Ansible-gebruikers delen ervaringen tijdens meetup op het kantoor van True

Op woensdagavond 25 november 2015 komt de gebruikersgroep Ansible Benelux op het kantoor van True bijeen voor een meetup. Gebruikers zullen met elkaar van gedachten wisselen over de ontwikkelingen en mogelijkheden van Ansible. 

In de IT-wereld wordt al enige tijd met de Ansible-technologie gewerkt. Met Ansible is het mogelijk om applicaties op meerdere servers tegelijkertijd te installeren. Systeembeheerders en devops kunnen veel tijd besparen doordat Ansible wijzigingen kan doorvoeren op meerdere servers tegelijkertijd.

In 2012 stelde ontwikkelaar Michael DeHaen de eerste stabiele versie van Ansible beschikbaar aan de opensource gemeenschap. De basisfunctionaliteit van Ansible is via het opensource model gratis verkrijgbaar. Het bedrijf Ansible Inc, opgericht in 2013, verdient geld met de ondersteuning van gebruikers en de betaalde variant Ansible Tower. Recentelijk is het bedrijf Ansible Inc door Red Hat overgenomen. Naar verluidt bedroeg de overnamesom maar liefst 100 miljoen dollar.

Bas Meijer is als co-organizer verbonden aan de Ansible Benelux gebruikersgroep, die momenteel zo’n 280 leden telt. Bas Meijer: “Begin 2015 hadden we tien leden. In korte tijd is de gebruikersgroep enorm gegroeid. Dat komt door de toenemende populariteit van Ansible. Je bent er heel snel productief mee. Bij vergelijkbare tools moet je eerst twee weken op cursus om te snappen hoe het zit. Ansible begrijp je in een uurtje en nog even later heb je iets voor elkaar gekregen waar je eerder moeite voor moest doen.”

“Ik ben tevens Ansible Ambassador. Dat betekent dat ik officeel erkend ben door Ansible als persoon met kennis van zaken. Ik ben ook mede-ontwikkelaar voor Ansible. Voor Ansible worden steeds meer modules voor allerlei cloudsystemen gemaakt. Het is heel uitgebreid wat je allemaal met Ansible kunt doen. Bedrijven als Liberty Global en RIPE maken in hun bedrijfsvoering ook gebruik van Ansible.”

Tijdens deze meetup zal Bas Meijer een presentatie houden over het maken van Docker images met Ansible. Iemand van True zal tevens de ervaringen met Ansible delen. Aanmelden voor het event kan via de inschrijfpagina. De toegang is gratis en de voertaal deze avond is overwegend Engels. Het kantoor van True is gevestigd aan de Keienbergweg 100 in Amsterdam Zuidoost.

Kilian Drewel
Chief Content
Categorie: Events
Deel dit artikel via sociale media:
cloud-it-academy

Achtergrond - 12.09.2017

De hostingbranche in ons land groeit razendsnel, maar de datacenters, cloud- en hostingproviders hebben een uitdaging om personeel aan te trekken en op te leiden om de aan groeiende vraag naar hostingoplossingen te blijven voldoen. De onlangs door de branchepartijen ISP Connect en DHPA opgerichte Stichting Cloud IT Academy gaat daar verandering in brengen. Als eerste […]

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Vertel ons uw uitdagingen

Vul onderstaand formulier in om direct met True in contact te komen.