5 onmisbare elementen voor de groei van jouw HR gerichte software

Onmisbare elementen voor groei van je software
Onmisbare elementen voor groei van je software
Home / Blog & Nieuws / Cloud / Managed hosting / 5 onmisbare elementen voor de groei van jouw HR gerichte software
Je software, gericht op de HR-branche, maximaal schalen? Bouw aan het fundament, de performance en schaalbaarheid van je tech stack. In deze blog zoomen we in hoe je daaraan werkt.

1. Performance: een snelle applicatie voor medewerkers en managers

De gebruikerservaring van je HR gerichte software hangt nauw samen met de snelheid van je applicaties. Werknemers en managers verwachten op de werkvloer dezelfde snelheid die ze gewend zijn van bijvoorbeeld mobiel bankieren apps of social media apps. Welke performance en snelheid bied je bijvoorbeeld in employee self service of trajecten die in je applicatie worden doorlopen?

Hoe bouw je aan performance voor HR gerichte software?

 • Een applicatie kan langzamer laden door bijvoorbeeld:
 • niet-geoptimaliseerde code;
 • niet-geoptimaliseerde databases of onvoldoende database-performance;
 • onvoldoende hardware resources (denk aan CPU of RAM);
 • of een langzame netwerkconnectie van de servers.

De eerste valt onder de programmatuur van je applicatie; de andere vier onder de infrastructuur waar je je applicatie host. Als managed hoster zien we dat deze prestaties vaak sterk afhankelijk zijn van de database-performance. Voor de gehele omgeving geldt dat zowel de fysieke plek van je hosting, de netwerkconnecties van servers als resources een rol spelen. Managed hosting bij True betekent een optimale hosting om de performance van je applicatie(s) te verhogen. Engineers van True hebben jarenlange expertise in het combineren van virtuele servers, private cloud en public cloud. Met onze managed services profiteer je van uitgedokterde formules en optimalisaties.

2. Schaalbaarheid: slimmer opschalen wanneer dat nodig is

Inspelen op nieuwe mogelijkheden en op een veranderende werkgeving met thuiswerken of zelf remote werken, vraagt om moderne applicaties. Deze bewegen sneller mee, waardoor kansen eerder in features uit te rollen zijn.

Schaalbaarheid zorgt voor:

 • precies de juiste en voldoende resources en capaciteit van IT-infrastructuur op het juiste moment;
 • snel opschalen als het moment erom vraagt en ook snel weer kunnen afschalen;
 • applicaties die net zo snel kunnen groeien als dat je organisatie doet;
 • meekomen met nieuwe of veranderende eisen uit de markt of door wet- en regelgeving;
 • een proces waarmee features sneller te releasen zijn, vooroplopend op vraag van de markt.

Hoe bouw je met je tech stack aan schaalbaarheid?

Applicatiemodernisatie speelt een grote rol voor HR gerichte organisaties die aan een (grotere) voorsprong bouwen. Het gaat daarbij over de verschuiving van “traditionele” architectuur naar moderne manieren met gebruik van cloud native technologie. Daarbij kun je deels je legacy applicatie gebruiken naast een moderne applicatie, of je legacy applicatie geheel uitfaseren.

Schaalbaarheid in je IT-infrastructuur zit bijvoorbeeld in:

 • load balancers die binnenkomend verkeer op de slimste manier verdelen;
 • serverclusters ontworpen voor maximale schaalbaarheid en flexibiliteit;
 • monitoring op capaciteit en snel schakelen om de continuïteit te waarborgen.

3. Stabiliteit en continuïteit: IT-infrastructuur die bedrijfsprocessen ondersteunt

Pieken voor HR gerichte software komen verwachts, bijvoorbeeld bij periodieke leercampagnes of geijkte data in de functionerings-cyclus. Of, zoals tijdens corona-maatregelen, onverwachts, met thuiswerken en thuisleren. Een stevig fundament om dat in de toekomst ook aan te kunnen, betekent nu bouwen aan stabiliteit en continuïteit.

Stabiliteit van je infrastructuur zorgt voor:

 • betere opvang van piekmomenten;
 • IT-infrastructuur die opgeschaalde bedrijfsprocessen ondersteunt, ook tijdens de grootste drukte;
 • hogere uptime en continuïteit dan je concurrent;
 • een bijdrage aan de professionele uitstraling van je merk.

Hoe bouw je met je tech stack aan stabiliteit?

Zorg voor een stabiele hosting en monitor op capaciteit. Voor onze klanten doen engineers van True dat. Ze schakelen snel om de continuïteit en stabiliteit van je IT-infrastructuur sterk te houden. Daarnaast nemen ze verantwoordelijkheid over het grijze gebied tussen de servers en jouw platform.

4. Tech kennis en expertise: breng focus aan met nieuwe vaardigheden

Hoe kun je snel doorontwikkelen en wendbaar zijn als developmentteam als je je ook om webhosting en infrastructuur moet bekommeren? Focus waar je business het beste in is: applicaties bouwen waarmee je HR-managers, teammanagers en werknemers bedient en ondersteunt. Laat je developers werken aan waar ze goed in zijn, aan ontwikkeling van nieuwe features. Verenig ze in één team met engineers van True.

Voordelen van True expertise

True neemt beheer en onderhoud van hosting, cloud native technologieën of Kubernetes van je over. Met 22+ jaar ervaring geeft True je zekerheid in onzekere tijden en schaal je je ambities maximaal.

Hoe bouw je met je team aan tech expertise?

Weet welke expertise en vaardigheden je nog nodig hebt, bijvoorbeeld over cloud native technologieën. Bepaal waar jij en je developmentteams op willen focussen en zorg voor een partner met expertise van IT-infrastructuur om je in hosting te ontzorgen.

5. Omnichannel: managers en werknemers bereiken precies op de plek waar zij zijn

Virtueel leren, tijd loggen of verlof goedkeuren: het gebeurt niet allemaal op één plek, aan bureau achter een computer. Omnichannel is een naadloze ervaring bieden, ongeacht de plek waar de medewerker of manager op dat moment is. Je optimaliseert de hele ervaring met je diensten als geheel: elk gebruikt kanaal is consistent in dienstverlening en interactie, en sluit aan bij de andere gebruikte kanalen.

Voordelen van omnichannel voor HR gerichte software:

 • interactie op precies de plek en tijd waar medewerkers of managers op dat moment zijn;
 • verhogen van het gebruik van je applicaties door ook met mobiele applicaties op de werkvloer je diensten naadloos aan te bieden.

Hoe bouw je met je team aan omnichannel?

Is je tech stack sterk genoeg om je omnichannel moeiteloos te ondersteunen? En zijn technische systemen aan elkaar gekoppeld voor een naadloze ervaring? Om alles uit omnichannel te halen, is een wendbare infrastructuur en tech stack een must.

Een stevige IT-infrastructuur ondersteunt je technische systemen, onder meer bij de koppelingen aan andere (HR-)tools die je klanten gebruiken.

Zijn wij je nieuwe collega?

Heb je moeite om aan cloud engineers te komen die je helpen bij bovenstaande items? Team Trueligans stuurt je graag onze open sollicitatie toe, inclusief ons CV. Zijn wij je nieuwe collega?

Daniëlle van Gils
Content Marketeer