True lanceert nieuwe dienst: Managed Kubernetes

Kuberneted managed door true
Kuberneted managed door true
Home / Blog & Nieuws / Cloud / Managed hosting / True lanceert nieuwe dienst: Managed Kubernetes

AMSTERDAM, 12 juni 2019 – Sinds vandaag starten we een nieuwe dienst: Managed Kubernetes. Begin dit jaar begon True met een besloten betatest bij een kleine groep klanten om de dienst te optimaliseren. “Alle tests zijn succesvol uitgevoerd. Het platform is nu klaar om containerworkloads in productie-omgevingen te draaien”, vertelt Daniël de Groot, Teamlead Managed Kubernetes bij True.

Bekijk de Managed Kubernetes dienst

Kubernetes, containers & VM’s

Kubernetes is een opensourceplatform van Google om op grote schaal containers te orkestreren. In tegenstelling tot virtuele machines (VM) bevatten containers alleen de afhankelijkheden die een specifieke applicatie nodig heeft. De voordelen hiervan zijn dat je in een container geen compleet besturingssysteem hoeft te draaien en dat functionaliteit veel compacter uitgerold kan worden in vergelijking met een virtuele machine. “Een ander voordeel is de snelheid waarmee containers beschikbaar worden gesteld aan developers”, aldus de Groot.

Lees ook: 'Wat is Kubernetes en waarom is het bijzonder?' 

De Groot: “Wat onze klanten ook waarderen is dat de foutgevoeligheid van containers lager ligt. Als je een applicatie van een testomgeving naar een live omgeving migreert, weet je nooit zeker of de nieuwe omgeving impact heeft op de applicatie. Met containers is deze afhankelijkheid er niet. Hierdoor kunnen developers veel tijdwinst behalen, waardoor ze effectiever applicaties kunnen ontwikkelen.”

Tevens zijn configuraties binnen containers altijd identiek. Er zijn geen verschillen tussen de container en de live hostingomgeving.

24/7 support

Met Managed Kubernetes neemt True de volledige verantwoordelijkheid over het inrichten, managen en 24/7 beschikbaar houden van het containerplatform van haar klanten. True lanceert de dienst met garanties over uptime, performance en actieve monitoring en proactief beheer van het volledige platform. De service is in de afgelopen zes maanden ontwikkeld op basis van feedback van klanten voor organisaties die graag willen starten met containertechnologie.

“Door de beta weten we zeker dat onze dienstverlening toegevoegde waarde heeft voor onze klanten. Onze ondersteuning vertaalt zich in consultatie, ontwerp en implementatie van Kubernetes met vervolgens 24/7 support. Met Managed Kubernetes willen we developers volledig ontzorgen, waardoor zij sneller applicaties en diensten kunnen ontwikkelen en lanceren in een containerized omgeving”, aldus de Groot.

Snelle time-to-market

De Groot geeft aan dat containers een heel andere kijk op applicatie-ontwikkeling met zich meebrengt. “Containers zijn vluchtig. Als in het platform problemen ontstaan, is het heel normaal dat je automatisch containers verwijdert en nieuwe neerzet. Maar dan moet je goed nadenken over de opslag van data, het loadbalancen van bezoekersverkeer en het monitoren van applicaties, want die processen wil je altijd onder controle houden”, aldus de Groot.

Door de hoge mate van automatisering die standaard in het hart van container technologie zit, zijn klanten van True nog beter in staat om hun eindklanten optimaal te bedienen. De Groot vervolgt: “Dankzij het onboardings- en trainingsprogramma van True helpen we klanten op weg die de stap wel willen maken, maar nog in de opstartfase zitten. Zeer binnenkort lanceren we templates voor populaire applicaties en frameworks. Samen met onze klanten verkorten we zo de time-to market, waardoor containers razendsnel in productie genomen worden.”

Oplossing op maat

“Niet voor iedere klant is het een logische oplossing. Daarom bedienen we onze klanten zowel op dedicated servers, binnen onze eigen private cloud en op public clouds van Microsoft en Google. Hiermee bieden we onze klanten de mogelijkheid om de juiste keuzes te maken die passen bij hun unieke IT-strategie en zijn wij bij elke stap betrokken om de juiste ondersteuning te bieden”, aldus de Groot.

De Groot benadrukt dat klanten bij True gefaseerd naar een containeromgeving toe kunnen werken. “Je kunt bij True terecht met je (legacy-)applicatie, of deze nu op een fysieke server staat of op een virtuele machine. Samen maken we een stappenplan in fases om uiteindelijk tot de ideale containeromgeving te komen”.

Mini-documentaire over containers & Kubernetes documentaire

Naast het lanceren van een nieuwe dienst werkt True ook aan een documentaire over containertechnologie en Kubernetes. Diverse thought leaders uit de Kubernetes-community zijn gevraagd om hun inzichten te delen over deze nieuwe technologie en wat deze in de toekomst kan betekenen voor digitale organisaties. De documentaire is eind juni beschikbaar.

https://www.youtube.com/watch?v=CuJ2fSegfCc

Wil je weten wat True kan betekenen voor jouw containerized applicaties? Bezoek true.nl/kubernetes.

E-book 26 Kubernetes tools voor beginners

Het aantal cloud-native tools neemt in rap tempo toe. In ons e-book delen wij 26 van de meest populaire Kubernetes en cloud-native tools van het moment. Zo heb je het juiste gereedschap voor het beheren van je containerapplicaties in welke cloud dan ook.

Application Modernization met Kubernetes
True Ligan
Managed hosting sinds 2000
Terug

Advies

True lanceert nieuwe dienst: Managed KubernetesTrue lanceert nieuwe dienst: Managed Kubernetes
Terug

  Vul onderstaand formulier in voor het aanvragen van een vrijblijvend advies. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Terug

  Contact

  True lanceert nieuwe dienst: Managed KubernetesTrue lanceert nieuwe dienst: Managed Kubernetes
  Terug

   Vul onderstaand formulier in om direct met True in contact te komen.


   Door dit formulier in te vullen ga je automatisch akkoord met onze privacy- en cookieverklaring.