>
<
CakeFest conference Madrid

Het jaarlijkse event CakeFest vindt dit jaar plaats van donderdag 21 tot en met zondag 24 augustus in de Spaanse hoofdstad Madrid. Vier dagen lang worden er workshops gegeven en lezingen gehouden die met name gaan over het CakePHP webapplicatieframework. CakePHP-ontwikkelaars van over de hele wereld komen op deze dagen bij elkaar om kennis te delen en te luisteren naar interessante sprekers. Renan, Fahad en Emerson zijn de 3 gelukkige uitverkorenen die namens True mogen deelnemen aan CakeFest.
Wat is CakePHP?
CakePHP (2005) is een opensource webapplicatieframework dat is geschreven in de programmeertaal PHP. Het framework is gebaseerd op MVC (Model – View – Controller), wat ertoe bijdraagt dat ontwikkelaars goede apps zonder al te veel moeite en met relatief weinig coderen, kunnen bouwen. Ook True maakt gebruik van het CakePHP-framework. Renan Gonçalves is CakePHP Core Developer en werkt bij True: “True maakt gebruik van het CakePHP-framework voor onder andere ons administratiesysteem,

Start-up: hoe kom je aan een goed idee?

Aankomend weekend vindt voor de 5e keer Startup Weekend Amsterdam plaats. Tijdens dit evenement krijgen ontwikkelaars, marketeers, productmanagers, designers en businessdevelopers de kans om binnen 54 uur een nieuw bedrijf, product of dienst te ontwikkelen. Wout Laban is co-organiser van Startup Weekend Amsterdam en daarnaast is hij Captain of growth bij Gibbon.co. Kortom, de ideale man om jou te vertellen hoe je aan een goed idee komt.
Start-up: hoe kom je aan een goed idee? Gastblog van Wouter Laban
Vroeger was het maar aan een enkeling om een eigen onderneming te starten. Tegenwoordig ligt deze drempel erg laag en schieten de start-ups als paddenstoelen uit de grond. Een goed idee is eigenlijk het enige wat je nodig hebt. Toch blijft dit voor velen erg lastig, want hoe kom je hier nu eigenlijk aan?
Soms loop je er per toeval tegenaan, maar er zijn ook tools die je kunnen helpen op een goed idee

AmsterdamPHP weer te gast bij True

Donderdag 17 juli aanstaande is de zolder van True weer het toneel van de AmsterdamPHP meeting. Op deze avond verzamelen PHP-addicts zich om onder andere te luisteren naar een interessante spreker, goede gesprekken te voeren en te genieten van een hapje en een drankje. De AmsterdamPHP meetup van 17 juli staat in het teken van Graph Databases en wordt gepresenteerd door co-voorzitter van PHPWomen Michelle Sanver.
Schema van de avond
Vanaf 19.00 uur zijn alle geïnteresseerden welkom op het kantoor van True aan de Coöperatiehof 16 in Amsterdam. De rest van de avond heeft de volgende indeling:

19.00 – 19.30 uur: Welkomstdrankje
19.30 – 20.30 uur: Graph Databases met PHP
20.30 – 20.45 uur: Raffle
20.45 – 23.00 uur: Social, drankjes en eten

Michelle Sanver aan het woord
De spreekster van de avond is Michelle Sanver, software-ontwikkelaar bij Liip uit Zürich en ze is co-voorzitter van PHPWomen. Michelles interesses liggen naast macs en programmering, met name bij het programmeren

Startup Weekend Amsterdam

In het weekend van 4 tot 6 juli 2014 vindt in de Beurs van Berlage in Amsterdam voor de vijfde keer het Startup Weekend plaats. Dit evenement dat in meer dan 100 landen wordt georganiseerd, brengt ontwikkelaars, marketeers, productmanagers, designers en businessdevelopers bij elkaar om in 54 uur ideeën voor nieuwe bedrijven, producten of diensten te ontwikkelen. True is dit jaar sponsor met een bijzondere prijs voor het start-upteam met het beste idee.
Van concept naar business
Startup Weekend Amsterdam biedt deelnemers naast een laagdrempelige ingang naar de start-up- en tech-scene een uitzonderlijke kans om inspiratie op te doen en interessante businessideeën en concepten te ontwikkelen en uit te werken. Op het Startup Weekend kan iedereen een keer ervaren hoe het is om een idee om te zetten in een echte start-up. ‘Dit gevoel van succes inspireert velen om er mee verder te gaan’, aldus Wout Laban (organisator Startup weekend Amsterdam).
Het beste

ict outsourcing

In februari publiceerde onderzoeksbureau Giarte de resultaten van een onderzoek naar outsourcing van infrastructuurmanagement in Nederland. Uit de resultaten kwam onder andere naar voren dat de positie van de 6 grote infrastructuurmanagement serviceproviders serieus onder druk staat. Giarte stelt dat de big 6 grote concurrentie mag verwachten van grote, nieuwe wereldspelers en kleine, lokale spelers. En op die laatste groep laat True directeur Jan-Paul van Burgsteden zijn lichtje schijnen als Computable Expert.
Het artikel zoals het is verschenen op Computable.nl.
Kleine outsourcingsaanbieder blaast partijtje mee
ICT is steeds vaker doorslaggevend voor het succes van de organisatie en raakt stevig ingebed in de kern van het bedrijf. Deze ontwikkeling heeft impact op de rol van de CIO. Die dient de bedrijfsgroei en innovatie te ondersteunen in plaats van het ‘in de lucht’ houden van ICT. Dit vraagt om meer inhoudelijke ICT-kennis en -kunde. Het wordt echter steeds lastiger om die kennis in huis te