>
<
Kantoor van True, Multrix en S2B op de Keienbergweg 100 in Amsterdam

Nieuw pand volledig gericht op kennisdeling en co-creatie voor IT-expertise 
PERSBERICHT
Amsterdam, 24 februari 2015 – Managed hostingprovider True verhuist op 1 maart aanstaande naar het voormalige G-Star-pand op de Keienbergweg 100 in Amsterdam Zuidoost. Het karakteristieke en centraal aan de A2 gelegen pand – dat op duurzame wijze is gerenoveerd – biedt voldoende ruimte voor de groei-ambities van True. Het kantoor is met 120 flexibele werkplekken ingericht op basis van een volledig nieuw concept waarin ontmoeting en interactie centraal staan. Met deze stap wordt de capaciteit om kennissessies te hosten flink vergroot. Werkplekoplossingen uit de cloud worden integraal aangeboden door de intensievere samenwerking met zusterorganisatie Multrix, die, samen met digitaal bureau voor brancheverenigingen S2B, ook het kantoor aan de Keienbergweg 100 betrekt. Alle drie de organisaties zijn onderdeel van Broad Horizon.
Het moderne werken is volledig geïntegreerd in het nieuwe kantoor waar flexibele werkplekken worden aangevuld met inspiratie- en concentratieplekken. Alle faciliteiten voor integratie

Top-10-cloud-en-hostingproviders

The METISfiles, een onafhankelijk marktonderzoeks- en adviesbureau gericht op de ICT-industrie, heeft onderzoek gedaan naar de top-10 onafhankelijke Nederlandse cloud- en hostingproviders. Daarbij heeft het onderzoeksbureau gekeken naar zowel onafhankelijke aanbieders als naar IT-providers die cloud- en hostingdivisies hebben. Voorwaarde om in de top-10 te komen, is dat het hoofdkantoor van de provider gevestigd moet zijn in Nederland en privaat opereert.
Rangschikking op aantal werknemers
De top-10 geeft de 10 grootste Nederlandse cloud- en hostingproviders weer. De grootte van de providers is bepaald door het aantal werknemers dat hostingproviders in dienst hebben. Elke provider in de lijst heeft minimaal 60 werknemers.
Ook True wordt, samen met zusterorganisatie Multrix, genoemd in deze ranglijst vanuit de groep waarin zij beide ondergebracht zijn: Broad Horizon.
 

 

Magento e-commerce software patch

Magento meldde op 10 februari jongstleden op Twitter een bugfix te hebben uitgebracht voor een kritieke bug. De bugfix onder kenmerk SUPEE-5344 repareert een lek waardoor mogelijk uitvoerbare code kan worden geïnjecteerd in de Magento-installatie.
True raadt beheerders van Magento-websites aan deze bugfix door te voeren en daarmee de veiligheid van de Magento-installatie te waarborgen. Wel geven we de tip om bij het toepassen van de bugfix uit te gaan van betrouwbare patch-bronnen.
De bugfix is te downloaden van de officiële Magento-site:
http://www.magentocommerce.com/download
SUPEE-5344 – Addresses a potential remote code execution exploit. – Added Feb 9, 2015

Wordpress rechten bij updaten

Vorige week beschreef ik mijn eerste stappen in de dubbele rol van WordPress-beheerder en systeembeheerder. En vooral over de beveiligingsuitdagingen die daarbij komen kijken. Specifiek ging ik in op de concessies die ik moest maken om afbeeldingen en andere attachments toe te kunnen voegen aan mijn posts. In dit artikel ga ik dieper in op manieren waarop WordPress, plugins en themes veilig geüpdatet kunnen worden.
Om het veilig implementeren van updates goed te begrijpen, is het belangrijk iets van de rechtenstructuur te kennen. Zo heb ik ervoor gekozen om de webserver geen algemene schrijfrechten toe te kennen op mijn applicatiecode. Dat houdt in dat een PHP-script zichzelf niet mag overschrijven. Dus is WordPress beter bestand tegen fouten: de eigen code is minder kwetsbaar om na een beveiligingslek overschreven te zijn.
Waarom kan WordPress zichzelf niet updaten?
Een van de handige features van WordPress is dat het zichzelf kan updaten naar de meest recente versie. Zo

Wordpress beveiligen en rechten

Sinds november beheer ik niet alleen de website arnecoomans.nl, maar ook de server waar de website op draait. Dat houdt in dat ik naast WordPress-gebruiker nu ook beheerder ben van het onderliggende systeem. En dus ook voor de beveiliging van het geheel. Al snel werd ik geconfronteerd met keuzes in het systeem die onherroepelijk gevolgen hebben voor het gemak waarmee WordPress gebruikt wordt. Ik ontdekte hoe makkelijker WordPress gebruikt kan worden, hoe groter de beveiligingsrisico’s zijn. Alles wat ik makkelijk als WordPress-beheerder kan, kan het systeem ook mogelijk als het gehackt wordt.
De uitdaging
Als WordPress-beheerder zijn de belangen anders. Dan moet het snel, efficiënt en zonder onnodige formulieren en vertragingen werken. Als serverbeheerder wil je WordPress zo veel mogelijk onmogelijk maken iets zelfstandig uit te voeren op de server. Want de kans dat het mis gaat is groot.
Waarom is dat zo moeilijk?
Twee kapteins op één schip?
Op mijn server heb ik een eigen gebruiker: arne. Met deze

Webshop YourSurprise tijdens piekmomenten rond Valentijnsdag

We komen het maar al te vaak tegen, er komen meer bezoekers naar een webshop en de webwinkel is niet goed of helemaal niet meer bereikbaar. Zonde, dat kost je klanten en dus omzet. Zeker tijdens de zogenoemde piekmomenten hebben veel online shops het zwaar. Black Friday, Cyber Monday, Kerst en binnenkort Valentijnsdag zijn de dagen waarop een beetje gerespecteerde webwinkel zich moet voorbereiden. Hoe gaat YourSurprise, een van de grootste spelers op de Europese online markt voor gepersonaliseerde cadeaus, om met pieken?
YourSurprise 2,5 keer meer bezoekers in aanloop naar Valentijnsdag
Voor YourSurprise is Valentijnsdag een van de belangrijke piekmomenten van het jaar. Valentijnsdag is in een groot aantal landen waarin de webshop actief is een populair moment waarop mensen cadeautjes voor elkaar kopen. Met name in Nederland, Duitsland, Frankrijk en België betekent dit een duidelijk waarneembare groei in bezoekers: in 2014 had YourSurprise in de week voor Valentijn in die