AMBER Alert-platform vernieuwd en krachtiger dan ooit

Betrouwbare hosting platform voor AMBER Alert
Betrouwbare hosting platform voor AMBER Alert
Home / Blog & Nieuws / News / AMBER Alert-platform vernieuwd en krachtiger dan ooit

AMSTERDAM, maart 2018 – De website en het hostingplatform van AMBER Alert is sinds vandaag krachtiger dan ooit. Het Amsterdamse hostingbedrijf True houdt sinds kort het AMBER Alert-platform, waaronder de website van het vermiste kinderen-alarm, 24 uur per dag en zeven dagen per week in de lucht.

Wanneer een kind vermist raakt, is de AMBER Alert-website voortaan in staat honderd keer zoveel pageviews te verwerken als Nederlandse topwebsites. “Als je het leven van een kind wilt redden, is het hostingplatform het laatste waar je je zorgen over wilt maken”, vertelt Frank Hoen, medeoprichter van AMBER Alert in Nederland.

True brengt de complete technische infrastructuur van AMBER Alert onder in een multi-datacenteromgeving die 24/7 beschikbaar is en gebouwd is voor maximale beschikbaarheid.

Eén druk op de knop

Wanneer de politie vreest dat het leven van een ontvoerd of vermist kind gevaar loopt, wordt er een AMBER Alert uitgestuurd. Met een druk op de knop wordt het volledige AMBER Alert-systeem ingezet, waardoor informatie over en een foto van een spoorloos kind razendsnel door heel Nederland zichtbaar is. Zo wordt een AMBER Alert verspreid via reclameschermen, apps, snelwegborden, websites, SMS, e-mail, tv en radio. Ruim twaalf miljoen mensen en duizenden organisaties zoeken dan mee om het kind veilig thuis te brengen. “Je kunt je voorstellen dat dit een gigantische technische operatie is”, vertelt Hoen.

Ook delen van het AMBER Alert-systeem kunnen worden ingezet om vermiste kinderen die niet in levensgevaar verkeren, maar waarvoor de politie zich wel ernstige zorgen maakt, terug te vinden. Zo’n Vermist Kind Alert kan zowel landelijk als regionaal gedeeld worden om extra aandacht te vragen voor een vermissingszaak.

“Voor beide gevallen heb je een technische infrastructuur nodig waar je blind op kunt vertrouwen”, zegt Hoen.

Maximale beschikbaarheid

Olaf van Veen, commercieel directeur bij True: ”Samen met de specialisten van AMBER Alert heeft True gewerkt aan een platform dat 24 uur per dag op elk ogenblik gebruikt kan worden, zonder dat er extra capaciteit bijgeschakeld hoeft te worden”.

Het platform is verspreid over 2 datacenters, die samen een datacapaciteit hebben van 120 Gigabit per seconde (Gbps) en een loadcapaciteit van 900.000 requests per seconde. Door de dubbele datacenterlink zijn 30 verschillende failsafes ingebouwd.

De hoofdwebsite (www.amberalert.nl) kan onder normale omstandigheden 14.000 pageviews per seconde aan. In totaal is de AMBER Alert website berekend op 36 miljard pageviews per maand. “Ter vergelijking, dat is 100 keer zoveel als het aantal maandelijkse pageviews van een Nederlandse topwebsite”, aldus Van Veen.

Een betrouwbare hostingpartner

“Zonder een goede technische partner is het bouwen en onderhouden van een stabiel, altijd-up-and-running platform onmogelijk”, vertelt Hoen.

Door eerdere samenwerking met True in het project Rijnmondveilig, ontstond een band van vertrouwen tussen beide partijen.

Hoen: “Als grote en bekende speler staat True bekend om zijn betrouwbaarheid. Dit is dan ook de belangrijkste reden waarom AMBER Alert ervoor koos om opnieuw de samenwerking met True aan te gaan. Dit keer niet meer op regionaal niveau, maar op landelijk niveau”.

Klaar voor groei

Met de nieuwe infrastructuur is AMBER Alert niet alleen in staat om snel te reageren op de onvoorspelbare situaties bij kindvermissingen, maar ook op schaalvergroting:

“Het platform biedt ons ook de mogelijkheid om te blijven groeien. Kinderontvoerders stoppen namelijk niet bij de grens. In de komende jaren willen we daarom ook over de grens ons netwerk verder vergroten. Mede dankzij een sponsorpartner als True, kunnen we die ambitie waarmaken”, vertelt Hoen.

Meer weten over het hostingplatform van AMBER Alert? Download de infographic.

True Ligan
Managed hosting sinds 2000
Categorie: News
Terug

Advies

AMBER Alert-platform vernieuwd en krachtiger dan ooitAMBER Alert-platform vernieuwd en krachtiger dan ooit
Terug

  Vul onderstaand formulier in voor het aanvragen van een vrijblijvend advies. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Terug

  Contact

  AMBER Alert-platform vernieuwd en krachtiger dan ooitAMBER Alert-platform vernieuwd en krachtiger dan ooit
  Terug

   Vul onderstaand formulier in om direct met True in contact te komen.


   Door dit formulier in te vullen ga je automatisch akkoord met onze privacy- en cookieverklaring.