ‘digibeten’ met een deadline om de IT-omgeving anders in te richten”

Het Bisdom Roermond is de koepel van de Rooms-katholieke kerk in Limburg. Op het hoofdkantoor zijn zo’n 25 medewerkers werkzaam, waarbij de IT ondersteunend is bij de verschillende taken. Dhr. Bemelmans geeft aan: ‘Als het gaat om IT-kennis dan hebben we daar weinig ‘kaas van gegeten’. Laat staan dat we precies kunnen uitleggen welke aanpassingen we nodig hebben. Een IT-partij die ons daarin begeleidt was de wens, met een deadline als bijkomende uitdaging. Onze licenties liepen namelijk af en ook voor de software van ons relatiebeheer moest op zeer korte termijn iets anders komen.

Office365 ook voor medewerkers twee linker IT handen

Dhr. Bemelmans vervolgt: ‘We werken met de bekende Office programma’s Word, Outlook, Excel en PowerPoint. Nu we gebruik maken van Office365, geeft dit ons veel meer mogelijkheden. True heeft ons duidelijk uitleg gegeven en laten zien wat voor ons de meerwaarde is. Wat is anders en wat kunnen wij daar mee? We ervaren dat het gebruik echt eenvoudiger is. Zelfs voor ons met twee linker IT handen.

We hebben bijvoorbeeld op onze interne website een nieuw portal. Veel gebruikersvriendelijker en alle programma’s in één overzicht, het bespaart ons veel tijd.

Waar ben je naar op zoek als organisatie? Want IT kan door heel veel partijen worden geregeld.

Dhr. Bemelmans: ‘Zaken waar je zelf onvoldoende kennis van hebt, AVG-proof, functionaliteiten in software die je werk efficiënter maken, zijn wel zaken die goed geregeld moeten worden. En waar de medewerkers als eindgebruiker mee geholpen worden, in plaats van dat het ze tegenwerkt. Prettig is dan de IT-partner die je achter de hand hebt bij technische vragen. Zo hebben onze medewerkers in kleinere groepen extra instructie gekregen op het gebruik van de nieuwe IT-omgeving. Ander voorbeeld is onze ANBI-status. Daarmee kwamen we in aanmerking voor een donatieprogramma bij Microsoft. True heeft ons hier uitstekend bij geholpen.

Kortom, je bent als organisatie weer up-to-date en je bent geholpen met precies die zaken die voor jou belangrijk zijn. Dat hebben we ervaren in de samenwerking met True.

Hoe ziet de toekomst er verder uit voor het Bisdom?

Dhr. Bemelmans: ‘We moeten onszelf komende jaren opnieuw presenteren. De boodschap van het Evangelie dragen we al meer dan 2000 jaar uit. Dat doen we steeds met de communicatiemiddelen die zich op dat moment aandienen. Van verhalen vertellen, tot boek, video en nu in deze tijd ook online.’

https://www.bisdom-roermond.nl

Vestigingslocaties: Roermond, Meerssen, Kerkrade, Cadier en Keer

“Nu we gebruik maken van Office365, geeft dit ons veel meer mogelijkheden.”

Dhr. Bemelmans

Ook klant worden van True Workdpace Zuid? Aarzel niet en neem contact met ons op!

Bel 043 88 000 88 of laat ons contact opnemen met u.
Vertel over uw uitdagingen en verstuur ons een e-mail.
Stel uw vraag direct aan een van onze specialisten via de chat.

    Vraag offerte aan

    Vul onderstaand formulier in. True neemt zo snel mogelijk contact met u op.