TrueCare Release SSL, SSO, DNS

Nieuwe release van TrueCare

We werken hard om TrueCare, ons centrale beheertool, simpeler, veiliger en gebruiksvriendelijker te maken voor al onze klanten. Grote, maar ook kleine, veranderingen voeren we door in iteraties. In de week van 12 november vindt zo’n iteratie plaats. Op die dag verandert er wat in de user interface en lanceren we nieuwe functionaliteit: een nieuw inlogscherm en een nieuwe interface voor het beheer van DNS en SSL.

Waarom doen we dit?

Omdat we van mening zijn dat TrueCare nooit af is; we willen constant verbeteringen doorvoeren en onze service daarmee continu blijven verbeteren. Om die verbeteringen in de toekomst in kortere iteraties door te kunnen voeren hebben we in de afgelopen periode een micro-service architectuur gebouwd.

Daarover hebben we reeds geschreven in een reeks blog-artikelen (zie het onderstaande kader). Door deze nieuwe architectuur en nieuwe wijze van werken wordt het mogelijk om in kortere iteraties nieuwe functionaliteiten te lanceren die voor al onze klanten (Webspace én Workspace) beschikbaar gemaakt kunnen worden.

Als klant profiteer je daar uiteraard ook van; we lossen sneller problemen op, we voeren constant verbeteringen door om je gebruiksgemak te vergroten en we voegen sneller nieuwe implementaties toe van nieuwe tools zodat je op een slimme en handige manier gebruik kunt maken van onze diensten!

Ook belangrijk: de nieuwe architectuur staat ons toe om ook API’s beschikbaar te stellen – iets waar velen van jullie om gevraagd hebben!

Meer lezen over onze microservice-architectuur? Lees dan ook de voorgaande artikelen:

Accounts

Een van de verbeteringen die we in de week van 12 november 2018 zullen lanceren is Accounts. Door de verbeteringen die de afgelopen periode doorgevoerd zijn, waaronder de samenkomst van Webspace & Workspace, zijn er verschillende losse systemen geïntroduceerd, met elk een eigen inlogscherm.

Omdat we ons landschap aan het ombouwen waren naar een microservice architectuur en dat ook zo veilig mogelijk wilden doen hebben we Accounts in het leven geroepen. Accounts zorgt voor de authenticatie en autorisatie van alle gebruikers voor alle applicaties. Accounts gaat alle huidige inlog schermen vervangen, vanaf de release ga je gebruikmaken van het nieuwe inlogscherm dat je in het onderstaande scherm kunt zien.

TrueCare vernieuwd inloggen met TrueCare Accounts

Als je toegang hebt tot meerdere Apps krijgt u vervolgens nog een selectie-scherm te zien, zoals u in de onderstaande afbeelding kunt zien. Heb je geen toegang tot meerdere Apps? Dan word je gelijk doorgestuurd naar de juiste applicatie.

TrueCare vernieuwd keuzescherm

Nadat je een keuze gemaakt hebt kom je direct terecht in het juiste systeem. We trekken, in iteraties, de menu’s gelijk tussen de verschillende systemen. Dat betekent dat je heen en weer kunt gaan tussen de systemen, zonder dat je opnieuw in hoeft te loggen of andere hinder ondervindt van de switch. Single sign-on!

Het beheer van DNS en SSL

De eerste functionaliteiten die we overzetten naar het nieuwe TrueCare zijn het beheer van DNS-instellingen en het aanvragen en beheren van SSL-certificaten. Naast het overzetten van bestaande functionaliteit is er ook een nieuwe functionaliteit bij gekomen: je hebt nu de mogelijkheid DNSSEC aan en uit te schakelen via de DNS-instellingen; wij regelen vervolgens de rest voor je.

Daarmee verdwijnt voor Webspace-klanten de oude interface en komt er voor Workspace-klanten functionaliteit bij in TrueCare! Het is ook de eerste basis waarvandaan we verder kunnen werken aan het overzetten van andere functionaliteiten en het verbeteren van de werking en look & feel.

Een eerste impressie:

TrueCare vernieuwd DNS SSL keuzescherm

TrueCare vernieuwd SSL certificaat aanvragen

TrueCare vernieuwd laadscherm

Conclusie

In de week van 12 november gaan we de bovenstaande functionaliteiten en aanpassingen doorvoeren. Dat doen we ’s avonds en ’s nachts, zodat je zo weinig mogelijk hinder ondervind van dit proces. Op de dag van de release ontvang je nog een e-mail met de melding dat de release zal plaatsvinden.

Deze release kondigt veel nieuwe wijzigingen aan en zal de eerste zijn van een lange reeks. Uiteraard houden we je op de hoogte van toekomstige releases en ontvangen we graag feedback zodat we onze dienstverlening nóg meer kunnen verbeteren.

Eventuele problemen en/of feedback naar aanleiding van de release kunnen via tickets in TrueCare gemeld worden; maak daarbij, indien mogelijk, gebruik van het template ‘Vragen betreffende TrueCare’ zodat deze direct op de juiste plek terecht komt.

TrueCare Release SSL, SSO, DNS
Peter van Kleef
Categorie: News

schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste blogs van True elke twee weken in je mail

Cloud - 27.08.2020

Wat is Azure uitgelegd voor beginners De term cloud computing zegt je misschien iets. Hoewel ‘de cloud’ met name een marketingterm is, zegt cloud computing iets over de beschikbaarheid van websites, webapplicaties of bedrijfsapplicaties die met het internet verbonden zijn. Een cloudprovider helpt met het online brengen van zo’n applicatie, en Microsoft Azure is zo’n […]

News - 01.05.2020

Wie werken er eigenlijk voor True? Elke eerste vrijdag van de maand stellen we 16 vragen aan een van onze medewerkers. Wat is je naam en wat doe je binnen True? Hi, mijn naam is Thomas. Ik ben teamcoördinator van het Digital Agencies (Partners) team bij Operations Webspace. Daarnaast ben ik veel bezig met de […]

News - 07.04.2020

True heeft de eerste plek behaald in de Emerce 100 in de categorie shared & managed hosting. Een resultaat van jarenlang hard en gemotiveerd werken aan de beste managed hostingdiensten van Nederland! Afgelopen jaren noteerde True driemaal de toppositie, één keer werden we tweede en een keer derde. Bekijk onze Managed Hosting dienst “True, Argeweb […]

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Vraag offerte aan

Vul onderstaand formulier in. True neemt zo snel mogelijk contact met u op.