Internetbeveiliging in een ‘open’ digitale wereld

Open Development Camp
Open Development Camp
Home / Blog & Nieuws / News / Internetbeveiliging in een ‘open’ digitale wereld

Op de website van het Open Development Camp (ODC) staat een interview met Jan-Paul van Burgsteden, CTO van True. Hij is geïnterviewd naar aanleiding van de deelname aan het Open Development Camp. Op vrijdag 10 oktober neemt True actief deel aan een fishbowl-sessie die als onderwerp internetbeveiliging heeft.

Hieronder staat de Nederlandse vertaling van het interview dat ODC heeft afgenomen met Jan-Paul van Burgsteden.

“Omdat het transparant zijn en het toevoegen van waarde aan de opensource-community 2 van onze belangrijkste doelen zijn,” aldus Jan-Paul van Burgsteden.

Managed hostingpionier True deelt inzichten over internetbeveiliging

True deelt aanstaande vrijdag zijn inzichten over internetbeveiliging tijdens de fishbowl-sessie op het Open Development Camp 2014. Ze zijn meer dan alleen een managed hostingbedrijf: “Het transparant zijn en het toevoegen van waarde aan de opensource-community zijn twee van onze belangrijkste doelen.” Een interview met Jan-Paul van Burgsteden, CTO van de Amsterdamse managed hostingprovider True.

Wat is het verhaal van een pionier?

“Als kleine jongen was ik al volop bezig met programmeren, DOS, Duke Nukem met vrienden spelen en deed ik van alles wat betrekking had op technologie en internet. True begon eigenlijk vanuit mijn passie en een stageproject op school zorgde voor het starten van het bedrijf. Het ging allemaal heel snel en we zijn inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met 35 professionals. Op een bepaald moment vroeg ik me af: willen we alleen maar infrastructuur leveren? Of zijn we pioniers die een verschil in de digitale wereld kunnen maken? De keuze is duidelijk: we hebben een geweldig team van technici, specialisten en mensen die weten hoe het is om te innoveren en te kijken naar de toekomst.”

Hoe maakt True het verschil?

“True is niet alleen een managed hostingprovider, wij voegen waarde toe aan de opensource-gemeenschap en integreren opensource-technologie in onze hostingoplossingen. Wij helpen bedrijven met veiligheidskwesties, bieden firewall- en SSL-diensten aan en daarnaast zijn we in het bezit van een aantal belangrijke certificaten, zoals ISO-27001 voor informatiebeveiliging, ISO-4001 voor milieubeheer en NEN-7510, het certificaat voor het beheer van informatiebeveiliging binnen de zorgsector. We houden ervan om meet-ups te hosten en ondersteuning te bieden aan gebruikersgroepen en development-communities, zoals de Ruby-on-Rails gemeenschap, MySQL gebruikersgroep en PHP Amsterdam. Wij kijken altijd naar structurele en duurzame oplossingen die verder gaan dan het hosten en echte integratie mogelijk maken.”

We zullen praten over internetbeveiliging bij het ​​ODC dit jaar. We zijn allemaal bekend met ‘het internet’, maar wat is het eigenlijk?

“Het internet is een open gemeenschap en niemand kan het eigendom ervan claimen. ‘Het internet’ bestaat niet echt. Je kunt internet het beste benoemen als een lappendeken van netwerken. Wij als True maken daar een klein deel van uit. Iedereen moet in staat zijn om internet te gebruiken en aanpassingen te maken als ze dat willen. Een goede vergelijking is het merk van de Champagne: Champagne kun je zelf maken, maar je mag het geen Champagne noemen als de druiven niet afkomstig zijn van de streek Aube in Frankrijk. Die naam is geclaimd door die regio. We moeten voorkomen dat commerciële belangen het internet gaan claimen.”

Bescherming en beveiliging van data staan in de schijnwerpers de laatste tijd. Krijgen jullie hier ook meer vragen over?

“Waar staat mijn data? of Wat gebeurt er met mijn gegevens? zijn voorbeelden van vragen die we vaak krijgen. Bedrijven met webshops bijvoorbeeld, ze willen weten wat er gebeurt met hun gegevens en die van hun klanten. De meeste regulering van data wordt gedekt door de Nederlandse Wet Bescherming Persoonsgegevens. Het gaat hierin om het gebruik van de verwerking van persoonsgegevens, het verzamelen van deze data tot en met de vernietiging van persoonsgegevens. Als het gaat om het opslaan van gegevens en databeveiliging, zorgt True ervoor dat dit in Nederland gebeurt. Regulatie wordt gedeeltelijk gedekt door de Europese Unie. Het is gewoon niet toegestaan ​​om gegevens buiten de EU op te slaan.”

Wat zijn de uitdagingen van de toekomst?

“Er zijn zoveel uitdagingen. Laten we eens een belangrijke bekijken: het briefgeheim van e-mail. In Nederland is het briefgeheim nog niet van toepassing op e-mailberichten. Dit is natuurlijk te gek voor woorden – als je je realiseert dat we leven in de 21e eeuw in een snel veranderende digitale wereld vol technologische innovaties. We moeten nog veel uitdagingen aangaan om onze digitale wereld veiliger te maken. True is vastbesloten om te gaan voor die uitdaging.”

De Fishbowl-sessie ODC is op vrijdag 10 oktober, 12.00 uur in de Balie te Amsterdam.

 

True Ligan
Managed hosting sinds 2000
Terug

Offerte

Internetbeveiliging in een ‘open’ digitale wereldInternetbeveiliging in een ‘open’ digitale wereld
Terug

    Vul onderstaand formulier in voor het aanvragen van een offerte. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.