Wonen Meerssen

“Nu achteraf merken we pas hoeveel winst er behaald is met het anders inrichten van onze digitale werkplek”

Je bent soort van ‘vastgeroest’, gewend om op een bepaalde manier te werken en bang voor verandering. Nu zeggen we; ja, dit is veel handiger, het bespaart ons tijd en het werkt slimmer.

In gesprek met Pascal Hamers van Wonen Meerssen. Wonen Meerssen is als sociaal maatschappelijk ondernemer werkzaam in de volkshuisvesting. Pascal: ‘We zijn een kleine organisatie met ongeveer 15 medewerkers. Dat betekent dat we op IT gebied volledig ontzorgt willen worden. We hebben geen eigen IT-afdeling, ik doe het naast mijn andere taken als beleidsmedewerker. Ik heb persoonlijk affiniteit met IT en dat maakt het natuurlijk leuk en uitdagend.

Met je handen in het haar

Pascal: ‘Een aantal jaar geleden startte onze samenwerking en in die tijd was het niet vanzelfsprekend om ‘in de cloud’ te werken. Dat was nog vrij nieuw en onbekend. We zijn het avontuur aangegaan en hebben er geen spijt van. We weten dat we erop kunnen vertrouwen dat het goed en veilig geregeld is. Alles wat een update moet krijgen, krijgt dat automatisch. We hebben er geen omkijken naar. Zijn er technische vragen, bijvoorbeeld over koppelingen met andere systemen, dan zorgt True dat het geregeld wordt. Ze nemen zelf contact op met de leverancier en ik krijg een seintje als het werkt. Ook wel het bekende ‘ontzorgen’, maar True weet dat écht concreet te maken.

Voorheen was onze IT bij meerdere partijen ondergebracht, met als gevolg dat we soms van het kastje naar de muur werden gestuurd. Daar zit je niet op te wachten, want de business moet zo snel mogelijk doorgaan. Optimaal ingerichte digitale werkplekken is essentieel om ons dagelijks werk goed uit te voeren. Wanneer iets niet werkt, zit iedereen met de handen in het haar. En nu? Met True is alles op één plek en krijgen we direct de juiste hulp. Grote winst is het persoonlijke contact en de korte lijnen. Sommige zaken kan ik eenvoudig zelf aanmaken en voor andere zaken kan er direct gebeld worden om de juiste hulp te krijgen.’

We wisten niet hoe het slimmer, makkelijker en efficiënter kon

Nieuwe tijden, nieuwe wensen. We werken niet meer van 9 tot 5 op kantoor. Avonduren, op een andere (thuis) locatie werken of snel onderweg de klant van de juiste informatie voorzien. Ook voor Wonen Meerssen was het wenselijk om de digitale werkplek anders in te richten en werd gekozen voor de CLOUD vX omgeving in combinatie met Office 365.

Pascal vertelt: ‘Daarvoor had iedereen zijn eigen werkomgeving op zijn computer. Dat werkte op zich goed, maar we wisten eigenlijk niet hoe het veel slimmer, makkelijker en efficiënter kon. Je werkt al jaren op een bepaalde manier en dan is de gewoonte sterker dan de wens om te veranderen. True heeft hierin haar rol als adviseur goed opgepakt. Stap voor stap uitleg waarom het slim is nu te investeren in tijd en geld om de IT anders in te richten, zodat het op de lange termijn winst oplevert. Zonder poespas en duidelijke taal.’
Pascal vervolgt: ‘Overal hebben we nu toegang tot alle bestanden, snel en eenvoudig. Bovendien is er geen verlies van bepaalde functionaliteiten wanneer je inlogt op een externe locatie. Daar waren we eerst bang voor, maar alles werkt perfect.

Mensen doen zaken met mensen. Dat heeft True goed begrepen en daarmee voor ons een waardevolle partner die zorgt voor een optimaal digitale werkplek, nu maar ook de komende jaren.

www.wonenmeerssen.nl
Vestigingslocaties: Meerssen

“Achteraf merken we pas hoeveel winst er behaald is met het anders inrichten van onze digitale werkplek”

Pascal Hamers

Ook klant worden van True Workdpace Zuid? Aarzel niet en neem contact met ons op!

Bel 043 88 000 88 of laat ons contact opnemen met u.
Vertel over uw uitdagingen en verstuur ons een e-mail.
Stel uw vraag direct aan een van onze specialisten via de chat.

    Vraag offerte aan

    Vul onderstaand formulier in. True neemt zo snel mogelijk contact met u op.