Update CNCF landschap: True staat bij Kubernetes Certified Service Providers (KCSP)

True is Kubernetes Certified Service Provider
True is Kubernetes Certified Service Provider
Home / Blog & Nieuws / News / Update CNCF landschap: True staat bij Kubernetes Certified Service Providers (KCSP)

True is officieel Kubernetes Certified Service Provider (KCSP), nadat we ook al Silver Member van CNCF zijn geworden. Als KCSP voldoen we aan de hoogste standaarden en eisen als het gaat om het inzetten en managen van Kubernetes omgevingen. Je vindt nu True ook in het CNCF landschap!

Het logo van True in het CNCF landschap

“Hiermee zijn we officieel door CNCF gecertificeerd om organisaties te helpen Kubernetes op een professionele manier te gebruiken”, zegt Daniel de Groot, CCO van True. “Als Kubernetes Certified Service Provider (KCSP) is het ons doel om de ambities van klanten – veel start-ups en scale-ups – te realiseren en hun succes te schalen. Dat doen we door als één team te opereren. Onze klanten weten al: werk je met True samen, dan zitten er gecertificeerde Kubernetes engineers in je team! Al onze Kubernetes engineers zijn namelijk certified Kubernetes Administrators. Daarnaast hebben we ook gecertificeerde Kubernetes Security Specialisten en Application Developers. We gaan verder dan alleen het managen van omgevingen; we zitten samen met je ontwikkelteam om verbeteringen door te voeren.”

Marijn de Vlieger, Manager Solutions bij True: “Dat we met deze benoeming in het landschap van CNCF staan, is een beloning voor de inzet, het harde werken en de betrokkenheid van onze engineers. We werken dagelijks met de software uit het CNCF landschap. We zijn er dan ook supertrots op dat ook ons logo in het landschap staat! Het landschap van CNCF, met alle toolings en updates, wijzigt bijna elke maand. Was dat niet het geval, dan hadden we ‘m groot laten afdrukken als puzzel 😁”

Daniel: “Dit is de kroon op ons werk waar we elke dag mee bezig zijn! True ontdekt zichzelf continu opnieuw. Ruim 20 jaar geleden zijn we gestart als colocatie-provider. Nu zijn we specialist op het gebied van managed hosting, managed cloud én vooroplopend als het gaat om gebruik van innovatieve technologieën zoals Kubernetes.”

Een landschap vol tooling en Kubernetes engineers die moeilijk te vinden zijn

“Als je met Kubernetes begint, is het landschap overdonderend. Dat schrijft CNCF zelf ook bovenaan het landschap. Trueligans bieden je fully managed Kubernetes en een set aan tools waar we stevige ervaring én een onderbouwde mening over hebben”, zegt Marijn. “We zijn namelijk door alle tools gegaan en blijven nieuwe uitproberen. Daardoor weten we precies wat voor jouw case kan werken. Dat hoef je niet zelf uit te zoeken. Overigens: als je er zelf wél een mening over bent, is die ook welkom! Samen realiseren we verbeteringen en ontdekken we gave, nieuwe software.”

Marijn: “Een ander voordeel van True: we hebben mensen in huis die in staat zijn om het Kubernetes platform voor je te bouwen, te debuggen en onderhouden. Het is zeer specialistisch werk. Je kunt het zien als de complexiteit uit je applicatie halen en het laten overnemen door de infrastructuur. Als die daarop berekend en ontworpen is, kun jij je focussen op het ontwikkelen van je applicatie. Dan heb je wel mensen nodig die de infrastructuur zo kunnen inrichten. Het fijne daarin is ook dat je morgen al aan de slag kan met het draaien van Kubernetes in productie. Je hoeft geen leercurve van weken, of zelf maanden, door te gaan.”

Kom containers stapelen in een Kubernetes Workshop van True!

“True werkt sinds 2018 aan Kubernetes platformen. De Kubernetes meet-up bij de launch van onze bèta-fase was de grootste van Europa volgens CNCF. We hopen snel weer fysieke Kubernetes meet-ups en workshops te organiseren!” zegt Marijn. “Tot die tijd: wil je met Kubernetes aan de slag óf wil je expertise naar een volgend niveau halen? Schrijf je nu in voor onze komende digitale Kubernetes workshops. We delen op elk niveau onze kennis met je, zodat je weer een stap verder komt in het gebruik van het platform.”

Daniëlle van Gils
Content Marketeer