TrueCare Release SSL, SSO, DNS

Nieuwe release van TrueCare

We werken hard om TrueCare, ons centrale beheertool, simpeler, veiliger en gebruiksvriendelijker te maken voor al onze klanten. Grote, maar ook kleine, veranderingen voeren we door in iteraties. In de week van 12 november vindt zo’n iteratie plaats. Op die dag verandert er wat in de user interface en lanceren we nieuwe functionaliteit: een nieuw inlogscherm en een nieuwe interface voor het beheer van DNS en SSL.

Waarom doen we dit?

Omdat we van mening zijn dat TrueCare nooit af is; we willen constant verbeteringen doorvoeren en onze service daarmee continu blijven verbeteren. Om die verbeteringen in de toekomst in kortere iteraties door te kunnen voeren hebben we in de afgelopen periode een micro-service architectuur gebouwd.

Daarover hebben we reeds geschreven in een reeks blog-artikelen (zie het onderstaande kader). Door deze nieuwe architectuur en nieuwe wijze van werken wordt het mogelijk om in kortere iteraties nieuwe functionaliteiten te lanceren die voor al onze klanten (Webspace én Workspace) beschikbaar gemaakt kunnen worden.

Als klant profiteer je daar uiteraard ook van; we lossen sneller problemen op, we voeren constant verbeteringen door om je gebruiksgemak te vergroten en we voegen sneller nieuwe implementaties toe van nieuwe tools zodat je op een slimme en handige manier gebruik kunt maken van onze diensten!

Ook belangrijk: de nieuwe architectuur staat ons toe om ook API’s beschikbaar te stellen – iets waar velen van jullie om gevraagd hebben!

Meer lezen over onze microservice-architectuur? Lees dan ook de voorgaande artikelen:

Accounts

Een van de verbeteringen die we in de week van 12 november 2018  zullen lanceren is Accounts. Door de verbeteringen die de afgelopen periode doorgevoerd zijn, waaronder  de samenkomst van Webspace & Workspace, zijn er verschillende losse systemen geïntroduceerd, met elk een eigen inlogscherm.

Omdat we ons landschap aan het ombouwen waren naar een microservice architectuur en dat ook zo veilig mogelijk wilden doen hebben we Accounts in het leven geroepen. Accounts zorgt voor de authenticatie en autorisatie van alle gebruikers voor alle applicaties. Accounts gaat alle huidige inlog schermen vervangen, vanaf de release ga je gebruikmaken van het nieuwe inlogscherm dat je in het onderstaande scherm kunt zien.

TrueCare vernieuwd inloggen met TrueCare Accounts

Als je toegang hebt tot meerdere Apps krijgt u vervolgens nog een selectie-scherm te zien, zoals u in de onderstaande afbeelding kunt zien. Heb je geen toegang tot meerdere Apps? Dan word je gelijk doorgestuurd naar de juiste applicatie.

TrueCare vernieuwd keuzescherm

Nadat je een keuze gemaakt hebt kom je direct terecht in het juiste systeem. We trekken, in iteraties, de menu’s gelijk tussen de verschillende systemen. Dat betekent dat je heen en weer kunt gaan tussen de systemen, zonder dat je opnieuw in hoeft te loggen of andere hinder ondervindt van de switch. Single sign-on!

Het beheer van DNS en SSL

De eerste functionaliteiten die we overzetten naar het nieuwe TrueCare zijn het beheer van DNS-instellingen en het aanvragen en beheren van SSL-certificaten. Naast het overzetten van bestaande functionaliteit is er ook een nieuwe functionaliteit bij gekomen: je hebt nu de mogelijkheid DNSSEC aan en uit te schakelen via de DNS-instellingen; wij regelen vervolgens de rest voor je.

Daarmee verdwijnt voor Webspace-klanten de oude interface en komt er voor Workspace-klanten functionaliteit bij in TrueCare! Het is ook de eerste basis waarvandaan we verder kunnen werken aan het overzetten van andere functionaliteiten en het verbeteren van de werking en look & feel.

Een eerste impressie:

TrueCare vernieuwd DNS SSL keuzescherm

TrueCare vernieuwd SSL certificaat aanvragen

TrueCare vernieuwd laadscherm

Conclusie

In de week van 12 november gaan we de bovenstaande functionaliteiten en aanpassingen doorvoeren. Dat doen we ’s avonds en ’s nachts, zodat je zo weinig mogelijk hinder ondervind van dit proces. Op de dag van de release ontvang je nog een e-mail met de melding dat de release zal plaatsvinden.

Deze release kondigt veel nieuwe wijzigingen aan en zal de eerste zijn van een lange reeks. Uiteraard houden we je op de hoogte van toekomstige releases en ontvangen we graag feedback zodat we onze dienstverlening nóg meer kunnen verbeteren.

Eventuele problemen en/of feedback naar aanleiding van de release kunnen via tickets in TrueCare gemeld worden; maak daarbij, indien mogelijk, gebruik van het template ‘Vragen betreffende TrueCare’ zodat deze direct op de juiste plek terecht komt.

TrueCare Release SSL, SSO, DNS
Peter van Kleef
Categorieën: News, Technology
Deel dit artikel via sociale media:

News - 07.11.2019

TrueCare, ons ticketsysteem voor supportvragen en het beheren van diensten zoals SSL, domeinen en DNS, is de afgelopen jaren flink onder de loep genomen. Veel legacy is omgevormd tot microservices, wat deuren opende voor verbeteringen in de back-end en developmentprocessen versnelde. Maar het doorvoeren van wijzigingen is niet altijd op alle vlakken soepel verlopen. Met […]

Technology - 02.10.2018

Tijdens Microsoft Ignite, het evenement voor IT-professionals, heeft het techbedrijf een aantal innovaties onthuld. De focus ligt daarbij op kunstmatige intelligentie (AI) en security. Hoe gaat AI de werkvloer veroveren? En hoe wil Microsoft medewerkers efficiënter en veiliger laten samenwerken? Een blog van Eelco Huurdeman.  Microsoft Ignite richt zich vooral op programmeurs en IT-professionals in […]

News - 30.05.2018

We werken voortdurend om TrueCare simpeler, veiliger en gebruiksvriendelijker te maken voor al onze klanten. Grote, maar ook kleine veranderingen, voeren we door in iteraties. In dit artikel lees je over de nieuwste ontwikkelingen zoals het aanvragen en afhandelen van SSL-certificaten, de nieuwe Subscriber-functie en DNSSEC.  SSL-certificaten Je kunt tegenwoordig eigenlijk niet meer om een SSL-certificaat […]

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Vraag offerte aan

Vul onderstaand formulier in. True neemt zo snel mogelijk contact met u op.