>
<
Floris Vlasveld van Inspire

Bij het ontwikkelen van innovatieve technologische oplossingen, zoals webapplicaties en mobiele apps, komt heel wat kijken. Zeker bij complexe projecten is het succes van veel verschillende factoren afhankelijk. In dit artikel zet Floris Vlasveld van Inspire 5 tips op een rij waarmee je de kans op een succesvol verloop van jouw innovatieve technologieproject flink kunt vergroten.
1. Stel de gebruiker centraal
Niet voor niets tip nummer 1: betrek gebruikers zo veel en zo vroeg mogelijk bij de realisatie van je oplossing. Immers, als eigen ideeën en wensen niet of onvoldoende worden getoetst dan leiden verkeerde aannames tot foute beslissingen en neemt de kans op falen toe. Technologie die technisch perfect in elkaar zit, maar geen aansluiting vindt bij gebruikers is uiteindelijk waardeloos. Of zoals Jakob Nielsen het ooit zei: “Bad usability equals no customers.”
Het is lange tijd de trend geweest om zo veel mogelijk functies in een softwarepakket te stoppen. Apps voor

Martin van Multrix en Menno van True voor HQ van True

In maart van dit jaar werd bekendgemaakt dat cloud serviceprovider Multrix en managed hostingprovider True zusjes waren geworden. Ze kregen een gezamenlijke ‘vader’, namelijk Broad Horizon. Twee bedrijven met een eigen gezicht, eigen diensten en eigen klanten. Twee bedrijven met mogelijkheden en groeiperspectief. Kortom, twee bedrijven die samen een toekomst hebben. Martin Bergonje (links op de foto), algemeen directeur Multrix, en Menno Hilarius (rechts op de foto), Sales Operations Manager bij True, blikken terug op de afgelopen maanden en nemen een kijkje in de toekomst.
Introductie Martin Bergonje
“Mijn naam is Martin Bergonje, geboren in Den Haag op 12 december 1961. Na de mavo en de havo heb ik tijdens mijn diensttijd vwo Wi en Natuurkunde gedaan, om na mijn diensttijd de HTS-Werktuigbouwkunde te gaan doen. In 1984 ben ik afgestudeerd in Robotica. Ik heb onder andere gewerkt bij Getronics, Libertel (Vodafone) en de laatste 10 jaar, voordat ik bij Multrix begon,

ISO 27001:2013 certificaat

Op 25 september 2013 is er een nieuwe versie van de ISO 27001-norm voor informatiebeveiliging gepubliceerd: ISO 27001:2013. Dit betekent dat alle bedrijven die in het bezit zijn van de oude ISO-27001:2005-normering de komende jaren moeten voldoen aan deze nieuwe standaard. De afgelopen maanden heeft True er alles aan gedaan om de nieuwe norm binnen de organisatie te implementeren. Om die reden hebben we onlangs bezoek gekregen van de auditors van Lloyd’s Register Quality Assurance (LRQA). En met goed gevolg. True is als een van de eerste partijen in Nederland gecertificeerd voor ISO 27001:2013.
Continu beleid informatiebeveiliging
Met ISO 27001 geeft een bedrijf aan alle risico’s op het gebied van informatiebeveiliging in kaart te hebben gebracht. Daarnaast geeft het aan dat er over de risico’s is nagedacht en dat er passende maatregelen zijn getroffen. Klanten weten daardoor dat er een garantie is dat data op adequate wijze wordt beveiligd en dat er

CakeFest conference Madrid

Het jaarlijkse event CakeFest vindt dit jaar plaats van donderdag 21 tot en met zondag 24 augustus in de Spaanse hoofdstad Madrid. Vier dagen lang worden er workshops gegeven en lezingen gehouden die met name gaan over het CakePHP webapplicatieframework. CakePHP-ontwikkelaars van over de hele wereld komen op deze dagen bij elkaar om kennis te delen en te luisteren naar interessante sprekers. Renan, Fahad en Emerson zijn de 3 gelukkige uitverkorenen die namens True mogen deelnemen aan CakeFest.
Wat is CakePHP?
CakePHP (2005) is een opensource webapplicatieframework dat is geschreven in de programmeertaal PHP. Het framework is gebaseerd op MVC (Model – View – Controller), wat ertoe bijdraagt dat ontwikkelaars goede apps zonder al te veel moeite en met relatief weinig coderen, kunnen bouwen. Ook True maakt gebruik van het CakePHP-framework. Renan Gonçalves is CakePHP Core Developer en werkt bij True: “True maakt gebruik van het CakePHP-framework voor onder andere ons administratiesysteem,

Start-up: hoe kom je aan een goed idee?

Aankomend weekend vindt voor de 5e keer Startup Weekend Amsterdam plaats. Tijdens dit evenement krijgen ontwikkelaars, marketeers, productmanagers, designers en businessdevelopers de kans om binnen 54 uur een nieuw bedrijf, product of dienst te ontwikkelen. Wout Laban is co-organiser van Startup Weekend Amsterdam en daarnaast is hij Captain of growth bij Gibbon.co. Kortom, de ideale man om jou te vertellen hoe je aan een goed idee komt.
Start-up: hoe kom je aan een goed idee? Gastblog van Wouter Laban
Vroeger was het maar aan een enkeling om een eigen onderneming te starten. Tegenwoordig ligt deze drempel erg laag en schieten de start-ups als paddenstoelen uit de grond. Een goed idee is eigenlijk het enige wat je nodig hebt. Toch blijft dit voor velen erg lastig, want hoe kom je hier nu eigenlijk aan?
Soms loop je er per toeval tegenaan, maar er zijn ook tools die je kunnen helpen op een goed idee