Microsoft en Citrix verdiepen partnership

Citrix en Microsoft partnership
Citrix en Microsoft partnership
Home / Blog & Nieuws / Workspace / Citrix / Microsoft en Citrix verdiepen partnership

Een van de langste strategische partnerships binnen de IT-wereld is verder verstevigd. Microsoft en Citrix verklaarden onlangs in een persbericht dat zij nog vaker en dieper samen zullen werken. Er komt onder andere een gezamenlijke roadmap.

Aanleiding voor de verdere samenwerking is met name te danken aan de versnelling die COVID-19 bracht. Citrix en Microsoft zullen de komende tijd vaker samenwerken om snelheid te leveren bij bedrijven die nog on-premise Citrix-omgevingen hebben. Deze zullen naar Azure gebracht worden voor verdere versnelling.

Citrix en Microsoft willen hiermee onder meer risico en kosten minimaliseren en de complexiteit van een transitie naar de cloud versimpelen. Ook willen zij veel aandacht voor productiviteit en veiligheid. Dit willen ze bewerkstelligen door de Microsoft Cloud (Azure) te combineren met Microsoft 365 en Citrix Workspace.

Gezamenlijke Microsoft en Citrix roadmap

Een onderdeel van de nieuwe overeenkomst is dat de twee bedrijven ook de roadmaps aan elkaar ‘connecten’. Dit moet het versimpelen om Citrix workloads naar Azure te brengen. Verder zullen experts van Citrix helpen met het verbeteren van de prestaties van Windows Virtual Desktop, Microsoft’s dienst voor hosted desktops.

Het is de bedoeling dat diensten Citrix Virtual Apps and Desktops, Citrix Managed Desktops en Windows Virtual Desktops naadloos met elkaar integreren en dat het voor klanten eenvoudig wordt om workloads naar Azure te brengen.

Citrix zal investeren in het bouwen van een Microsoft-gecentreerde Citrix Workspace. Er wordt onder andere gewerkt aan verbetering van prestaties en security van apps en diensten zoals Microsoft Teams, Microsoft 365 / Office 365 en Windows Virtual Desktop. En Citrix Workspace is nu ook te leveren via Azure.

Over Azure, Microsoft 365, Windows Virtual Desktop en Citrix Workspace

 

Microsoft Azure

Microsoft Azure is de naam voor een groot aantal clouddiensten van Microsoft. De laatste jaren is Microsoft aan een opmars bezig om on-premise en legacy-workloads naar de Azure cloud te brengen. De voornaamste concurrenten van Microsoft Azure zijn Google Cloud en Amazon Web Services.

Bekijk onze Microsoft Azure dienst

Microsoft 365

Microsoft 365 is de overkoepelende naam voor alle kantoorsoftware uit de cloud van Microsoft. Het gaat hier met name om software die vrijwel iedereen in de organisatie gebruikt, zoals Word, Excel, Powerpoint en Microsoft Teams.

Om gebruik te maken van Microsoft 365 moet je een licentie kopen per medewerker. Voor de licenties zijn verschillende opties: voor thuisgebruik, voor bedrijven en voor enterprises.
Eerst werd Microsoft 365 ook wel Office 365 genoemd.

Lees ook: Office 365 krijgt nieuwe naam: Microsoft 365

Windows Virtual Desktop

Windows Virtual Desktop is een dienst voor het virtualiseren van computers. Met virtualiseren wordt bedoeld dat je kunt inloggen op een desktopmgeving via een server, omdat daar je besturingsysteem en applicaties op staan geïnstalleerd. Inloggen kan doorgaans op je laptop, maar moderne virtuele desktops zijn ook te benaderen via tablets of smartphones.

Bekijk onze Windows Virtual Desktop dienst

Lees ook: Windows Virtual Desktop officieel gelanceerd

Citrix Workspace

Citrix Workspace is een van de nieuwste werkplekinnovaties van Citrix. De virtualisatiesoftwareleverancier ziet de digitale werkplek als belangrijk startpunt van de werkdag en als belangrijk portaal. Zo moet Citrix Workspace het eenvoudig maken om snel tussen verschillende applicaties te schakelen, waar deze zich ook bevinden.

Applicaties in private clouds, on-premise en populaire SaaS-applicaties zijn te integreren in de Workspace. Op basis van de rol van de eindgebruiker wordt de werkplek daarnaast context-afhankelijk. Dat wil zeggen dat de werkplek helemaal is toegespitst op het werk van de eindgebruiker. Mede hierdoor noemt Citrix het ook wel de ‘Intelligent Workspace’.

Bekijk onze Citrix Workspace dienst

Lees ook: Wat maakt Citrix Workspace een 'intelligent workspace'?

Video: versteviging samenwerking Citrix en Microsoft

True Ligan
Managed hosting sinds 2000
Terug

Offerte

Microsoft en Citrix verdiepen partnershipMicrosoft en Citrix verdiepen partnership
Terug

  Vul onderstaand formulier in voor het aanvragen van een offerte. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Terug

  Contact

  Microsoft en Citrix verdiepen partnershipMicrosoft en Citrix verdiepen partnership
  Terug

   Vul onderstaand formulier in om direct met True in contact te komen.


   Door dit formulier in te vullen ga je automatisch akkoord met onze privacy- en cookieverklaring.