>
<
Internetsecurity en privacy

Afgelopen vrijdag, 10 oktober, was de salon in De Balie in Amsterdam van 12.00 tot 13.00 uur het toneel van een fishbowl-sessie over privacy en security op internet. Drie experts met verschillende achtergronden gaven hun ideeën en inzichten over internetsecurity: Sally Deffor van de Open Knowledge Foundation, Sacha van Geffen van Greenhost en Remy de Boer van True. Het aanwezige publiek mocht inspringen en nam deel aan deze levendige discussie. Lees hier een kort verslag van Security Engineer Remy de Boer.
Open data en security
De discussie ging met name over privacy en security op internet. Het hoofdonderwerp van het Open Development Camp was open data en de onderwerpen privacy en security passen daar goed bij in de zin dat er natuurlijk voorzichtig moet worden omgegaan met data. Een van de punten die in de discussie naar voren kwam, was dat bepaalde data juist niet open moet zijn en hoe je ervoor zorgt

Interview Jan-Paul van Burgsteden voor ODC

Op de website van het Open Development Camp (ODC) staat een interview met Jan-Paul van Burgsteden, CTO van True. Hij is geïnterviewd naar aanleiding van de deelname aan het Open Development Camp. Op vrijdag 10 oktober neemt True actief deel aan een fishbowl-sessie die als onderwerp internetbeveiliging heeft.
Hieronder staat de Nederlandse vertaling van het interview dat ODC heeft afgenomen met Jan-Paul van Burgsteden.
“Omdat het transparant zijn en het toevoegen van waarde aan de opensource-community 2 van onze belangrijkste doelen zijn,” aldus Jan-Paul van Burgsteden.
Managed hostingpionier True deelt inzichten over internetbeveiliging
True deelt aanstaande vrijdag zijn inzichten over internetbeveiliging tijdens de fishbowl-sessie op het Open Development Camp 2014. Ze zijn meer dan alleen een managed hostingbedrijf: “Het transparant zijn en het toevoegen van waarde aan de opensource-community zijn twee van onze belangrijkste doelen.” Een interview met Jan-Paul van Burgsteden, CTO van de Amsterdamse managed hostingprovider True.
Wat is het verhaal van een pionier?
“Als

open development en open data

Op donderdag 9 en vrijdag 10 oktober aanstaande is De Balie in Amsterdam het toneel van het Open Development Camp. Voor de vierde keer vindt dit event plaats waarin open development centraal staat. De organisatie wil door middel van open data, kennis en technologie een slimmere, rechtvaardigere en schonere wereld bereiken. Een mooi doel waar True zich goed in kan vinden.
Bijeenbrengen open initiatieven en projecten
Het Open Development Camp wil zijn doel bereiken door de voorlopers, waaronder beleidsmakers, webdevelopers en onderzoekers, op het gebied van ICT en open data in contact te brengen met mensen die actief zijn binnen journalistiek, wetenschap, tech-scène, bedrijfsleven, internationale samenwerking en overheid. Door middel van workshops, discussies, hacking, brainstorming, demo’s en presentaties kunnen deelnemers elkaar verder helpen in de open initiatieven en projecten. Met mogelijke, langdurige samenwerkingen tussen de verschillende partijen tot gevolg.
Oxfam Novib en open data
Een goed voorbeeld van een partij die gebruikmaakt van open

Artikel Baaz Magazine over managed hosting

Afgelopen week verscheen in Baaz Magazine een artikel over het overstappen naar managed hosting. Een interessant artikel met hierin duidelijk uitgelegd wat managed hosting is, waar je op moet letten als je overstapt op managed hosting en wat je kunt verwachten van unmanaged hosting. De belangrijkste punten uit het artikel hebben we voor je samengevat, het gehele artikel lees je uiteraard op de website van Baaz Magazine.
Managed versus unmanaged hosting
Om een afweging te kunnen maken voor welke hosting het beste aansluit bij jouw wensen en behoeften is het goed om te weten waaruit je kunt kiezen. Over het algemeen kunnen we de scheiding maken tussen managed en unmanaged hosting. Waarbij managed kan worden onderverdeeld in proactieve en reactieve hosting en unmanaged in IaaS en PaaS. In Baaz Magazine wordt duidelijk uitgelegd wat de 2 soorten hosting inhouden.
Unmanaged hosting: IaaS
Doorgaans koop je als je een serveromgeving gaat inrichten een ‘kale’ server

Genomineerden Website van het Jaar bekend

Het is alweer voor de 14e keer dat de Website van het Jaar-verkiezingen plaatsvinden. Afgelopen week zijn alle genomineerde websites bekendgemaakt en nog tot 7 november aanstaande kan het Nederlandse publiek stemmen op haar favoriete websites.
Dit jaar zijn er maar liefst 23 categorieën waarin er op zoek wordt gegaan naar de Beste Website van het Jaar (hoogste kwaliteitsscore) en de Populairste Website van het Jaar (website met de meeste stemmen). Met als klap op de vuurpijl de overall winnaar die een jaar lang de titel Website van het Jaar 2014 mag dragen.
Website van het Jaar Awardshow
Alle winnaars van de Website van het Jaar-verkiezing worden tijdens de Website van het Jaar Awardshow op 27 november bekendgemaakt. Ook dit jaar is The Harbour Club in Amsterdam the place to be voor alle internetliefhebbers in Nederland. En uiteraard kan True niet ontbreken op deze spannende, feestelijke avond. Voor de tweede keer op rij

5 tips voor een makkelijke migratie naar andere hoster

Elk jaar publiceert Baaz Magazine in september de Overstapgids. Deze gids geeft hulp aan ondernemers bij het maken van keuzes bij het afsluiten van nieuwe contracten. In eerdere versies ging de aandacht onder andere naar het afsluiten van nieuwe jaarcontracten op het gebied van facturatie, leasecontracten, Nutscontracten en verzekeringen. Als relatief jonge branche is nu ook de hostingbranche opgenomen in de Overstapgids.
Voor de Overstapgids van dit jaar is True gevraagd om advies te geven over het wisselen van hostingprovider. Waar moet je rekening mee houden bij de overstap naar een nieuwe hoster? Olaf van Veen, Business Development Manager bij True, geeft 5 bruikbare tips voor een makkelijke migratie.
Artikel Baaz Magazine – Overstapgids
Overstappen naar een nieuwe hostingprovider?
Heb je een keuze gemaakt voor een nieuwe hostingprovider? Dan kan het migratietraject van start gaan. Maar niet zonder een gedegen voorbereiding, anders kom je voor onaangename verrassingen te staan.
1. Welke data is essentieel?
Het back-uppen