True betrokken bij onderzoek naar ontwikkelingen in digitale zorglandschap

Zorg webspaces
Zorg webspaces
Home / Blog & Nieuws / News / True betrokken bij onderzoek naar ontwikkelingen in digitale zorglandschap

“Om de toekomst van de zorg te waarborgen moeten wij open staan voor nieuwe ontwikkelingen en de kans pakken om te innoveren”, zegt minister Edith Schippers. “Risico’s moeten we onderkennen en vermijden, zo kan vernieuwing leiden tot betere en betaalbare zorg en vooral tot meer kwaliteit van leven voor alle mensen die van de zorg gebruik maken”.

De gezondheidszorg staat voor een grote uitdaging. Het aantal Europeanen ouder dan 65 groeit van 17% in 2010 naar 60% in 2060. Tevens zien we een voortdurende groei in het aantal chronisch zieken. Het aantal mensen dat financieel bijdraagt aan de gezondheidszorg zal fors dalen, terwijl het aantal mensen dat een beroep doet op de gezondheidszorg zal toenemen. De financiering zal een steeds grotere uitdaging vormen. De wens van de overheid is dat mensen langer en zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Om dit mogelijk te maken zullen meer mensen toegang moeten krijgen tot zorg op afstand, bijvoorbeeld door het inzetten van beeldscherm, zodat de zorg minder tijd- en plaats afhankelijk wordt. Door deze ontwikkelingen krijgt het thema eHealth de komende jaren alle aandacht.

Digitalisering en nieuwe technologieën binnen de zorg en ICT

Hoewel al veel partijen inspanningen leveren laat de eHealth Monitor 2015 van Nictiz en Nivel zien dat slechts 10% van de chronisch zieken toegang heeft gehad tot de eigen medische gegevens. Een groter aantal chronisch zieken kan zelf thuismetingen uitvoeren (40%), maar slechts een klein gedeelte (7%) deelt die met de hulpverleners op een digitale manier. Slechts 5% van de ouderen had in 2014 toegang tot beeldzorg. Kortom, er valt nog een hoop te verbeteren in de digitale gezondheidszorg!

Met behulp van digitalisering en de inzet van nieuwe technologie kunnen organisaties sneller handelen en schaalbaarheid realiseren. We moeten inzetten op slimmere manieren van samenwerken, zodat hulpverleners effectiever kunnen samenwerken en de relatie met de patiënten actiever kan worden.

Organisaties moeten hun ICT flexibel en betrouwbaar kunnen op- en afschalen om in te spelen op de marktomstandigheden en de toegang voor medewerkers en patiënten moet veilig geregeld kunnen worden.

Het digitale zorg landschap van 2021

Eén ding mag duidelijk zijn: digitalisering in de zorg is noodzakelijk. Niet alleen om de zorg betaalbaar te houden, maar ook om de groeiende zorgvraag te kunnen beantwoorden. Maar wat kunnen de huidige ICT-omgevingen doen om dit vraagstuk op te lossen? Kunnen we de situatie überhaupt wel veranderen?

In samenwerking met True workspace (voorheen Multrix), Dell en Intel is Stichting Digitalezorg.nl gestart met een onderzoek, dat wordt uitgevoerd door Pb7 Research. In het onderzoek wordt vastgesteld hoe zorgprofessionals nu werken en hoe zij in 2021 willen werken.

Het onderzoek belicht:

  • De uitdagingen omtrent facilitering van ICT voor zorgprofessionals
  • De huidige en gewenste werksituatie en/of -omgeving
  • Hoe zorgorganisaties van plan zijn hun dienstverlening te verbeteren
  • Thema’s als: eHealth, domotica, de rol van de overheid, bezuinigingen en technologische ontwikkelingen

Bent u werkzaam in de ICT binnen de (thuis)zorgsector? Dan nodigen wij u graag uit om uw kennis en expertise te delen en deel te nemen aan dit onderzoek. Hoe ziet u het digitale zorglandschap de komende jaren ontwikkelen?

Via deze link kunt u de enquête starten, het invullen kost u ongeveer 15 minuten. Met het invullen van de vragenlijst maakt u tevens kans op een Windows 10 tablet van Dell (Venue 10 Pro 5056). De enquete loopt tot 31 januari.

True Ligan
Managed hosting sinds 2000
Categorie: News