Internetbeveiliging in een ‘open’ digitale wereld

Op de website van het Open Development Camp (ODC) staat een interview met Jan-Paul van Burgsteden, CTO van True. Hij is geïnterviewd naar aanleiding van de deelname aan het Open Development Camp. Op vrijdag 10 oktober neemt True actief deel aan een fishbowl-sessie die als onderwerp internetbeveiliging heeft.

Hieronder staat de Nederlandse vertaling van het interview dat ODC heeft afgenomen met Jan-Paul van Burgsteden.

“Omdat het transparant zijn en het toevoegen van waarde aan de opensource-community 2 van onze belangrijkste doelen zijn,” aldus Jan-Paul van Burgsteden.

Managed hostingpionier True deelt inzichten over internetbeveiliging

True deelt aanstaande vrijdag zijn inzichten over internetbeveiliging tijdens de fishbowl-sessie op het Open Development Camp 2014. Ze zijn meer dan alleen een managed hostingbedrijf: “Het transparant zijn en het toevoegen van waarde aan de opensource-community zijn twee van onze belangrijkste doelen.” Een interview met Jan-Paul van Burgsteden, CTO van de Amsterdamse managed hostingprovider True.

Wat is het verhaal van een pionier?

“Als kleine jongen was ik al volop bezig met programmeren, DOS, Duke Nukem met vrienden spelen en deed ik van alles wat betrekking had op technologie en internet. True begon eigenlijk vanuit mijn passie en een stageproject op school zorgde voor het starten van het bedrijf. Het ging allemaal heel snel en we zijn inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met 35 professionals. Op een bepaald moment vroeg ik me af: willen we alleen maar infrastructuur leveren? Of zijn we pioniers die een verschil in de digitale wereld kunnen maken? De keuze is duidelijk: we hebben een geweldig team van technici, specialisten en mensen die weten hoe het is om te innoveren en te kijken naar de toekomst.”

Hoe maakt True het verschil?

“True is niet alleen een managed hostingprovider, wij voegen waarde toe aan de opensource-gemeenschap en integreren opensource-technologie in onze hostingoplossingen. Wij helpen bedrijven met veiligheidskwesties, bieden firewall- en SSL-diensten aan en daarnaast zijn we in het bezit van een aantal belangrijke certificaten, zoals ISO-27001 voor informatiebeveiliging, ISO-4001 voor milieubeheer en NEN-7510, het certificaat voor het beheer van informatiebeveiliging binnen de zorgsector. We houden ervan om meet-ups te hosten en ondersteuning te bieden aan gebruikersgroepen en development-communities, zoals de Ruby-on-Rails gemeenschap, MySQL gebruikersgroep en PHP Amsterdam. Wij kijken altijd naar structurele en duurzame oplossingen die verder gaan dan het hosten en echte integratie mogelijk maken.”

We zullen praten over internetbeveiliging bij het ​​ODC dit jaar. We zijn allemaal bekend met ‘het internet’, maar wat is het eigenlijk?

“Het internet is een open gemeenschap en niemand kan het eigendom ervan claimen. ‘Het internet’ bestaat niet echt. Je kunt internet het beste benoemen als een lappendeken van netwerken. Wij als True maken daar een klein deel van uit. Iedereen moet in staat zijn om internet te gebruiken en aanpassingen te maken als ze dat willen. Een goede vergelijking is het merk van de Champagne: Champagne kun je zelf maken, maar je mag het geen Champagne noemen als de druiven niet afkomstig zijn van de streek Aube in Frankrijk. Die naam is geclaimd door die regio. We moeten voorkomen dat commerciële belangen het internet gaan claimen.”

Bescherming en beveiliging van data staan in de schijnwerpers de laatste tijd. Krijgen jullie hier ook meer vragen over?

“Waar staat mijn data? of Wat gebeurt er met mijn gegevens? zijn voorbeelden van vragen die we vaak krijgen. Bedrijven met webshops bijvoorbeeld, ze willen weten wat er gebeurt met hun gegevens en die van hun klanten. De meeste regulering van data wordt gedekt door de Nederlandse Wet Bescherming Persoonsgegevens. Het gaat hierin om het gebruik van de verwerking van persoonsgegevens, het verzamelen van deze data tot en met de vernietiging van persoonsgegevens. Als het gaat om het opslaan van gegevens en databeveiliging, zorgt True ervoor dat dit in Nederland gebeurt. Regulatie wordt gedeeltelijk gedekt door de Europese Unie. Het is gewoon niet toegestaan ​​om gegevens buiten de EU op te slaan.”

Wat zijn de uitdagingen van de toekomst?

“Er zijn zoveel uitdagingen. Laten we eens een belangrijke bekijken: het briefgeheim van e-mail. In Nederland is het briefgeheim nog niet van toepassing op e-mailberichten. Dit is natuurlijk te gek voor woorden – als je je realiseert dat we leven in de 21e eeuw in een snel veranderende digitale wereld vol technologische innovaties. We moeten nog veel uitdagingen aangaan om onze digitale wereld veiliger te maken. True is vastbesloten om te gaan voor die uitdaging.”

De Fishbowl-sessie ODC is op vrijdag 10 oktober, 12.00 uur in de Balie te Amsterdam.

Kilian Drewel
Product Marketeer Cloud & Infra

schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste blogs van True elke twee weken in je mail

News - 26.02.2020

In de True podcast ‘Dingen Over Computers Enzo’ bespreken Trueligans Kilian en Daniel en een tafelgast één keer in de twee weken het nieuws rondom cloud-native, hosting, development, security en al het andere wonderbaarlijke nieuws over tech. Onlangs werd het tweede seizoen afgetrapt met aan tafel: Jona Koudijs, infrastructure engineer bij True. In dit artikel […]

News - 06.11.2017

Veel developers nemen maatregelen om de veiligheid te borgen en de authenticatie van een eindgebruiker te verifiëren. In ons zelf ontwikkelde klantportaal TrueCare bouwen wij natuurlijk ook beveiligingsmaatregelen in. Welke dat zijn en hoe u ze inschakelt leest u in dit artikel. Inloggen met een debiteurnummmer Eind vorig jaar introduceerden we Role Based Access Control […]

CMS - 10.11.2016

Jouw website opzetten met WordPress is een simpele manier om snel een strak ogende en interactieve website online te zetten, zonder dat je zelf veel technische kennis over webhosting hoeft te hebben. Juist in deze simpele instap schuilt gevaar. Als je snel een website online wilt zetten, worden de prestaties en de beveiliging van de […]

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Schrijf u in voor de nieuwsbrief