Microsoft Ignite ’19: develop, deploy, manage

Microsoft Ignite '19 - Develop, deploy, manage
Microsoft Ignite '19 - Develop, deploy, manage
Home / Blog & Nieuws / Cloud / Microsoft Ignite ’19: develop, deploy, manage

Trueligans Erwin (VP Solutions) en Rudy (Solutions Architect) zijn in het zonnige Florida aanwezig bij Microsoft Ignite: hét jaarlijkse techcongres van Microsoft waar nieuwe technologieën op het vlak van Azure, containers, development en meer voor het eerst gepresenteerd worden. Vandaag de ervaringen van Rudy op de laatste dag.

APPS Learning Path

Vandaag ben ik begonnen aan het APPS Learning Path, een serie waarbij er gekeken wordt naar het proces van een developer die Azure-diensten wil gebruiken. Hier werden de (Microsoft) tools die gebruikt kunnen worden uitgelegd en het verschil tussen de vele services die je als developer kunt afnemen.

Develop

We werden gewezen op de mooie tools die de afgelopen jaren uitgebracht zijn, namelijk Visual Studio, Microsoft’s volle development-suite. Voor lichter programmeerwerk kun je Visual Studio Code en Visual Studio Online gebruiken. Voor het opslaan van je persoonlijke code, kun je gratis GitHub of Azure DevOps gebruiken.

Azure DevOps Microsoft Ignite screenshot visual studio
Een screenshot van Visual Studio.

Deploy

Als developer heb je een aantal opties om snel aan de slag te gaan met je code/applicatie:

Vervolgens kun je bijvoorbeeld via code-gedreven methodes, zoals Ansible, Terraform of ARM Templates je applicatie, database en server opstarten in Azure. Wanneer je ARM gebruikt, heb je veel voorbeelden van Microsoft tot je beschikking. Met ARM kun je ook grafische forms genereren en deze delen met de wereld, via bijvoorbeeld GitHub.

Microsoft Ignite Azure App Service
Een overzicht van wat je kunt deployen met Azure App Services.

Manage

Wanneer alles staat, komt er wellicht meer bij kijken. Je wil dat je applicatie veilig met je database of opslag kan communiceren. Daar is Azure Key Vault voor. Dit is een opslag waarin je veilig je SSL-certificaten en wachtwoorden in kunt opslaan. Vervolgens kun je via de Azure Active Directory mensen en applicaties rechten verlenen deze in te zetten.

Je zult ook moeten nadenken over de schaal van je applicatie. Wanneer je meer bezoekers of klanten krijgt, kan het zijn dat je initiële VM of Web App niet voldoende is. Azure biedt hiervoor tools aan om je diensten (tijdelijk) op te schalen met (Auto)Scale. Je kunt zelf regels opstellen die bepalen wanneer er automatisch meer CPU, RAM of netwerkcapaciteit wordt ingezet. Wanneer deze regels geraakt worden, gaan je resources omhoog, maar ook de kosten. Let dus goed op de limieten en waarden die je opgeeft en gebruik de optie om e-mails/SMS’jes te sturen bij verhoogd gebruik.

Autoscalen met Microsoft Azure
Een scherm om te kunnen autoscalen in Azure.

Ben je benieuwd naar de rest van de avonturen van Erwin en Rudy? Volg dan onze Microsoft Ignite berichten en houd onze social media kanalen in de gaten. Mocht je een keer willen sparren met Rudy over Azure en de nieuwe ontwikkelingen, neem dan contact op met True Webspace.

True Ligan
Managed hosting sinds 2000