Klaar om je concurrentie voor te zijn met cloud native? Let op deze 3 uitdagingen

Home / Blog & Nieuws / Cloud native / Klaar om je concurrentie voor te zijn met cloud native? Let op deze 3 uitdagingen
Als software-ontwikkelaar voor een HR-dienst kun je eigenlijk niet meer om cloud native technologie heen. Om een voorsprong op je concurrentie te bereiken of om niet achter te raken. Let in de transitie naar cloud native ontwikkelen echter wel op deze 3 uitdagingen!

Cloud native technologie kan je namelijk de mogelijkheden bieden om sneller software te bouwen, het eenvoudiger te implementeren en veiliger en stabieler te beheren. Om van deze voordelen te profiteren, zijn er echter wel een aantal uitdagingen waar je rekening mee moet houden in je transitie naar gebruik van cloud native technologieën.

1. Een complexere infrastructuur (waar je wel makkelijker mee kunt schalen)

Een van de grootste voordelen van cloud native technologie: het is zeer schaalbaar. In containers, zelfstandige kleine microservices, voeg je alle onderdelen, afhankelijkheden en configuraties voor dat ene specifieke onderdeel toe. Daardoor kan de container gemakkelijk op verschillende punten in je ontwikkelproces gebruikt worden.

Containers zorgen voor een flexibele infrastructuur. Wordt het drukker? Dan is een extra container makkelijk bij te plaatsen. Zo is bijna eindeloos horizontaal op te schalen.

De uitdaging: de infrastructuur wordt snel complex bij een groot aantal containers. En daar loop je al snel tegenaan. Dit is op te lossen met Kubernetes, een open source platform voor container-orkestratie.

2. Splits je applicatie in micro-services (waardoor je sneller kunt ontwikkelen)

Cloud native technologie kan ook helpen bij efficiënter werken. Developers kunnen sneller en eenvoudiger aan de slag met bestaande en nieuwe projecten door gebruik van containers en standaardisatie van php-modules. Heb je een nieuw framework nodig? Waar je eerder alle servers moest langslopen en updaten, kun je dat met cloud native technologie gefaseerd uitrollen. Ook kun je per project de beste passende technologie inzetten. Voor nieuwe projecten zit je niet meer met legacy problemen of belemmeringen door de keuze van één specifieke versie voor alle servers.

De uitdaging: zorg dat je deze kracht volledig benut door onderdelen te splitsen. Splits je applicatie in microservices of containers. Per microservice of container kun je op die manier en kleinere update uitvoeren en ben je minder tijd kwijt. Developers kunnen zich zo ook meer focussen op de ontwikkeling van nieuwe features of functionaliteiten. Ze hoeven zich niet meer met de infrastructuur of hosting bezig te houden!

3. Houd je security op orde (en verklein de kans op hacks)

Ook met cloud native technologie moet je beveiliging op orde hebben, en het liefst bij de ontwikkeling al meenemen. Dat kan onder meer met DevSecOps. Je integreert daarmee security in je DevOps proces en stimuleert developers om al eerder bij ontwikkelen security in te bouwen. Mogelijke kwetsbaarheden komen eerder aan het licht en security hoeft niet nog achteraf worden ingebouwd.

4. Cloud engineers die je cloud native platform beheren (en je developers zich weer op ontwikkelen kunnen focussen)

Moeilijk om aan cloud engineers te komen die je ondersteunen bij gebruik van cloud native technologie? Team Trueligans stuurt je graag onze open sollicitatie toe, inclusief ons c.v. Zijn wij je nieuwe collega?

Zijn wij je nieuwe collega?

Heb je moeite om aan cloud engineers te komen die je helpen bij bovenstaande items? Team Trueligans stuurt je graag onze open sollicitatie toe, inclusief ons CV. Zijn wij je nieuwe collega?

HR Software ontwikkelaars komen bij je solliciteren!
HR Software ontwikkelaars komen bij je solliciteren!
Daniëlle van Gils
Content Marketeer
Categorie: Cloud native