Kijk uit, Kubernetes valkuil!

Kijk uit, een Kubernetes valkuil
Kijk uit, een Kubernetes valkuil
Home / Blog & Nieuws / Cloud / Cloud-native / Kijk uit, Kubernetes valkuil!
Waar Kubernetes je applicatie of organisatie veel voordelen kan bieden, kent het ook complexiteit en valkuilen. Denk jij bijvoorbeeld ook dat je kosten met gebruik van Kubernetes direct omlaag gaan? Of dat je configuraties kunt overslaan? Of dat je rustig álle software uit het landschap kunt gebruiken zonder consquenties? Lees dan vooral verder in deze blog, waarin Michiel Weitkamp meegeeft waarom dit valkuilen zijn en hoe je ze omzeilt!

Gaan kosten direct naar beneden als je Kubernetes gaat gebruiken?

Helaas, in eerste instantie gaan de kosten juist omhoog. Je ontwikkelteam(s) moeten nieuwe kennis opbouwen en processen gaan anders lopen. Kostenbesparing kun je beter zien in andere voordelen: zo kun je onder andere je concurrentie voorblijven, omdat je sneller en vaker nieuwe features kunt releasen.

Daarnaast is er tooling beschikbaar om de kosten onder controle te krijgen. Met tooling voor cost control binnen een Public Cloud kun je zien waar winst te behalen valt en hoe je applicatie omgaat met piekdrukte.

Kun je Kubernetes configuraties overslaan?

Het mooie aan Kubernetes is dat alles geconfigureerd kan worden. Het nadeel: je kunt geen enkele configuratie overslaan. Je moet álles configureren. Metrics, dependancies, ingress inregelen, installeren van self-healing, hoe op- en afschaling moet verlopen.

Zoek een partner die je bij deze configuraties kunt helpen. Iemand die de leercurve al is aangegaan en knowhow, expertise en best practies met alle mogelijke configuraties heeft opgebouwd. Iemand die jou en je team deze kennis kan bijbrengen, die samen met jou best practices op maat voor jouw organisatie ontwikkelt. Iemand die samen met jou de configuraties voor jouw case opzet. Het wiel is namelijk al heel vaak uitgevonden, maak daar gebruik van!

Kan ik álle software uit het CNCF landschap gebruiken zonder consquenties?

In je Kubernetes platform is het mogelijk om oneindig veel software toe te voegen. In het CNCF landschap staan honderden mogelijkheden. Tegelijk zorgt het toevoegen van veel software voor een gigantische complexiteit van je platform en daarmee ook belasting van je platform.

Deze valkuil voorkomen? Beleg het beheer bij één groep in je organisatie of bij een partner. Wees duidelijk waar de verantwoordelijkheid over de architectuur ligt, wie er bepaalt welke software gebruikt gaan worden, en zorg voor regelmatige evaluaties van de gebruikte software.

Webinar over de 11 meestvoorkomende valkuilen van Kubernetes

Weten welke andere valkuilen er zijn en hoe je die kunt omzeilen?

Michiel Weitkamp
Terug

Offerte

Kijk uit, Kubernetes valkuil!Kijk uit, Kubernetes valkuil!
Terug

    Vul onderstaand formulier in voor het aanvragen van een offerte. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.