Wat is AWS hosting?

Home / Blog & Nieuws / Cloud / Public cloud / Wat is AWS hosting?
AWS hosting is hosting op Amazon Web Services, kortweg AWS. AWS is een wereldwijde hypercloud-provider en biedt cloud computing aan. Je infrastructuur en bijbehorende services staan in cloud, waar je ze zelf kunt beheren. In deze blog lees je meer over AWS hosting, de mogelijkheden van deze public cloud en voordelen van AWS hosting.

Als public cloud biedt AWS hosting je veel zekerheid. Deze hypercloud garandeert de beschikbaarheid van voldoende resources, ook als je webapplicatie veel verkeer te verwerken heeft. Ook krijg je garanties op prestaties en beschikbaarheid als je je workloads geografisch breed spreidt over de diverse datacenters van de provider.

Wat is AWS hosting?

AWS hosting is de cloud hosting die Amazon Web Services aanbiedt. De techgigant biedt diverse cloud services aan. Denk aan Elastic Cloud Computing (EC2) met server instances, networking, database servers, data lakes, security en storage, tot aan oplossingen die je ondersteunen bij management, governance en financieel beheer. Ook biedt AWS diverse ontwikkeltools en hulpmiddelen die je ondersteunen bij het migreren naar AWS hosting, zoals de Landing Zone. Zo kun je zelf naar eigen inzicht de juiste hostingomgeving voor jouw toepassing samenstellen.

Wat zijn de voordelen van AWS hosting?

🌐 Geografisch verspreide datacentra

AWS beschikt over datacenters verspreid over de gehele wereld. In meerdere regio’s wereldwijd biedt AWS Availability Zones aan. Een regio bestaat uit meerdere zones, en een zone bestaat weer uit één of meerdere datacentra. Europa is een Regio binnen AWS, met daarin bijvoorbeeld Frankfurt, Ierland en Londen.

Deze spreiding biedt belangrijke zekerheid. Is een datacenter of zelfs een volledige regio door welke reden dan ook onverhoopt onbeschikbaar? En heb je je workloads redundant uitgevoerd? Dan kan je bij een hyperscaler als AWS altijd terugvallen op een andere regio en blijft de beschikbaarheid van je applicatie gewaarborgd.

🚀 Schaalbaarheid

De infrastructuur binnen AWS is makkelijk te schalen, zonder de beperkingen van fysieke hardware. Heb je meer servers nodig, of servers tijdens specifieke tijden? AWS hosting is precies in te richten op wat jouw applicatie nodig heeft.

💶 Pay per use

AWS hosting werkt voor het merendeel van hun services op een pay per use basis. Een grote investering in fysieke hardware is daardoor niet nodig. Weet je al dat je een specifieke hoeveelheid verkeer of servers sowieso nodig hebt? Dan biedt AWS mogelijkheden om die hoeveelheid voor langere tijd vast te zetten tegen een lager bedrag.

🔒 Security

Bij AWS ben jij zelf verantwoordelijk voor wát er op de cloud staat en zij pakken de verantwoordelijkheid óver de cloud. Het deel security dat over de cloud gaat neemt AWS zeer serieus. Daarnaast biedt het platform onder meer security groups aan waarmee je zelf de toegang tot je webapplicatie kunt regelen en beter kunt beveiligen.

Aan de slag met AWS hosting

AWS is een interessante optie voor het hosten van je webshop of webapplicatie. Wil je hiermee aan de slag, maar geen omkijken hebben naar het inrichten en beheer van je AWS hosting? True biedt AWS als managed public cloud aan. We richten je infrastructuur op maat voor jouw applicatie in, beheren en optimaliseren het. Zo heb je er geen omkijken meer naar!

Jouw applicatie op AWS?

Onze cloud specialisten staan voor je klaar om samen je applicatie op AWS te laten landen. We richten AWS infrastructuur voor je in, beheren en optimaliseren het.

HR Software ontwikkelaars komen bij je solliciteren!
HR Software ontwikkelaars komen bij je solliciteren!
Daniëlle van Gils
Content Marketeer
Categorie: Public cloud