Ansible-gebruikers delen ervaringen tijdens meetup op het kantoor van True

Op woensdagavond 25 november 2015 komt de gebruikersgroep Ansible Benelux op het kantoor van True bijeen voor een meetup. Gebruikers zullen met elkaar van gedachten wisselen over de ontwikkelingen en mogelijkheden van Ansible.

In de IT-wereld wordt al enige tijd met de Ansible-technologie gewerkt. Met Ansible is het mogelijk om applicaties op meerdere servers tegelijkertijd te installeren. Systeembeheerders en devops kunnen veel tijd besparen doordat Ansible wijzigingen kan doorvoeren op meerdere servers tegelijkertijd.

In 2012 stelde ontwikkelaar Michael DeHaen de eerste stabiele versie van Ansible beschikbaar aan de opensource gemeenschap. De basisfunctionaliteit van Ansible is via het opensource model gratis verkrijgbaar. Het bedrijf Ansible Inc, opgericht in 2013, verdient geld met de ondersteuning van gebruikers en de betaalde variant Ansible Tower. Recentelijk is het bedrijf Ansible Inc door Red Hat overgenomen. Naar verluidt bedroeg de overnamesom maar liefst 100 miljoen dollar.

Bas Meijer is als co-organizer verbonden aan de Ansible Benelux gebruikersgroep, die momenteel zo’n 280 leden telt. Bas Meijer: “Begin 2015 hadden we tien leden. In korte tijd is de gebruikersgroep enorm gegroeid. Dat komt door de toenemende populariteit van Ansible. Je bent er heel snel productief mee. Bij vergelijkbare tools moet je eerst twee weken op cursus om te snappen hoe het zit. Ansible begrijp je in een uurtje en nog even later heb je iets voor elkaar gekregen waar je eerder moeite voor moest doen.”

“Ik ben tevens Ansible Ambassador. Dat betekent dat ik officeel erkend ben door Ansible als persoon met kennis van zaken. Ik ben ook mede-ontwikkelaar voor Ansible. Voor Ansible worden steeds meer modules voor allerlei cloudsystemen gemaakt. Het is heel uitgebreid wat je allemaal met Ansible kunt doen. Bedrijven als Liberty Global en RIPE maken in hun bedrijfsvoering ook gebruik van Ansible.”

Tijdens deze meetup zal Bas Meijer een presentatie houden over het maken van Docker images met Ansible. Iemand van True zal tevens de ervaringen met Ansible delen. Aanmelden voor het event kan via de inschrijfpagina. De toegang is gratis en de voertaal deze avond is overwegend Engels. Het kantoor van True is gevestigd aan de Keienbergweg 100 in Amsterdam Zuidoost.

Kilian Drewel
Techblogger
Categorie: News

schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste blogs van True elke twee weken in je mail

News - 14.10.2019

Al jaren is het Amsterdamse digital designbureau Bravoure betrokken bij de website en digitale strategie van Amsterdam Dance Event (ADE), hét grootste elektronische muziekevenement ter wereld. True sprak met Koen Straatman, Sr. Project Manager bij Bravoure, over de uitdagingen die komen kijken bij een website die jaarlijks miljoenen verschillende bezoekers opvangt. Bekijk ook onze Managed […]

Cloud - 27.08.2020

Wat is Azure uitgelegd voor beginners De term cloud computing zegt je misschien iets. Hoewel ‘de cloud’ met name een marketingterm is, zegt cloud computing iets over de beschikbaarheid van websites, webapplicaties of bedrijfsapplicaties die met het internet verbonden zijn. Een cloudprovider helpt met het online brengen van zo’n applicatie, en Microsoft Azure is zo’n […]

News - 01.05.2020

Wie werken er eigenlijk voor True? Elke eerste vrijdag van de maand stellen we 16 vragen aan een van onze medewerkers. Wat is je naam en wat doe je binnen True? Hi, mijn naam is Thomas. Ik ben teamcoördinator van het Digital Agencies (Partners) team bij Operations Webspace. Daarnaast ben ik veel bezig met de […]

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Vraag offerte aan

Vul onderstaand formulier in. True neemt zo snel mogelijk contact met u op.