Windows Autopilot

Zorgeloos en snel nieuwe apparaten uitrollen

Vereenvoudig het installeren en uitgeven van Windows 10 apparaten met Windows Autopilot.

Windows Autopilot voorbeeld
Windows Autopilot mevrouw

Alles vooraf configureren

Windows 10 apparaten zijn vooraf in te stellen met alle nodige configuraties: zoals wifi, toegang tot apps en data én beveiliging.

Vanuit de cloud

Windows 10 apparaten zijn voordat ze geleverd worden al in te richten via de cloud. Een kant-en-klare laptop voor de medewerkers.

Gebruiksvriendelijk

Medewerkers hoeven bij levering slechts enkele stappen te doorlopen. De meeste instellingen zijn namelijk al vooraf voor ze gedaan.

Let op! Per 1 juni is True Workspace onderdeel van Pink Elephant. Informatie over Windows Autopilot en Microsoft 365 vindt je voortaan op de website van Pink Elephant.

Werkt goed met Microsoft 365

Windows Autopilot werkt goed samen met Microsoft 365, de cloudvariant voor Office. Vanuit Windows Autopilot is inzicht te krijgen in welke Microsoft 365 licenties een medewerker heeft. True stemt deze technologieën naadloos op elkaar af tegen en beheert de moderne werkplek voor u voor een vast bedrag per maand.

De True werkwijze

Bij True krijg je veel meer dan slechts de licentie. We nemen uw werkplek continu onder de loep en verbeteren deze waar mogelijk.

Advies

True adviseert op basis van uw security- en complianceregels hoe nieuwe devices op een veilige en compliant manier geïnstalleerd kunnen worden.

Inrichting

True configureert Windows Autopilot, apparaten en apps op een efficiënte manier op basis van de security- en complianceregels.

Onderhoud

True neemt wijzigingen in Windows Autopilot en de geïnstalleerde devices in beheer. Ook bij updates of securityrisico’s van apparaten.

Integratie

True integreert Windows Autopilot en de geïnstalleerde devices met de rest van de digitale werkplek, zoals Windows 10, Active Directory en netwerk devices.

Hoe werkt Windows Autopilot?

1. Apparaten registreren

De leverancier van het apparaat voegt bij bestelling een serienummer toe aan Windows Autopilot. Hiermee wordt het apparaat geregistreerd.

2. Profielen maken

Per apparaat kun je instellingen doen op basis van vooraf bepaalde profielen. Je kunt bijvoorbeeld vooraf de netwerkinstellingen al configureren.

3. De levering

Apparaten worden direct naar de medewerker gestuurd. Als het apparaat verbinding maakt met het internet, wordt het apparaat geïnstalleerd volgens de regels en rechten beschreven in het profiel. Via een simpel startmenu kan de medewerker eenvoudig zaken zelf in te stellen terwijl achter de schermen zijn apparaat volledig wordt geïnstalleerd.

Windows Autopilot in actie

Veelgestelde vragen over Windows Autopilot

Wat is Windows Autopilot?

Windows Autopilot is software die het mogelijk maakt om apparaten voor de levering alvast te configureren op basis van Windows 10. Omdat dit vooraf gebeurt, kan een organisatie alle gewenste beveilings- en complianceregels toepassen.

De laptop is op afstand in te stellen via Azure met Windows Autopilot. De laptops die geleverd worden kunnen via een speciaal registratienummer worden gekoppeld aan Windows Autopilot. Vanaf dat moment kunnen er vooraf instellingen worden gedaan.

Waarom Windows Autopilot?

Het voorbereiden van een laptop door de IT-afdeling kost tijd. Een laptop moet tenslotte voldoen aan allerlei security- en complianceregels van de organisatie. Voor een medewerker is dit niet altijd te snappen. Die wilt het liefst gewoon snel aan de slag met de nieuwe laptop.

Windows Autopilot maakt het mogelijk om apparaten snel te leveren aan medewerkers zonder in te leveren op beveiliging. True kan de instellingen vooraf, in overleg met uw IT-eindverantwoordelijken, voor u realiseren. Ook zorgt True dat Windows Autopilot naadloos werkt met de rest van het Microsoft landschap. Denk aan Microsoft 365 of Enterprise Mobility + Security.

voorkant whitepaper zero-trust endoint

Download whitepaper over Zero Trust

Het wordt steeds complexer om security-incidenten te detecteren en daarmee te voorkomen. Daarom hanteren steeds meer bedrijven een Zero Trust-strategie. In onze whitepaper duiken we in op Zero Trust en welke software-oplossingen daarvoor zijn in te zetten.

voorkant whitepaper zero-trust endoint

Check onze Microsoft verhalen