>
<
Pas vandaag je wachtwoorden aan

24 november is door Tweakers uitgeroepen tot “Nationale Verander Je Wachtwoorden Dag”. Service Manager Arne Coomans vertelt hoe hij deze dag ervaart.
Ik heb een diepgewortelde hekel aan het verzinnen van een nieuw wachtwoord. Alle voorwaarden waar een wachtwoord aan moeten voldoen, maken het praktisch onmogelijk om een werkbaar, veilig, te onthouden en uniek wachtwoord te verzinnen. Het mag niet te voor de hand liggend zijn (dus voor-, achter-, bedrijfs- en huisdiernaam vallen af), er moet een speciaal teken in, een cijfer, een hoofdletter, minimaal zoveel tekens, en soms ook nog maximaal een ander aantal tekens. Ik moet het in kunnen typen zonder over mijn vingers te struikelen. En dan moet ik ook nog eens een apart wachtwoord verzinnen voor elke tool, website en computer.Je kan je voorstellen dat ik niet al te vrolijk was, toen ik hoorde dat vandaag, 24 november, door Tweakers in samenwerking met het Openbaar Ministerie en

Drupal-interview-Taco-Potze

Op 12 december aanstaande vindt in Amsterdam de eerste uitreiking van de Drupal Splash Awards plaats. De Splash Awards, ook wel ‘Splashy’s’ genoemd, worden uitgereikt aan de beste Drupal websites- en projecten uit de Drupal-community van de Benelux. De genomineerden zijn gister bekendgemaakt.
Drupal CMS
Drupal is een CMS dat in de top-3 staat van meest gebruikte content management systemen, meer dan 1 miljoen websites wereldwijd draaien op Drupal. Dit populaire CMS wordt met name gebruikt voor het beheren van websites en weblogs, maar doet ook dienst voor communitywebsites, e-commerce applicaties en discussiewebsites.
Nieuwe prijs
Voor de eerste keer worden de Drupal Splash Awards uitgereikt. Tijdens een feestelijke avond krijgen Drupal-professionals die een bijzondere prestatie hebben geleverd de erkenning die ze verdienen en wordt Drupal op een bijzondere manier onder de aandacht gebracht bij het grote publiek.
Jury
Een internationale vakjury van Drupal-experts reikt de Splashy’s uit aan de beste inzendingen in tien categorieën waaronder: beste overheidsproject,

Start-ups en Web Summit 2014

Onlangs kwam Silicon Canals, het journalistiek platform voor (en door) start-ups, met een idee: een live blogstream tijdens Web Summit 2014. Een editor-at-large was al gevonden in de persoon van Adine Rooyackers. Het enige wat nog nodig was, was een partij die waarde kon toevoegen. En daar kwam True om de hoek kijken, een technische partij die al veel Nederlandse start-ups operationeel heeft geholpen om te groeien.
Web Summit 2014
Op 3 november zwaaiden we Adine uit op Schiphol, de vlucht toog naar Dublin. De hoofdstad van Ierland zou van 4 tot en met 6 november de hoofdstad voor start-ups afkomstig van over de hele wereld zijn. Adines missie was om zoveel mogelijk Nederlandse start-ups te spreken, kennis met ze te maken en erachter te komen hoe zij hun IT-operaties (de tandem webdevelopment & hosting) organiseren om de groei te kunnen faciliteren.
IT-operaties
De afgelopen weken heb je alle bevindingen van Adine kunnen lezen

Website van het jaar

Bijna 1 miljoen stemmen op Website van het Jaar 
Op donderdag 27 november vindt voor de 14e keer de uitreiking van de Website van het Jaar plaats. Hiervoor zijn bijna 1 miljoen (!) stemmen uitgebracht en internet is duidelijk massaal geïntegreerd in ons dagelijkse leven, maar gek genoeg krijgt dit nog weinig media-aandacht. In vergelijking: voor de Gouden Televizier-Ring Verkiezing zijn onlangs 750.000 stemmen uitgebracht.
Wat zijn de succesfactoren van een goede website volgens de eindgebruiker?

Om te peilen wat de succesfactoren van een goede website zijn volgens willekeurige websitegebruikers, ging hostingprovider True – voorafgaand aan de verkiezing – de straat op om te vragen wat voor gebruikers de doorslag geeft. Zijn dit dezelfde 4 onderdelen waarop bij de verkiezing is gekozen: ontwerp, inhoud, navigatie en aanbevelingsintentie? Of dragen de passanten andere factoren aan waardoor een website in hun ogen geslaagd is? De spontane reacties vind je in deze video:

Wat zijn de belangrijkste

moeten developers applicaties ontwikkelen?

Applicatie-development is te belangrijk om over te laten aan developers!
“Marketing is too important to be left to the marketing department.”
– David Packard, co-founder, Hewlett-Packard
Het combineren van prioriteiten gaat niet altijd goed samen. Een marketeer heeft oog voor de eigen marketingdoelstellingen. Daarom is marketing voor kleine bedrijven juist zo goed uit te voeren door non-marketeers; die snappen het belang en de boodschap van het DNA van het bedrijf. Die hebben een breder inzicht in wat de klant beleeft.
Developers
In veel situaties die ik tegenkom, is hetzelfde te zeggen over developers. Een developer is iemand die problemen oplost en voorkomt, die logisch nadenkt en die processen in kleine deelprocessen opdeelt en behapbaar maakt. Een developer is vaak op de hoogte van het proces waarin de applicatie wordt gebruikt en kent de uitzonderingen.
Juist dat maakt een developer ongeschikt om een applicatie te ontwikkelen. Hieronder vijf redenen waarom een developer niet het laatste woord zou

Web-Summit-2014-blogstream

Web Summit, het jaarlijkse technologiecongres in Dublin, start morgen. Van dinsdag 4 tot en met donderdag 6 november aanstaande komen meer dan 20.000 mensen van over de hele wereld naar de hoofdstad van Ierland om te luisteren naar 500 deskundige sprekers en om 2000 ideeën en producten van start-ups te bekijken. En True is er een beetje bij, wij verzorgen een live blogstream waarop editor-at-large Adine Rooyackers ons 3 dagen lang op de hoogte houdt van alles wat er zich afspeelt op Web Summit 2014.
Web Summit: place to be voor start-ups
In de 4 jaar dat Web Summit bestaat, is het uitgegroeid tot het grootste techevent ter wereld voor start-ups. In 2014 waren er nog 10.242 aanwezigen, dit jaar zijn dit er maar liefst 20.000. Maar wat is precies de aantrekkingskracht van dit event? Als eerste zijn er de 500 interessante sprekers van grote internetbedrijven, zoals Werner Vogels van Amazon, Drew