Managed hosting voor MySQL databases

MySQL is de meest gebruikte database software ter wereld. MySQL staat voor uitstekende prestaties, hoge betrouwbaarheid, goede snelheid, schaalbaarheid en gebruikersgemak. Ook onze klanten maken vaak gebruik van een MySQL-database. Met managed MySQL hosting van True profiteert u maximaal van de sterke eigenschappen van MySQL.

De performance van uw website staat en valt met de prestaties van uw databases. True gaat verder dan een standaard installatie. Wij configureren MySQL optimaal voor uw webapplicatie. We leveren maatwerk en zorgen doorlopend voor optimalisatie.

Managed hosting voor MySQL

Vertel ons over jouw uitdagingen..

En wij stemmen de hostingomgeving precies op uw applicatie(s) af.

MySQL hosting bij True. Maatwerk inbegrepen.

 • Onze specialisten stemmen de configuratie van uw MySQL-database precies af op uw applicatie.
 • Wij kijken ook naar het database design van MySQL.
 • True is expert op het gebied van database clustering. We helpen u met het inregelen hiervan, zodat u zo min mogelijk wijzigingen in applicaties hoeft door te voeren.
 • True helpt bij het optimaliseren van de indexes voor de meest voorkomende queries. We gaan voor u na waar queries te vermijden zijn via caching.
 • We zoeken naar de optimale performance, door database-taken via een replicatie uit te voeren.
 • De specialisten van True tweaken de standaardinstellingen van de database zodanig dat de database steeds het beste aansluit op de behoeften van het moment.
 • We monitoren 24/7 de beschikbaarheid en prestaties van MySQL, zodat u en wij via statistieken inzicht krijgen in het effect van aanpassingen.
 • True is transparant. Via TrueCare kunt u de performance van uw MySQL-configuratie real time volgen.
 • Tuning en optimalisaties zijn doorlopende processen, die True voor haar rekening neemt.

FAQ

Heeft u vragen over MySQL? Managed hosting door True betekent dat veel vragen van klanten al door ons beantwoord worden bij de start van onze dienstverlening. Ook daarna staan we voor u klaar om u te helpen met informatie. Wilt u meer weten, kijk dan eens bij onderstaande FAQ’s. Of neem contact met ons op: via telefoonnummer 020 305 97 50, via chat of via het contactformulier.

Wat is een MultiMaster MySQL?

Een MultiMaster MySQL (MMM) setup is een High-Availability MySQL oplossing waarbij 1 server leidende rol als Master heeft en 1 of meerdere servers volgen als Slave. Uitval van een Master zal worden opgevangen door een Slave. Een Slave zal gepromoveerd worden als nieuwe Master.

Wat is er minimaal nodig om MySQL te kunnen laten draaien?

Een minimale setup bestaat uit 2 (virtuele) servers waarop MySQL draait. Daarnaast is een 3e server nodig die met behulp van een kleine applicatie de performance van de 2 servers monitort. Deze 3e server wordt de ‘agent’ genoemd en is noodzakelijk om een zogenaamd ‘split-brain’ te voorkomen. Een split-brain situatie ontstaat als 2 servers elkaar niet meer kunnen bereiken.

Wat is replication-lag?

De vertraging tussen een Master MySQL server en een Slave MySQL server noemt men replication-lag.

Managed hosting voor MySQL

Voordelen MySQL:

 • Een van de populairste SQL-databases die er is (mede dankzij de opensource bewegingen);
 • Ideaal voor contentmanagementsystemen (CMS) en e-commerceplatformen;
 • Veel ontwikkelaars vanwege het opensource karakter en het grote marktaandeel.

Een slimme webomgeving is een geïntegreerde webomgeving

Constante bereikbaarheid, vliegensvlugge snelheden en het data- en applicatielandschap naadloos op elkaar afgestemd. Voorwaarden voor iedere succesvolle webomgeving. Een webomgeving bij True biedt u de zekerheid dat deze voorzien is van de beste verbindingen, infrastructuur, data, hosted en managed applicaties. En dat deze veilig, schaalbaar en compliant is. Wij regelen de techniek. U richt zich op de business.

Haal het maximale uit je organisatie met Webspaces van True

Bel 0800 - BEL TRUE of laat ons contact opnemen met u.
Vertel over uw uitdagingen en verstuur ons een e-mail.
Stel uw vraag direct aan een van onze specialisten via de chat.

Vertel ons uw uitdagingen

Vul onderstaand formulier in om direct met True in contact te komen.