Ontrafelen van Net Zero voor managed hosting

Op weg naar klimaatneutrale managed hosting

De schaalbaarheid van je site, shop of app staat voor ons in het teken van efficiƫntie. Ook als het gaat om gebruik van middelen. Voor iedere applicatie en hosting-oplossing zijn servers, switches, routers, koeling en elektriciteit nodig. Deze bedrijfsmiddelen zetten we het liefst zo zuinig en zo duurzaam mogelijk in. Ons doel: maatregelen doorvoeren die helpen bij klimaatneutrale managed hosting.

Groene hosting

Partner van The Green Web Foundation

True is partner van The Green Web Foundation. Daarmee steunen we het doel om uiteindelijk het gehele internet op groene stroom te laten draaien. Alle bij True gehoste diensten worden daarmee gegarandeerd groen gehost.

Blik op duurzaamheid in het denken en doen van Trueligans

Veel prestaties halen met zo min mogelijk middelen

Onze mentaliteit, onze kennis van vele technologieƫn en onze drang om een stap verder te gaan, helpen ons om met zo min mogelijk middelen de beste prestaties uit een hosting-omgeving te halen.

Compactere omgevingen opzetten door kritisch analyseren

Onze architecten besteden veel aandacht aan het op de juiste manier schalen van een omgeving. Ze nemen de omgeving kritisch onder de loep, zowel bij onboarding, redesign als tussendoor. True houdt van compacte omgevingen: die zijn het meest efficiƫnt en effectief op en af te schalen.

Efficiƫnt lifecycle management

Bedrijfsmiddelen, waaronder servers, koeling en elektriciteit, zetten we het liefst zo zuinig en duurzaam mogelijk in. We toetsen periodiek de levensduur van bedrijfsmiddelen, kijken waar het duurzamer kan, zowel gelet op het milieu als hergebruik van middelen, en voeren stap voor stap verbeteringen door.

Duurzaamheid in de praktijk

Bedrijfsmiddelen in de datacentra

EfficiĆ«nt omgaan met de inzet van middelen om een applicatie te laten werken, bespaart stroom in het geheel. De beste prestaties met zo min mogelijk middelen. Daarnaast hebben we de koele paden van onze serverruimte geĆÆsoleerd. De gehele ruimte verbruikt zo minder energie om de servers te koelen. Alle servers die aan het einde van hun levensduur zijn, laten we grotendeels recyclen, via onze partner Techdata. Alleen harde schrijven met klantdata worden vernietigd.

Werken in een steeds duurzamer kantoor

In 2017 heeft True een Plan van Aanpak gemaakt op basis van een 5-jaar-terugverdienmodel. Dit plan is uitgevoerd, met als resultaat onder andere vervanging van lampen en het plaatsen van een vetafscheider in de spoelkeuken. Het kantoor van True beschikt over een A+ energielabel.

Bij vernieuwingen of verbeteringen van ons kantoor kiezen we voor een duurzame optie. Ook voor leveranciers kiezen we dat waar mogelijk. Pertazza levert ons duurzame koffiebonen en thee; we kopen vleeswaren bij een lokale, biologische slager; en het ophalen en brengen van post hebben we naar 3 keer per week teruggebracht om uitstoot te voorkomen.

Afvalscheiding

In ons kantoor scheiden we afval in meerdere losse containers. Deze worden op verschillende dagen opgehaald, zodat onze leverancier PreZero logistiek efficiƫnter te werk kan gaan en minder ritten hoeft te maken.

Elektriciteit

True draait op 100% groene stroom. Op ons parkeerterrein staat een laadpaal voor elektrische voertuigen waar medewerkers en gasten gebruik van mogen maken, om elektrisch rijden te promoten.