Microsoft Intune

Beheer mobiele apparaten, apps en pc’s vanuit de cloud met Microsoft Intune op een veilige, compliant manier. True helpt met de inrichting van de software op basis integreert Intune met de rest van de Microsoft 365 werkplek.

Microsoft Intune
Microsoft Intune

Veiligheid voorop

Informatie is af te schermen doordat u fijnmazige controle heeft hoe gebruikers toegang hebben tot de informatie en hoe zij dit mogen delen.

Apparaten en apps compliant

Met Microsoft Intune zijn regels en configuraties in te stellen op basis van je bestaande policies. Zo weet je zeker dat apparaten en apps compliant zijn met je securityrichtlijnen.

On-premise of cloud

Microsoft Intune kan zowel on-premise applicaties als mobiele applicaties veilig leveren, inclusief uitgebreide authenticatiemogelijkheden.

Let op! Per 1 juni is True Workspace onderdeel van Pink Elephant. Informatie over Office 365 vindt je voortaan op de website van Pink Elephant.

Onderdeel van Managed Microsoft 365

Microsoft Intune is onderdeel van onze Managed Microsoft 365 werkplek. Microsoft 365 is een combinatie van Enterprise Mobility + Security (Intune, Windows Autopilot), Office 365 en Windows 10. True stemt deze technologieën naadloos op elkaar af tegen en beheert de moderne werkplek voor u voor een vast bedrag per maand.

Advies

True adviseert op basis van uw security- en complianceregels hoe Intune het slimst is in te richten.

Inrichting

True configureert Intune, apparaten en apps op een efficiënte manier op basis van de security- en complianceregels.

Onderhoud

True neemt wijzigingen in Intune in eigen beheer. Ook bij updates of securityrisico’s van apparaten.

Integratie

True integreert Intune met de rest van de digitale werkplek, zoals Microsoft 365 of managed laptops.

Microsoft Intune functies

Intune bestaat uit twee onderdelen: Mobile Device Management (MDM) en Mobile Application Management (MAM).

Mobile Device Management

Met Mobile Device Management (MDM) zijn mobiele apparaten, laptops en pc’s volgens te beheren volgens de regels en instellingen van uw organisatie.

Intune illustratie

Bring Your Own Device

Faciliteer BYOD met het oog op privacy én beveiliging van bedrijfsgegevens.

Elk besturingsysteem

Intune werkt met alle populaire besturingsystemen zoals iOS, Android, Windows (10 en 7) en macOS.

Weer onveilige apparaten

Weer onveilige apparaten die bijvoorbeeld jailbroken of niet geüpdatet zijn.

Helder inzicht

Zie welke apparaten toegang hebben tot welke onderdelen van het bedrijf.

Automatische configuraties

Stel apparaten vooraf in met instellingen zoals toegang tot het bedrijfsnetwerk, Wifi en VPN.

Eenvoudige verwijdering

Verwijder apparaten eenvoudig wanneer zij gestolen worden of doelwit van een cyberaanval.

Mobile Application Management

Mobile Application Managementv (MAM) in Intune zorgt voor een veilige levering van applicaties op de door u goedgekeurde apparaten.

Apps vooraf instellen

Vooraf zijn apps in te stellen en toe te wijzen aan de juiste gebruikersgroepen en apparaten.

Apps bijwerken

Werk apps bij tot de nieuwste versie of als er sprake is van securitypatches vanuit Intune.

Azure Active Directory

Via Azure Active Directory zijn organisatiegegevens te isoleren van privégegevens.

Gebruikersrapportages

Vergaard diepgaande inzichten in welke applicaties het meest worden gebruikt.

Selectief wissen

Het is mogelijk om alleen organisatiegegevens te wissen uit een applicatie.

Beperk functies

Voor sommige apps zijn functies te beperken, zoals het kopiëren plakken, opslaan en weergeven.

voorkant whitepaper zero-trust endoint

Download whitepaper over Zero Trust

Het wordt steeds complexer om security-incidenten te detecteren en daarmee te voorkomen. Daarom hanteren steeds meer bedrijven een Zero Trust-strategie. In onze whitepaper duiken we in op Zero Trust en welke software-oplossingen daarvoor zijn in te zetten.

Microsoft Intune: veelgestelde vragen

Wat is Microsoft Intune?

Microsoft Intune is een clouddienst voor het beheren van mobiele apparaten (Mobile Device Management) en mobiele applicaties (Mobile Application Management). Met de dienst kunnen eindgebruikers productief zijn, terwijl de belangrijke data van de organisatie beschermd blijft. In de software zijn alle security- en compliance regels van een organisatie op één centrale plek in te richten. De software is onderdeel van Microsoft 365 (het voormalige Office 365)

Wat doet Intune?

Binnen Intune zijn configuraties in te stellen die voldoen aan uw huidige securityrichtlijnen. Denk bijvoorbeeld aan het verplicht stellen van automatische updates van besturingssystemen, het vooraf instellen van een strikt wachtwoordbeleid of aan het zorgvuldig toepassen van rechten aan gebruikersgroepen. Informatie kan op verschillende lagen van de organisatie, in dit geval bij eindgebruikers, worden ingeregeld.

Hoe zorgt Intune ervoor dat mijn medewerkers op afstand kunnen werken?

Medewerkers zijn niet altijd op de hoogte van de security- of compliancerichtlijnen van een organisatie of voelen zich erdoor beperkt omdat ze bijvoorbeeld thuiswerken moeilijker maken. Met Intune is in een paar klikken de juiste toegang te geven aan medewerkers zonder in te leveren op veiligheid. De organisatie houdt namelijk inzicht in de apparaten en applicaties die de medewerker gebruikt, inclusief alle versies en mogelijke security-risico’s zoals verouderde wachtwoorden of jailbroken apparaten.

Bekijk ook de website van Microsoft.

Intune logo

Check onze Microsoft verhalen

Microsoft 365 - 13.08.2019

Chat-based collaboratietool Microsoft Teams wint snel terrein ten opzichte van concurrent Slack. Zo werd onlangs bekend dat Teams ruim 13 miljoen gebruikers is gepasseerd en daarmee vooroploopt op Slack. In deze blogpost zoeken we de grootste verschillen uit tussen de twee populairste zakelijke chattools van het moment. Wie zal de strijd winnen? Bekijk onze Managed […]

Microsoft 365 - 23.07.2019

Met ruim 13 miljoen actieve gebruikers per dag en maar liefst 19 miljoen gebruikers per week passeert Microsoft Teams het chatprogramma Slack (10 miljoen gebruikers per dag) in aantal gebruikers. In deze blog vertellen we je wat Microsoft Teams is en wat de voordelen zijn. Lees ook onze Microsoft Teams uitleg Wat is Microsoft Teams? […]

Workspace - 12.02.2021

Onlangs maakte Microsoft bekend dat het te maken heeft met ruim 115 miljoen dagelijkse gebruikers voor Microsoft Teams. Maar omdat Microsoft Teams zo snel is omarmd, hebben veel organisaties belangrijke stappen overgeslagen bij de inrichting en het gebruik ervan. We vroegen twee van onze Microsoft 365 specialisten naar de zaken waar veel organisaties geen rekening […]