Microsoft Inspire 2018 highlights

Microsoft Inspire highlights: Microsoft 365, AI, IoT en gebruikersadoptie

Vorige week vond Microsoft Inspire, het grootste Microsoft-partnerevent ter wereld, plaats in Las Vegas. True is één van de grootste partners van Microsoft in Nederland binnen het Service Provider License Agreement (SPLA) en Cloud Solution Partner (CSP) programma, dus was Xavier Semmeling, senior accountmanager True Workspace Zuid-Nederland erbij. Zijn hoogtepunten? Microsoft 365, gebruikersadoptie, internet-of-things en artificial intelligence op het Azure-platform. Niet nieuw, maar wel de moeite om over de voortgang te bloggen.

Geschreven door Xavier Semmeling.

1. Microsoft 365

Het meest interessant vond ik de sessies over Microsoft 365. Deze relatief nieuwe dienst voor digitale werkplekken is het afgelopen jaar ontzettend hard gegroeid. Voor wie het niet kent: Microsoft 365 is een dienst waarmee een organisatie end-to-end gebruik kan maken van de public cloud van Microsoft. Gebruikers krijgen hiermee een echte ‘Modern Workplace’ zoals Microsoft het noemt.

Voor True zijn er legio kansen voor integratie met onze bestaande digitale werkomgevingen. Microsoft 365 sluit aan bij een aantal innovaties die we voor op dit moment vanuit True Workspace optimaliseren. Denk aan het integreren van Identity & Access Management zodat functionaliteit uit iedere cloud ontsloten wordt en door Microsoft 365 gesynchroniseerd wordt zodat het op ieder device werkt.

2. Gebruikersadoptie

Met je klant de stip op de horizon bepalen en deze bereiken vraagt om veel adoptie van een organisatie, zeker in de huidige tijd waarin organisaties zoeken naar de beste digitale executie. Als organisatie moet je anders naar je bedrijfsprocessen kijken en het applicatie- en infralandschap daar continu op aanpassen. Microsoft riep het al eerder maar ook nu wordt er gehamerd op gebruik boven aanschaf.

Effectieve inzet van IT gaat natuurlijk verder dan de aanschaf. De juiste tools en programma’s om gebruikers mee te nemen bij het inzetten van IT zijn essentieel. Maar ook inzicht wie wat gebruikt binnen de organisatie. Samen met zusterbedrijf Breinwave zet True dit soort adoptieprogramma’s op, waarbij de uitspraak ‘van aanzetten naar inzetten’ geldt. We zien dat gebruikers actiever IT gebruiken wanneer er constant aandacht is voor het sneller en effectiever doen van je werk. Ook wanneer je inzichten echt op de agenda zet en doorvoert binnen de digitale werkomgeving. Dit vraagt om een geïntegreerde adoptie-aanpak waar we als True tegenwoordig intensief organisaties bij ondersteunen.

3. Azure en het internet-of-things

Een groot thema dit jaar op Inspire was internet-of-things. Door deze ontwikkeling worden er steeds meer sensoren gekoppeld aan het Azure-platform die data verzamelen. Vanuit deze data kan informatie gedestilleerd worden die als de basis dient voor het nemen van cruciale beslissingen. Leuk feitje: een klant van zusterbedrijf Breinwave, Feenstra, werd op het podium als hét voorbeeld voor digitale transformatie belicht. Dankzij een IoT-project dat gehost is op Azure (ingericht door Breinwave) kan Feenstra op afstand op boilers inloggen en veel effectiever onderhoud plegen. Zie ook deze video.

De relevantie met de business van True? Om alle sensoren aan Azure Internet of Things Edge te koppelen is flink wat architecting nodig. De effectiviteit zit in de manier waarop de lijntjes gelegd worden zodat data vloeiend kan worden getransporteerd en opgeslagen. Met het implementeren van dergelijke platformen houden we ons bij True graag bezig.

4. Artificial intelligence & Carlsberg

Ander interessant thema was artificial intelligence (AI). Door middel van AI kan razendsnel ruwe ongestructureerde data vertaald worden in bruikbare informatie. Op basis van deze informatie kunnen processen volledig automatisch uitgevoerd worden.

Een leuk voorbeeld daarvan kwam van Carlsberg. Het gebruik van Azure stelt Carlsberg in staat om AI toe te passen. Door regressie van data in 20 verschillende modellen kunnen zij snel voorspellen hoe bier gaat smaken. Carlsberg levert daarnaast taps aan kroegen die connected zijn met het Azure-platform. Hierdoor kunnen zij te allen tijde de kwaliteit van het bier monitoren. Erg interessant om zo’n praktische toepassing te zien!

Video: Impressie van de tweede dag Microsoft Inspire

Ben je benieuwd hoe zo’n dag op Inspire eruit zag? Bekijk dan deze video:

Microsoft Inspire 2018 highlights
Kilian Drewel
Contentmarketeer
Deel dit artikel via sociale media:

Achtergrond - 15.08.2019

Chatbots, telefoon, e-mail, ticketsystemen, social media, WhatsApp. Klanten hebben tegenwoordig talloze manieren om contact te zoeken met het bedrijf waar ze klant van zijn. Drie consultants bij Cmotions zagen kansen in de hoeveelheid data die vrijkomt bij klantinteracties en de mogelijkheden die AI hierin kan spelen. Zij begonnen de startup Tailo. “We zien conversational intelligence […]

Technology - 02.10.2018

Tijdens Microsoft Ignite, het evenement voor IT-professionals, heeft het techbedrijf een aantal innovaties onthuld. De focus ligt daarbij op kunstmatige intelligentie (AI) en security. Hoe gaat AI de werkvloer veroveren? En hoe wil Microsoft medewerkers efficiënter en veiliger laten samenwerken? Een blog van Eelco Huurdeman.  Microsoft Ignite richt zich vooral op programmeurs en IT-professionals in […]

Digitale werkplek - 12.02.2019

Op 13 oktober 2020 begint de einde ondersteuning Office 2010. Dat betekent dat Microsoft geen security-updates, patches en bugfixes voor het populaire softwarepakket meer zal uitbrengen. Klanten hebben de optie om, tegen betaling, te kiezen voor nieuwere versies Office 365 (ProPlus) of Office 2019. Een goed moment om te upgraden naar de nieuwere variant? Einde […]

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Vraag offerte aan

Vul onderstaand formulier in. True neemt zo snel mogelijk contact met u op.