Web-Development-Bootcamp-Magento

Deelnemers Student Web Development Bootcamp ontvangen certificaat op kantoor True

Op maandag 27 juni 2016 waren de dertig deelnemers van de Student Web Development Bootcamp tijdens hun laatste bijeenkomst te gast bij True, waar ze uit handen van Quincy Dalh (FRISSR) en Ray Bogman (SupportDesk) een certificaat ontvingen.

De Student Web Development Bootcamp is een initiatief van FRISSR, een organisatie die studenten helpt hun IT-vaardigheden verder te ontwikkelen. Oprichter Quincy Dalh: “Studenten blijken niet altijd over de juiste kennis te beschikken en hebben soms moeite om aansluiting te vinden bij het bedrijfsleven. In samenwerking met het bedrijven organiseren we bootcamps, zodat studenten beter voorbereid de arbeidsmarkt kunnen betreden.”

De bootcamps van FRISSR zijn bedoeld voor tweedejaars studenten en hoger met een IT-gerelateerde opleiding. De deelname is gratis. Tijdens de bootcamps, die uit tien bijeenkomsten van elk drie uur bestaan, voeren de studenten allerlei praktijkopdrachten uit. Studenten die tijdens de bootcamp goed presteren, ontvangen na afloop een certificaat. Quincy Dalh: “We letten niet alleen op programmeervaardigheden, maar ook de manier waarop een student met probleemstellingen omgaat, vinden we belangrijk. We doen dus zowel een technische als professionele beoordeling.”

De tweede bootcamp van FRISSR stond hoofdzakelijk in het teken van Magento 2. Het lesprogramma voor de bootcamp is geschreven door Ray Bogman van SupportDesk, een bedrijf dat gespecialiseerd is in oplossingen en ondersteuning op het gebied van Magento en Joomla. Ray Bogman: “De studenten zijn begonnen met het leren van de basisbeginselen. De eerste drie sessies zijn we aan de slag gegaan met Apache, Linux en PHP. Toen hadden de studenten een basis om met Mangento 2 te gaan werken.” Na vijfde bijeenkomst konden de studenten een keuze maken tussen frontend, backend of devops. De studenten werden ondersteund door Jikke Broxterman (frontend), Erik van Rijn (backend) en Ray Bogman (devops). Naast de praktijkopdrachten tijdens de bootcamp kregen de studenten ook huiswerk mee. “In totaal hebben de studenten soms wel vijftig uur in deze bootcamp gestoken. Ze moesten elke week een bepaalde opdracht afronden. Pas dan konden we het volgende onderdeel van de bootcamp behandelen.”, verduidelijkt Ray Bogman.

Tijdens de laatste bijeenkomst van de bootcamp kregen de studenten onder leiding van Erwin Bleeker en André Koppies een rondleiding door het moderne datacenter van True, waar bekende websites zoals Tweakers, VakantieVeilingen en 22Tracks zijn gehost. Op het kantoor van True hield Service Manager Arne Coomans een presentatie over de clustertechnologie die True toepast bij de hosting van grote websites. Speciale gast deze middag was Ben Marks, die in het dagelijkse leven werkzaam is als Magento Evangelist. Hij woont in de Verenigde Staten en reist vanuit zijn functie de wereld over en spreekt op meetups en conferenties over Magento. Hij gaf op informele wijze praktische tips die studenten kunnen gebruiken als ze straks als developer of in een andere technische functie werkzaam zijn. Hij benadrukte dat het belangrijk is dat developers samenwerken en bereid moeten zijn om kennis te delen om zo vooruitgang te realiseren.

Aan het einde van de bijeenkomst kregen de studenten bij True hun certificaat uitgereikt. Het blijkt dat een certificaat van de Student Web Development Bootcamp waarde voor bedrijven heeft. Veel studenten met dit certificaat gaan hierna aan de slag als junior developer in het bedrijfsleven. In september 2016 start FRISSR de derde bootcamp, die volgens Quincy Dalh een vrij brede insteek zal hebben. “We zijn in gesprek met het bedrijfsleven om te onderzoeken waaraan behoefte is. We gaan mogelijk aan de slag gaan met technieken en talen als AngularJS, Ruby on Rails en/of Phython.”

Web-Development-Bootcamp-Magento
Kilian Drewel
Product Marketeer Cloud & Infra

schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste blogs van True elke twee weken in je mail

Development - 15.05.2020

Ontwikkelaars vandaag de dag staan voor veel verschillende uitdagingen als het gaat om het kiezen van een developmentframework. Ontwikkelaars die willen ontwikkelen met een Microsoft-technologie, hebben doorgaans vier keuzes: .NET, .NET Core, ASP.NET en ASP.NET Core. In dit artikel leggen leggen we de verschillen en overeenkomsten uit tussen .NET Core vs. NET Framework. Na het […]

Development - 06.08.2019

Toen Laravel 6 werd uitgebracht, vroegen we aan Robert Verboon en Ruud Schaaphuizen van de Dutch Laravel Foundation wat Laravel uniek maakt en waarom dit framework geschikt is voor complexe webapplicaties. Dat interview lees je hieronder. Bekijk ook onze Managed Laravel hosting dienst Wat is Laravel? “Laravel is een relatief jong code-framework binnen de PHP-wereld”, […]

Development - 01.09.2017

Naast Zend Framework en Symfony wordt Laravel gezien als een van de meest populaire PHP-frameworks van dit moment. De behulpzame community, uitgebreide (video)resources (LaraCasts) en documentatie is voor veel developers een reden om te ontwikkelen met het framework. Afgelopen woensdag kwam versie 5.5 uit. Een paar van die nieuwe functionaliteiten lees je hier. Long term […]

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Schrijf u in voor de nieuwsbrief