Beheer bedrijfsdata nu ook op mobiele apparaten

Home / Blog & Nieuws / Workspace / Beheer bedrijfsdata nu ook op mobiele apparaten

Het is de nachtmerrie van elke organisatie: vertrouwelijke gegevens die op straat belanden en door derden misbruikt worden. De tijd dat medewerkers papieren in mappen mee moesten nemen is voorbij. Tegenwoordig komen er steeds meer mobiele apparaten bij die zij zelf aanschaffen of gebruiken voor hun werkzaamheden. Mobile Device Management (MDM) biedt hiervoor een oplossing door op veilige en gecontroleerde wijze toegang te bieden tot bedrijfsspecifieke applicaties, data, informatie en diensten. Ongeacht of dat vanaf een zakelijke of privé tablet/smartphone is.

Mobile Device Management

True workspace helpt organisaties met de inventarisatie van de huidige situatie en bespreekt de mogelijkheden om meer grip op de mobiele activiteiten van medewerkers te krijgen. Mobile Device Management (MDM) kan vervolgens op maat binnen werkplekoplossingen worden geïntegreerd.

Wat rekenkracht betreft kunnen mobiele apparaten moeiteloos alle kantoorapplicaties draaien. De realiteit is daarentegen dat medewerkers steeds vaker eigen mobiele apparaten gebruiken om hun werk te doen. Dit brengt logischerwijs beveiligingsvraagstukken met zich mee. Organisaties krijgen hierdoor minder grip op gegevens en bestanden. Stel nou dat een werknemer zijn/haar apparaat verliest, of dat deze wordt gestolen? Hoe moet een organisatie hiermee omgaan?

‘Bring your own device’

Mobile Device Management (MDM) biedt een oplossing voor de BYOD trend. Het bevat alle onderdelen die voor uw organisatie wenselijk zijn, waarbij applicaties en data vanaf één plek beheerd en beveiligd worden. Dit maakt het installeren van bedrijfsapplicaties op apparatuur probleemloos. De applicaties kunnen met een druk op de knop (op afstand) worden geïnstalleerd. Dit past perfect binnen een ‘Bring your own device’ (BYOD) beleid, omdat organisaties controle hebben over bedrijfsapplicaties en -data die op privé apparatuur geïnstalleerd worden.

Wanneer bedrijven gebruik maken van MDM, worden applicaties in een aparte, versleutelde container opgeslagen op het lokale apparaat. Alleen de desbetreffende organisatie heeft toegang tot deze container, waardoor alle bestanden en applicaties extra beveiligd zijn. Vanuit het centrale beheer is het mogelijk om bij verlies en/of diefstal gegevens op afstand te verwijderen. Privé gegevens van de medewerker blijven daarbij intact.

Voordelen van MDM voor uw organisatie:

  • Organisaties krijgen controle en grip over applicaties op zakelijke en privé apparatuur.
  • Applicaties kunnen probleemloos worden geïnstalleerd en beheerd.
  • Past perfect binnen een ‘Bring your own device’ beleid.
  • Applicaties en data zijn uitstekend beveiligd in een versleutelde omgeving.
  • Flexibiliteit van uw werknemers wordt gewaarborgd via een App store.

App store

Het gaat nog een stap verder. Mobile Application Management (MAM) biedt organisaties tevens de mogelijkheid om voorgeconfigureerde profielen en instellingen klaar te zetten. Neem bijvoorbeeld een accountmanager. Door applicaties aan deze functieomschrijving te koppelen is het voor een bedrijf eenvoudig om benodigde gegevens en systemen te installeren op zijn/haar apparatuur. Gebruikers zijn ook steeds veeleisender en de eisen van een dergelijk systeem liggen ook veel hoger. Daarom biedt MAM de mogelijkheid om applicaties op dezelfde manier te faciliteren als Apple dat bijvoorbeeld doet. De accountmanager kan alle benodigde applicaties vinden in een (door het bedrijf samengestelde) App store. Het is niet meer noodzakelijk om buiten de bedrijfsrichtlijnen om te zoeken naar benodigde systemen of applicaties. Kortom, hij/zij kan met uitermate hoge efficiëntie. direct aan de slag.

True workspace helpt u bij het zetten van de eerste stappen. Door een scan te maken van de huidige situatie wordt beveiliging en beheer in kaart gebracht. Zo krijgt u inzicht in hoe uw organisatie data kan beheren op de verschillende toegangsapparaten. Interesse om uw situatie en mogelijke verbeteringen te bespreken? Neem dan contact met ons op.

True Ligan
Managed hosting sinds 2000
Terug

Advies

Beheer bedrijfsdata nu ook op mobiele apparatenBeheer bedrijfsdata nu ook op mobiele apparaten
Terug

    Vul onderstaand formulier in voor het aanvragen van een vrijblijvend advies. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

    Terug

    Contact

    Beheer bedrijfsdata nu ook op mobiele apparatenBeheer bedrijfsdata nu ook op mobiele apparaten
    Terug

      Vul onderstaand formulier in om direct met True in contact te komen.


      Door dit formulier in te vullen ga je automatisch akkoord met onze privacy- en cookieverklaring.