MongoDB Cloud hosting

mongoDB hosting door True

Hoge database prestaties betekent hoge applicatie performance

MongoDB is een zogenaamde NoSQL-database. MongoDB is een opensource documentgebaseerde, gedistribueerde database, uitermate geschikt voor moderne applicaties. Met managed MongoDB cloud hosting van True bent u verzekerd van de beste werking uw MongoDB database.

Databasetuning

True heeft jarenlange ervaring in het tweaken van de prestaties van diverse databaseservers. Deze kennis komt goed van pas bij het optimaliseren van MongoDB prestaties.

Maatwerk is standaard

Of u nu de enterprise server variant van MongoDB of MongoDB Atlas gebruikt: True denkt mee in uw bedrijfscase en optimaliseert de prestaties en inrichting.

Actieve monitoring

We monitoren 24/7 de prestaties van uw MongoDB database, zodat u en wij via statistieken inzicht krijgen in het effect van aanpassingen.

De juiste ondersteuning voor MongoDB cloud hosting

De prestaties van moderne applicaties vallen of staan met de prestaties van databasesoftware. True gaat hier altijd een aantal stappen verder in dan andere partijen. Wij configureren de MongoDB databasesoftware optimaal voor uw webapplicatie en zorgen er voortdurend voor databasetuning zodat de software vlekkeloos blijft presteren.

Waar True u mee helpt

MongoDB
Atlas

MongoDB Atlas is de volledig managed en cloud-native versie van de NoSQL-database en is onder andere beschikbaar in in Microsoft Azure. True is gespecialiseerd in het beheren van complexe omgevingen in Azure, waaronder ook het beheer van MongoDB Atlas behoort. Wij helpen met de inrichting van de Azure omgeving en nemen het beheer zoals (security) monitoring volledig over.

Database
clustering

Databaseclusters zijn flexibel, schaalbaar, redundant en op maat gesneden en zo ontworpen dat u nooit tegen limieten aanloopt. Onze engineers tweaken de standaardinstellingen van uw MongoDB database zodanig dat deze continu het beste aansluit op de behoeften van het moment. Periodiek kijken we waar verbeteringen kunnen doorvoeren zodat queries nog sneller en efficiënter door worden gevoerd.

Actieve
monitoring

We hebben een team aan specialisten klaarzitten die proactief alle componenten van de hostingomgeving, waaronder databaseservers met MongoDB erop, nauwlettend in de gaten houden. True bekijkt proactief waar eventueel updates of patches doorgevoerd moeten worden. Alles om de databasesoftware hoogpresterend te houden.

Trend analyse

Regelmatig bekijken we of we trends kunnen signaleren op het vlak van prestaties. Waar nodig voeren we zonder goedkeuring en downtime verbeteringen door die de prestaties vaak aanzienlijk ten goede komen. Met de trendrapportages kunnen we zien waar eventuele knelpunten zitten zodat we snel tot actie kunnen komen.

Download gratis ons E-Book: Azure tips tools en tricks voor developers

EBOOK over Microsoft Azure: tips, tools en tricks voor developers

Er zijn vele aspecten om rekening mee te houden bij de keuze van een cloudplatform. In ons e-book vindt u een handig overzicht met factoren om rekening mee te houden wanneer u kiest voor de cloud van Microsoft Azure

Vraag een vrijblijvend advies aan voor MongoDB of MongoDB Atlas hosting:

We zijn benieuwd naar uw uitdagingen en vraagstukken op het vlak van MongoDB en MongoDB Atlas. Via onderstaand formulier kunt u vragen aan ons stellen. We vragen u wel om zo specifiek mogelijk te zijn. Hoeveel databaseservers gebruikt u nu of hoe ziet uw MongoDB Atlas omgeving er nu uit?


  MongoDB cloud hosting door True:

  mongoDB hosting door True
  • MongoDB kan goed overweg met zeer grote hoeveelheden data;
  • 24/7 monitoring van de beschikbaarheid en prestaties van uw MongoDB database server;
  • Nederlandstalige specialistische supportdesk voor optimale communicatie;
  • Ook na oplevering monitoren we de prestaties van uw platform en voeren we pro-actief verbeteringen door in de hostingconfiguraties.

  MongoDB eigenschappen

  85 miljoen downloads

  MongoDB wordt door miljoenen ontwikkelaars wereldwijd gebruikt, onder andere door mensen van Facebook en Google. In totaal is de software meer dan 85 miljoen keer gedownload.

  Hoge beschikbaarheid

  Ingebouwde replicatiemechanismen en failovers in MongoDB zorgen voor een solide basis als het gaat om beschikbaarheid van de databasesoftware.

  Gedistribueerd

  In de kern is MongoDB een gedistribueerde database. Hoge beschikbaarheid, horizontaal schalen en geografische distributie zitten erin gebouwd en zijn gemakkelijk te gebruiken.

  JSON

  MongoDB slaat data op in het JSON-formaat. Hierdoor kunnen velden variëren van document tot document en kan datastructuur veranderen over tijd.

  Gratis te gebruiken

  De enterprise variant van MongoDB is in de basis gratis te gebruiken. Versies tot 16 oktober 2018 zijn gepubliceerd onder de APGL. Alle versies na 16 oktober 2018 zijn gepubliceerd onder de Server Side Public License (SSPL) v1.

  MongoDB veelgestelde vragen

  Wat is MongoDB?

  MongoDB is een document-gebaseerde, gedistribueerde databasesysteem gebouwd voor schaalbaarheid en flexibiliteit. De software is geschikt voor ontwikkelaars die moderne, cloud-native objectgeoriënteerde applicaties willen ontwikkelen. In plaats van SQL werken de queries binnen MongoDB met het JSON-formaat. Ook is het eenvoudig om objecten toe te voegen in de applicatiecode, waardoor het eenvoudiger wordt om met data te werken.

  Wat is MongoDB Atlas?

  MongoDB heeft verschillende varianten. Zo is er een cloudvariant een servervariant. De cloudvariant van MongoDB heet MongoDB Atlas. Deze dienst is volledig managed te verkrijgen via grote cloudserviceproviders zoals Amazon Web Services of Google Cloud Platform. Het kent een gratis, sandbox-variant waarmee je kunt leren, ontwikkelen en prototypen. Voor veel enterprises is de wat meer traditionele MongoDB Server echter ook geschikt, bijvoorbeeld als de data binnen Europese grenzen moeten staan in een private cloud omgeving.

  Wat is NoSQL databasesoftware?

  NoSQL staat voor ‘not only SQL’. Databasesoftware die zichzelf bestempelt als NoSQL slaat data anders op dat in databasesoftware die wel gebruik maakt van SQL. Daar is namelijk het geval dat data opgeslagen worden in relationele tabellen. NoSQL databasesoftware doet dat op andere manieren, omdat dit grote hoeveelheden data en verzoeken van gebruikers beter aan zou kunnen. MongoDB is een NoSQL database. Op hun website leggen ze meer uit over wat dit inhoudt en waarom zij met hun NoSQL methode minder MB’s over tijd gebruiken dan de meer traditionele databasesoftware.

  MongoDB Crash Course

  Onderstaande crash course video legt uit wat MongoDB is en hoe het werkt.

  Crash Course MongoDB