Samen aan de slag met Common Ground

Voor veel gemeentes is Common Ground een nieuwe ontwikkeling. Hoe maak je een goede strategie en welke concrete stappen zet je in deze nieuwe wereld? Om die reden staan we bij True open om samen met gemeentes een proeftuin te starten. We beginnen met een concreet, gekaderd vraagstuk rondom digitale gegevensuitwisseling en werken stap voor stap aan een geschikte oplossing. Na het deelnemen aan een proeftuin hebben gemeentes een helder beeld van de mogelijkheden van Common Ground voor hun applicatie.

Waarom een proeftuin met True?

 • Maak stapsgewijs met Common Ground
 • Behandel een concreet vraagstuk
 • Vergroot de adoptie van Common Ground
 • Verklein de initiële investering
 • Vind aansluiting op Haven

Meld je aan

Vertel ons je uitdaging op het gebied van Common Ground in onderstaand formulier. Op basis van je vraagstuk nemen we contact op om verder te onderzoeken hoe we een proeftuin samen kunnen vormgeven.

  common-ground-proeftuin-2

  Vraag en antwoord

  Waarom een proeftuin?

  Met een proeftuin kunnen gemeentes stapsgewijs ondervinden of de Common Ground principes passen bij de gemeente. Het is een eerste kennismaking met als doel een goede basis leggen voor de adoptie van Common Ground.

  Wat kun je verwachten?

  Met een proeftuin willen we gemeentes helpen met de adoptie van Common Ground. Dat lukt alleen als er samen commitment is. Voordat we starten met een proeftuin willen we daarom samen goed kaderen wat het vraagstuk is om te behandelen. Een proeftuin vergt investeringen in de vorm van gebruik van bijv. servercapaciteit.

  proeftuin common ground

  Voor wie is het interessant?

  Met name voor gemeentes die applicaties aan willen sluiten op Haven. Haven fungeert als een soort ‘laag 0’, een fundament van alle lagen waaraan applicaties binnen Common Ground aan moeten voldoen. Maar omdat dit fundament zo flexibel is, kunnen deze applicaties snel de vernieuwingen doorvoeren die nodig zijn in het applicatielandschap van gemeentes.

  Haven maakt gebruik van Kubernetes, een technologie waar True in gespecialiseerd is. Ons Kubernetes platform voldoet aan de Haven standaard. True ondersteunt gemeentes om aansluiting te vinden op Haven en om wijzigingen snel door te voeren.

  Welke mogelijkheden heb ik?

  Het Kubernetes platform van True kan zowel op Azure (Azure Kubernetes Services) als on-premise in een private cloud binnen onze datacenterlocatie draaien. In allebei de vormen is het mogelijk om workloads te migreren naar een andere locatie na een proeftuin indien dat gewenst is.

  Wat gebeurt er na mijn aanvraag?

  Na je aanmelding zullen onze Kubernetes specialisten je vraagstuk beantwoorden. Indien duidelijk is dat het voor beide partijen een interessant vraagstuk is neemt True telefonisch contact op voor een korte kennismaking. We stellen samen de kaders van de proeftuin op en creëren een duidelijke richting.

  Interesse in het proeftuin van True?

  proeftuin common ground