Case: AMBER Alert

Een hostingplatform gebouwd om levens te redden

Hosting voor bedrijfskritische systemen AMBER Alert

Case: AMBER Alert

Jaarlijks raken duizenden kinderen vermist in Nederland. Wanneer de politie vreest dat het leven van een ontvoerd of vermist kind gevaar loopt, wordt er een AMBER Alert uitgestuurd. Hierdoor verandert het hele land in één grote opsporingsposter. Ruim twaalf miljoen mensen en duizenden organisaties zoeken dan mee om het kind veilig thuis te brengen.

Maximaal beschikbaar

Zo’n gigantische operatie vraagt om een infrastructuur die maximaal beschikbaar is en om een technisch partner die je blind kunt vertrouwen. Met managed hostingprovider True heeft AMBER Alert deze partner gevonden. “Als je het leven van een kind wilt redden, is het hostingplatform het laatste waar je je zorgen over wilt maken”, zegt Frank Hoen, medeoprichter van AMBER Alert Nederland.

Eén druk op de knop

Met één druk op de knop wordt het volledige AMBER Alert-systeem ingezet, waardoor informatie over en een foto van een spoorloos kind razendsnel door heel Nederland zichtbaar is. Zo wordt een AMBER Alert verspreid via reclameschermen, apps, snelwegborden, websites, SMS, e-mail, tv en radio. Dit alles met maar één doel: het vermiste of ontvoerde kind zo snel mogelijk opsporen.

Ook delen van het AMBER Alert-systeem kunnen worden ingezet om vermiste kinderen die niet in levensgevaar verkeren, maar waarvoor de politie zich wel ernstige zorgen maakt, terug te vinden. Zo’n Vermist Kind Alert kan zowel landelijk als regionaal gedeeld worden om extra aandacht te vragen voor een vermissingszaak.

Beide Alerts vragen om en technische infrastructuur die maximaal beschikbaar is.

Bereik van 12 miljoen Nederlanders

Sinds de start van AMBER Alert Nederland (2008) hebben al 3 miljoen mensen zich aangemeld om direct bericht te ontvangen als er een AMBER Alert actief is. “Toch is dit slechts een fractie van het daadwerkelijke aantal mensen dat vermissingen ziet”, vertelt Hoen.

AMBER Alerts worden massaal gedeeld op Facebook, geretweet op Twitter of gezien op TV, grote schermen, snelwegborden en reclamemasten. In totaal worden zo’n 12 miljoen Nederlanders bereikt.

Hoen: “AMBER Alert heeft de steun van duizenden organisaties die belangeloos meehelpen wanneer een kind vermist raakt. Of je nu bij een Shell-tankstation tankt, het nieuws checkt via NU.nl of je reis plant met 9292; dankzij onze partners is AMBER Alert overal.”

Mission critical hosting voor AMBER Alert
Frank Hoen over het hostingplatform van True

“Als je het leven van een kind wilt redden, is het hostingplatform het laatste waar je je zorgen over wilt maken”

Frank Hoen, AMBER Alert

AMBER Alert in cijfers

  • 12 miljoen Nederlanders ontvangen een bericht bij een AMBER Alert
  • 7,5 miljoen pageviews per minuut is wat de AMBER Alert website aankan per minuut
  • Dat is 100 x zoveel als de grootste nieuwswebsite van Nederland
  • Het verkeer van de website wordt verwerkt over 2 datacenters (#redundancy) wat de kans op uitval verkleint

Videocase

De medeoprichter van AMBER Alert Nederland

Een betrouwbare partner

Hoen: “Het AMBER Alert-platform is opgebouwd om 24 uur per dag op elk ogenblik te kunnen worden gebruikt zonder dat er extra capaciteit, tijd en inspanningen vanuit de hostingpartij hoeft te worden bijgeschakeld.”

Door eerdere samenwerking met True in het project Rijnmondveilig, ontstond een band van vertrouwen tussen beide partijen.

Hoen: “Als grote en bekende speler staat True bekend om zijn betrouwbaarheid. Dit is dan ook de belangrijkste reden waarom AMBER Alert ervoor koos om opnieuw de samenwerking met True aan te gaan. Dit keer niet meer op regionaal niveau, maar op landelijk niveau”.

Gebouwd voor beschikbaarheid

Het platform is verspreid over 2 datacenters, die samen en datacapaciteit hebben van 120 Gigabit per seconde (Gbps) en een loadcapaciteit van 900.000 requests per minuut. Door de dubbele datacenterlink zijn 30 verschillende failsafes ingebouwd en is alles maximaal redundant.

In totaal is het AMBER Alert berekend op 36 miljard pageviews per maand. Ter vergelijking, dat is 100 keer zoveel als het aantal maandelijkse pageviews van een topwebsite.

De hoofdwebsite (https://www.amberalert.nl) kan onder normale omstandigheden 14.000 pageviews per seconde aan. De speciale website die wordt ingezet bij een Alert, kan circa 125.000 pageviews aan. Dat zijn zo’n 7,5 miljoen pageviews per minuut.

Geleverde diensten

Infographic: AMBER Alert

Nóg meer kinderlevens redden

Met de nieuwe infrastructuur is AMBER Alert niet alleen in staat om snel te reageren op de onvoorspelbare situaties bij kindvermissingen, maar ook op schaalvergroting: “Het platform biedt ons de mogelijkheid om te blijven groeien. Kinderontvoerders stoppen namelijk niet bij de grens. In de komende jaren willen we daarom ook over de grens ons netwerk vergroten. Mede dankzij een sponsorpartner als True, kunnen we die ambitie waarmaken”, vertelt Hoen.

Neem contact op met True

Bel 0800 - BEL TRUE of laat ons contact opnemen met u.
Vertel over uw uitdagingen en verstuur ons een e-mail.
Stel uw vraag direct aan een van onze specialisten via de chat.