Event – 06.06.2019

Take Your Container to Work Day

Een goedgevulde middag over containers & Kubernetes

Evenement: Take your container to work day

Take Your Container to Work Day

Wat is de meerwaarde van containers en Kubernetes voor jouw bedrijf? Welke uitdagingen zijn er bij de adoptie van deze technologieën? Welke competenties moet je hebben om aan de slag te gaan?

Samen met IDG (o.a. van Webwereld.nl, Computerworld.nl) organiseert True een vakinhoudelijke middag over containers en Kubernetes. De middag sluiten we in stijl af met een netwerkfeest🍹inclusief foodtuck en cocktails om de launch 🚀 van onze Manage Kubernetes dienst te vieren. Je zal dus met een volle maag huiswaarts gaan!

Wat ga je leren?

Samen met andere techneuten (DevOps- en Software Engineers, Lead Developers, CTO’s) luister je naar de verhalen van bedrijven die al ervaring hebben met containers en Kubernetes. Aan het eind van de middag weet er nodig is om Kubernetes in te zetten voor je containerized applicaties, en met name welke valkuilen je tegen kunt komen. En die inzichten kun je naderhand met je peers delen tijdens het netwerkfeest 😉

Agenda

Dagvoorzitter:

Sander van der Meijs, hoofdredacteur Computerworld.nl (een IDG-titel)

15:00 – 15:10 Opening door Sander van der Meijs, IDG

15:10 – 15:15 Sneak preview ‘Kubernetes’-documentaire

15:15 – 15:45 Talk 1 – Bas Rookhuijzen, Google Cloud Benelux

15:45 – 16:15 Talk 2 – Nick Groenen, Castor EDC

16:15 – 16:45 Talk 3 – Pieter Hagen, SignalFX

16:45 – 17:00 Talk 4 – Daniël de Groot, teamlead Kubernetes, True

17:00 – 17:05 Q&A

17:05 – ? Drinks, networking, cocktails & foodtruck!

Talk 1: Bas Rookhuijzen – Head of Marketing Google Cloud Benelux

Overal om je heen hoor je het: Kubernetes is allesbehalve eenvoudig. Bedrijven die ermee starten lopen al snel tegen verschillende zaken aan: gebrek aan kennis, te veel tegelijk willen doen; noem het maar op.

In zijn talk deelt Bas, Head of Marketing bij Google Cloud Benelux, hoe Google aankijkt naar het gebruik van het open-source Kubernetes en hoe organisaties hier het best gebruik van kunnen maken. Naast tips deelt Bas een aantal Kubernetes f*ck-upstories en hoe je zulk soort scenario’s het best kunt vermijden.

Talk 2 – Nick Groenen – Site Reliability Engineer bij Castor

Nick Groenen is Chief Site Reliability Engineer bij Castor EDC, een van de snelst groeiende scale-ups in de Nederlandse healthcare sector. Hun cloudgebaseerde Electronisch Data Capture (EDC) platform maakt het mogelijk voor medisch onderzoekers om veilig en eenvoudig online data te verzamelen. Voor enkele pilots heeft Castor EDC Kubernetes ingezet. De talk gaat over de geleerde lessen uit de Kubernetes-pilots en de vervolgstappen van deze scale-up.

Talk 3: Pieter Hagen – Sales Engineer bij SignalFX

Pieter Hagen is Sales Engineer bij SignalFx. Pieter heeft vanuit een solutions architect rol DevOps ondersteunt in verschillende organisaties. Zijn achtergrond ligt in Service Oriented Architecture en Business Process Management and Monitoring. Met deze ervaringen helpt hij organisatie hun cloud- en Kubernet-omgevingen efficiënter te beheren. Door zijn werk binnen veel verschillende organisaties heeft hij een interessante kijk ontwikkeld op zowel de technische als menselijk aspecten van het monitoren van DevOps-solutions.

Talk 4: Daniël de Groot – Teamlead Kubernetes bij True

Daniël de Groot is Teamlead Containers & Kubernetes bij True. Samen met het Innovation team bracht hij de veelvoorkomende Kubernetes-valkuilen voor developers in kaart en ontwikkelde hij hiervoor een private bèta-programma. In deze talk deelt Daniël welke inzichten er zijn opgedaan en hoe die gebruikt zijn om Managed Kubernetes-omgevingen te creëren.

Er zijn nog enkele plekken over. Boek snel je ticket! 👇

* Er is slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar. True behoudt zich derhalve het recht voor om registraties te weigeren indien deze niet volledig voldoen aan het deelnemersprofiel. Je ontvangt vanuit True een definitieve bevestiging of een reactie op je registratie.

Locatie

True
Keienbergweg 100
1101 GH Amsterdam

Datum

6 juni 2019
15:00u - 17:00u
Launchparty starts at 17.00

Evenement gesloten

Sprekers

Bas Rookhuijzen
MBA Head of Marketing, Google Cloud Benelux

Nick Groenen
Site Reliability Engineer, Castor EDC

Pieter Hagens
Sales Engineer, SignalFX

Daniel de Groot
Team Lead Kubernetes, True

Voor wie?

DevOps-engineers, Lead developers en CTO's van (middelgrote) digitale bureaus, e-commerce organisaties, Software-as-a-Service & ISV's en (tech) bedrijven met een serieuze online ambitie.

Partners

Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door Veeam, ICTRecht, Dell & Intel