Emerce kiest voor True als managed hostingprovider

Emerce stapt over naar True voor het hosten van emerce.nl
Emerce stapt over naar True voor het hosten van emerce.nl
Home / Blog & Nieuws / News / Emerce kiest voor True als managed hostingprovider

Emerce stapt over naar True voor het hosten van emerce.nl en aanverwante domeinen. Als True zijn we enorm trots dat een mediaplatform als Emerce voor ons kiest.

Waarom Emerce op zoek ging naar een nieuwe hostingprovider

De verschillende websites en diensten in het portfolio van Emerce spelen een belangrijke rol in het succes van de website. Het is de missie van Emerce om zich volledig te focussen op het verder laten groeien van het online succes van de websites, haar magazine, trainingen, events en awards. Een optimale websiteperformance en snelle laadtijd van het platform zijn nodig voor het realiseren van deze ambities.

Daarom was Emerce op zoek naar een betrouwbare hostingpartner met kennis van de recente ontwikkelingen en innovaties op het gebied van cloud-native development, hardware en hosting. Een andere wens is om effectief in te kunnen spelen op security vraagstukken die de performance en het gebruik van het platform in gevaar kunnen brengen.

Bekijk onze Managed Hosting dienst

Een performance gedreven hostingplatform bij Emerce

Het Emerce platform bestaat uit meerdere los van elkaar functionerende websites. De verschillende websites worden gekenmerkt door verschillende karakteristieken, maar in een aantal gevallen ook een eigen ontwikkelaar. True schakelt hiervoor met het website-team van Emerce, maar ook rechtstreeks met de betrokken ontwikkelaars indien nodig.

In de nieuwe opzet is gekozen voor een redundante uitgevoerde, load-balanced cluster opstelling op het Highlander Virtual Dedicated Server platform van True. Het websiteverkeer wordt verdeeld over meerdere webservers en data wordt opgeslagen in een redundant uitgevoerd database cluster. Kleinere event websites (en daarmee de betrokken ontwikkelaars) zijn bovendien van elkaar gescheiden op eigen web-omgevingen, zodat de betrokken ontwikkelaars hun eigen deployment proces en versiebeheer kunnen hanteren. In het nieuwe hosting-landschap bij True beschikken de ontwikkelaars over een separate acceptatieomgeving om nieuwe functionaliteit eerst uitvoerig te kunnen testen, voordat deze in productie genomen kan worden.

24/7 bescherming door het Advanced Security Platform van True

De servers van Emerce worden 24/7 beschermd door het Advanced Security Platform van True. Het Advanced Security Platform beschikt over een ingebouwde Web Application Firewall (WAF) die de datastroom controleert en verdachte pakketjes tegenhoudt. Ook kunnen trends vroegtijdig geconstateerd worden en vindt beheer plaats vanaf geautoriseerde IP-adressen.

Lees hier meer over: "Uitgebreide bescherming met het Advanced Security Platform"

Doordat True de verantwoordelijkheid neemt over alle lagen en hier live- en trendstatistieken voor bijhoudt en analyseert kan True op elk niveau proactief wijzigen doorvoeren. Voor Emerce betekent dit dat zij zowel horizontaal als verticaal kan schalen wanneer nodig. Daarnaast voert True actief tweaks door aan systeem-, en software/middlewareconfiguraties. Wanneer relevant wordt rechtstreeks geschakeld met de ontwikkelpartners van Emerce om server en configuratie nog beter af stemmen op de karakteristieken van de websites. Zo kunnen er in de praktijk gaandeweg meer prestaties uit de hostingomgeving worden gehaald.

Gijs Vroom // Emerce over de samenwerking:

“We zijn bijzonder blij dat we met True als zeer professionele hosting partij kunnen samenwerken voor de hosting van al onze sites. Voor Emerce is uptime en service uiteraard heel belangrijk. Maar zeker ook beseffen we dat we in deze markt extra bekeken worden dat alles technisch in orde is. Met True hebben we die zekerheid”.

Olaf van Veen // True over de samenwerking:

“Emerce en True waren al jaren partners, we hebben dezelfde kijk op zaken en de cultuur matcht. Elk jaar stellen wij ons kantoor beschikbaar voor de jurydag van de DIA (Dutch Interactive Awards) en we komen regelmatig op events van Emerce. Beide zitten we in de ecosystemen van E-Commerce, online media en Digital Agencies dus een partnership is een natuurlijk gevolg. Nu het eindelijk zo ver is, zijn we daar heel blij mee”.

Een soepele samenwerking met Emerce zonder downtime

De migratie van emerce.nl en andere websites is soepel en zonder downtime verlopen. Voor de migratie heeft True nauw samengewerkt met het websiteteam van Emerce en extern betrokken ontwikkelaars. Door centraal projectmanagement en begeleiding tijdens de migratie konden potentiële problemen snel geconstateerd en opgelost worden.

Ook heeft True de nodige nazorg gedaan na de migratie. Nu de onderliggende infrastructuur geen bottleneck meer is, kan Emerce nog meer dan voorheen inzetten op groei van hun platform.

Mark Bevelander