True is partner van DUUG – Dutch Umbraco User Group

DUUG
DUUG
Home / Blog & Nieuws / News / True is partner van DUUG – Dutch Umbraco User Group

Vanaf november 2021 is True officieel partner en trotse sponsor van de Dutch Umbraco User Group (DUUG) en daarmee Goede Vriend van DUUG. We kijken ernaar uit om samen met DUUG inzichten en kennis te delen, mensen te enthousiasmeren over Umbraco CMS en (nieuwe) gebruikers verder te helpen met het CMS.

Umbraco CMS: geschikt voor complexere websites en apps

Umbraco is een open-source, headless Content Management Systeem dat veel in rijtjes voorkomt naast Drupal, WordPress en Joomla. In tegenstelling tot alternatieven is Umbraco vanaf het begin als CMS ontwikkeld, in .NET. Het beschikt over een grote community van ontwikkelaars die aan het CMS bijdragen.

Het CMS is vooral geschikt voor complexere websites en apps. Vanwege de oorsprong als CMS is het in Umbraco mogelijk om andere content dan pagina’s en artikelen te beheren, bijvoorbeeld klantcases of vacatures. Door een boomstructuur is de structuur van de website direct duidelijk. In Umbraco kunnen developers en redacteuren zeer flexibel te werk gaan en in hoog tempo content en projecten publiceren. Umbraco beschikt over koppelingen met onder meer Salesforce, Microsoft Dynamics CRM en Sharepoint.

Wat is de Dutch Umbraco User Group?

De Dutch Umbraco User Group werkt al meer dan 10 jaar eraan om Umbraco CMS sterker op de kaart te zetten in Nederland. Onder meer in meetups en de jaarlijkse conferentie DUUG fest informeert en enthousiasmeert DUUG huidige en toekomstige gebruikers van het CMS. Niet alleen het CMS, ook zaken als DevOps, AI en soft-skills komen aan bod tijdens presentaties en sessies.

True is trotse nieuwe Goede DUUG Vriend

“True gelooft in de kracht van open source en communities. Zowel wij als onze klanten maken gebruik van de kracht hiervan. We willen graag actiever betrokken zijn bij de communities waar we veel mee samenwerken en we willen een sterkere kennispartner worden. Vanuit onze positie kunnen we ook een bijdrage leveren waarmee de community hopelijk nog harder groeit”, zegt Daniel de Groot, Chief Commercial Officer van True.

Guido Bruijn, Campagne Marketeer bij True, vult aan: “DUUG is een mooi voorbeeld van een user community van technologieën waar wij en onze klanten mee werken. De usergroup heeft al een aantal heel mooie namen aan zich weten te binden, zoals iO, theFactor.e en DotControl!”

In het partnerschap zal True onder andere helpen om de naamsbekendheid van Umbraco als CMS te verbeteren in alle geweld van grotere, bekendere CMS’en als WordPress.

De eerste gezamenlijke meet-up en DUUG fest 2021

Waar kijkt True het meeste naar uit in dit partnerschap? “De samenwerking met gepassioneerde en enthousiaste mensen! En nog meer mensen kennis laten maken met en enthousiasmeren over Umbraco”, zegt Daniel. Guido: “Ik kijk ook heel erg uit naar het samen organiseren van meet-ups en om van het jaarlijkse DUUG fest een succes te maken. In de komende editie kun je ons vanzelfsprekend als spreker verwachten!”

En als het weer kan, waar gaat de eerste meet-up van DUUG en True dan over? Guido: “Ik zou een kennissessie voor digital agencies heel tof vinden! Met een deel theorie over de toegevoegde waarde van Umbraco CMS voor bureaus, en een deel rondetafeldiscussie over hoe je Umbraco onderdeel maakt van je businessmodel vanuit het perspectief van CTO of Lead Developer.”

Umbraco managed hosting

De liefde voor Umbraco zit diep bij True. Ook voor dit CMS biedt True managed hosting aan. Op basis van je eisen, wensen en het type applicatie dat je met Umbraco ontwikkelt, selecteren onze engineers de beste technieken en infrastructuur. Denk aan configuratie en afstemming van onder meer database- en cachingsoftware om laadtijden aanzienlijk te verlagen.

Lees meer over managed hosting voor Umbraco
Daniëlle van Gils
Content Marketeer
Categorieën: CMS, News