The Mega Meetup in het teken van meer diversiteit in de IT-sector

De Mega Meetup van DiversITy
De Mega Meetup van DiversITy
Home / Blog & Nieuws / News / The Mega Meetup in het teken van meer diversiteit in de IT-sector

Tijdens The Mega Meetup op donderdagavond 20 augustus 2015 was het volle bak in het nieuwe kantoor van True. In totaal kwamen ongeveer vijftig personen van vijf gebruikersgroepen (AmsterdamPHP, Amsterdam WordPress, Girls in Tech, Women in Tech en DomCode (PHP Utrecht)) bijeen om te luisteren naar een lezing van Juliette Reinders en Wouter Groeneveld over diversiteit in de IT-sector.

Rond de klok van acht uur begon de lezing van DiversITyMatters, opgericht in december 2014 door Juliette Reinders en Wouter Groeneveld.

Juliette Reinders stelt dat we onze economie om zeep helpen als we op de ingeslagen weg doorgaan. “De IT-wereld bestaat voor het overgrote deel uit blanke mannen. Diversiteit is nodig voor succes. Als je alleen maar mensen met een vergelijkbare achtergrond in je team hebt, dan bestaat het resultaat uit een beperkt aantal scenario’s. Op het moment dat je met een diverser team gaat werken, krijg je een breder scala aan scenario’s en betere resultaten. Uit onderzoeken blijkt keer op keer dat deze bedrijven succesvoller zijn en dat ook mensen meer plezier in hun werk hebben.”

Geslacht, leeftijd en etniciteit

“IT-bedrijven moeten een gevarieerd personeelsbestand hebben. Het gaat dan om geslacht, etniciteit en leeftijd.”, zegt Juliette Reinders. “We hebben ook te maken met een personeelstekort in de IT-sector. Tegelijkertijd zie je dat vrouwen worden afgeremd om in deze sector te gaan werken. Dat begint al op scholen. Meisjes die goed zijn in wiskunde, krijgen te horen om niet de IT in te gaan, omdat dit niets voor ze zou zijn.”

Volgens Juliette Reinders moeten verschillende type mensen instromen in de IT-wereld. “Sommige mensen zijn wat minder geschikt voor het harde programmeren. Maar je hebt ook mensen nodig die user design doen of nadenken over SEO. Dat zijn voor een deel alfa-mensen. Vergis je niet: de echte goede IT’ers zijn hele creatieve mensen. Creativiteit is niet alfa of bèta. Creativiteit betekent goed kunnen nadenken over scenario’s.”

Pizzapuntje

Dat het onderwerp onder de bezoekers leeft, bleek wel uit het aantal vragen vanuit de zaal na afloop van de lezing. Nadat DiversITyMatters de aanwezigen had gevraagd de online survey in te vullen, werd het tijd voor een drankje en een heerlijk pizzapuntje.

Op Facebook is een fotoreportage van deze avond te bekijken. Wil je de volgende keer ook een presentatie op het kantoor van True bijwonen? Volg dan de social media accounts van True (Twitter, Facebook en LinkedIn) blijf je op de hoogte van komende events. True draagt de ontwikkel- en open source gemeenschap een warm hart toe. Organiseer je zelf een event en zoek je daarvoor een geschikte ruimte of wil je jouw kennis met ons delen, dan kan True wellicht iets voor jou betekenen.

 

 

True Ligan
Managed hosting sinds 2000
Categorie: News
Tag: