>
<
Web-Summit-2014-blogstream

Web Summit, het jaarlijkse technologiecongres in Dublin, start morgen. Van dinsdag 4 tot en met donderdag 6 november aanstaande komen meer dan 20.000 mensen van over de hele wereld naar de hoofdstad van Ierland om te luisteren naar 500 deskundige sprekers en om 2000 ideeën en producten van start-ups te bekijken. En True is er een beetje bij, wij verzorgen een live blogstream waarop editor-at-large Adine Rooyackers ons 3 dagen lang op de hoogte houdt van alles wat er zich afspeelt op Web Summit 2014.
Web Summit: place to be voor start-ups
In de 4 jaar dat Web Summit bestaat, is het uitgegroeid tot het grootste techevent ter wereld voor start-ups. In 2014 waren er nog 10.242 aanwezigen, dit jaar zijn dit er maar liefst 20.000. Maar wat is precies de aantrekkingskracht van dit event? Als eerste zijn er de 500 interessante sprekers van grote internetbedrijven, zoals Werner Vogels van Amazon, Drew

RPKI; Resource Public Key Infrastructure

Geschreven door Remy de Boer, Security Engineer @True
Vorige week heeft True zijn internet routing infrastructuur nog beter beveiligd door middel van RKPI. Dit staat voor Resource Public Key Infrastructure en is een techniek die gebruikt kan worden om de routing infrastructuur van het internet te beveiligen. Zelf ben ik afgestudeerd op dit onderwerp en zal proberen uit te leggen wat RPKI inhoudt en waarom het geschikt is voor een veiliger internet.
Onjuiste routing beslissingen kunnen grote gevolgen hebben
Het belang van internet is tegenwoordig groter dan ooit. De grootste bedrijven van de wereld draaien op de inkomsten van diensten die voor iedereen overal en altijd beschikbaar moeten zijn. Deze bedrijven doen hun uiterste best om hun diensten constant goed te laten draaien en bereikbaar te houden, echter is zelfs dat soms niet genoeg. De realiteit wijst uit dat derde partijen, al dan niet expres, ervoor kunnen zorgen dat wereldwijde diensten ineens niet

True Tickid incheck beacon

Amsterdam is deze dagen het epicentrum van de dancewereld. Met meer dan 300.000 bezoekers en 5.000 muziekprofessionals, waaronder 2.000 dj’s van over de wereld, zijn alle ogen op onze hoofdstad gericht. In de afgelopen jaren is het Amsterdam Dance Event uitgegroeid tot een van de populairste dance-events wereldwijd. ADE is met haar omvang dan ook uitermate geschikt om middels slimme technologie bezoekers nog efficiënter te bedienen.
Internet of Things op Amsterdam Dance Event
Dit jaar start ADE met revolutionaire technologie: ADE Playground cards en wristbands die gebruikmaken van zogenaamde RFID-technologie. RFID is een technologie die het mogelijk maakt om bijvoorbeeld producten en personen op afstand uniek te identificeren. Op 27 festivallocaties in de stad staan incheck-beacons waar kan worden ingecheckt met een card of wristband. Zowel de bezoeker als ook de organisatie van een van de aangesloten events van ADE plukken hier de vruchten van. Zo wordt de snelheid om bezoekerstromen bij de entree te

Internetsecurity en privacy

Afgelopen vrijdag, 10 oktober, was de salon in De Balie in Amsterdam van 12.00 tot 13.00 uur het toneel van een fishbowl-sessie over privacy en security op internet. Drie experts met verschillende achtergronden gaven hun ideeën en inzichten over internetsecurity: Sally Deffor van de Open Knowledge Foundation, Sacha van Geffen van Greenhost en Remy de Boer van True. Het aanwezige publiek mocht inspringen en nam deel aan deze levendige discussie. Lees hier een kort verslag van Security Engineer Remy de Boer.
Open data en security
De discussie ging met name over privacy en security op internet. Het hoofdonderwerp van het Open Development Camp was open data en de onderwerpen privacy en security passen daar goed bij in de zin dat er natuurlijk voorzichtig moet worden omgegaan met data. Een van de punten die in de discussie naar voren kwam, was dat bepaalde data juist niet open moet zijn en hoe je ervoor zorgt

Interview Jan-Paul van Burgsteden voor ODC

Op de website van het Open Development Camp (ODC) staat een interview met Jan-Paul van Burgsteden, CTO van True. Hij is geïnterviewd naar aanleiding van de deelname aan het Open Development Camp. Op vrijdag 10 oktober neemt True actief deel aan een fishbowl-sessie die als onderwerp internetbeveiliging heeft.
Hieronder staat de Nederlandse vertaling van het interview dat ODC heeft afgenomen met Jan-Paul van Burgsteden.
“Omdat het transparant zijn en het toevoegen van waarde aan de opensource-community 2 van onze belangrijkste doelen zijn,” aldus Jan-Paul van Burgsteden.
Managed hostingpionier True deelt inzichten over internetbeveiliging
True deelt aanstaande vrijdag zijn inzichten over internetbeveiliging tijdens de fishbowl-sessie op het Open Development Camp 2014. Ze zijn meer dan alleen een managed hostingbedrijf: “Het transparant zijn en het toevoegen van waarde aan de opensource-community zijn twee van onze belangrijkste doelen.” Een interview met Jan-Paul van Burgsteden, CTO van de Amsterdamse managed hostingprovider True.
Wat is het verhaal van een pionier?
“Als

open development en open data

Op donderdag 9 en vrijdag 10 oktober aanstaande is De Balie in Amsterdam het toneel van het Open Development Camp. Voor de vierde keer vindt dit event plaats waarin open development centraal staat. De organisatie wil door middel van open data, kennis en technologie een slimmere, rechtvaardigere en schonere wereld bereiken. Een mooi doel waar True zich goed in kan vinden.
Bijeenbrengen open initiatieven en projecten
Het Open Development Camp wil zijn doel bereiken door de voorlopers, waaronder beleidsmakers, webdevelopers en onderzoekers, op het gebied van ICT en open data in contact te brengen met mensen die actief zijn binnen journalistiek, wetenschap, tech-scène, bedrijfsleven, internationale samenwerking en overheid. Door middel van workshops, discussies, hacking, brainstorming, demo’s en presentaties kunnen deelnemers elkaar verder helpen in de open initiatieven en projecten. Met mogelijke, langdurige samenwerkingen tussen de verschillende partijen tot gevolg.
Oxfam Novib en open data
Een goed voorbeeld van een partij die gebruikmaakt van open