Decode: Container Technology documentaire gelanceerd

Decode: Container Technology een documentaire over Kubernetes
Decode: Container Technology een documentaire over Kubernetes
Home / Blog & Nieuws / News / Decode: Container Technology documentaire gelanceerd

De documentaire ‘Decode: Container Technology’ is een open exploratie naar de opkomst, uitdagingen en toekomst van containertechnologie en het populaire orkestratieplatform Kubernetes.

Bekijk onze Managed Kubernetes dienst

Bekijk de documentaire

Managed hostingprovider True presenteert vandaag zijn documentaire over containertechnologie en Kubernetes. In de 20 minuten durende documentaire vertellen IT-experts van onder andere Microsoft, Nu.nl, Rancher, CarePay, Twill, True en LaunchAI over hun ervaringen met containertechnologie, welke uitdagingen zij zien en wat de toekomst van deze technologieën is.

De documentaire staat uitgebreid stil bij de snelle opkomst van Kubernetes, een open-source platform dat het orkestreren van containers vereenvoudigt. De experts leggen onder andere uit voor welke type omgevingen (test-, development- of productie-omgevingen) zij de technologie inzetten en welke uitdagingen ze zien bij de implementatie van de relatief jonge technologieën.

Infrastructuur zoals Google

De Kubernetes-specialisten spreken vol lof over de mogelijkheden van containers en Kubernetes. “Met Kubernetes kunnen kleinere bedrijven en developers hun infrastructuur runnen zoals Google”, vertelt Lennard Eijsackers, Data Engineer bij CarePay. “Het stelt niet alleen in staat om sneller onze digitale producten naar de markt te brengen, maar ook om sneller om te gaan met veranderingen”, zegt Nazeem Soeltan, Sr. Software Engineer bij Twill.

De implementatie van containertechnologie heeft echter ook wat voeten in de aarde, meent Bram Bloks, co-founder bij start-up LaunchAI: “Containertechnologie is een andere werkwijze, maar als je nu begint en dat met de juiste mensen doet, behaal je de juiste winsten in het maken van een beter product.”

Weerstand bij de adoptie

Volgens Alessandro Vozza, Senior Software Engineer bij Microsoft, heeft Kubernetes een steile leercurve. Niet alleen op technologisch vlak: “Er is binnen organisaties meestal frictie en weerstand om de adoptie succesvol te maken.” Door te laten zien dat Microsoft de technologie zelf ook inzet, en ook te laten zien dat zij daarin succesvol zijn, denkt hij dat Microsoft developers kan overtuigen om gebruik te maken van de technologie.

Ook vanuit operationeel perspectief zijn er uitdagingen. “Je moet alle individuele componenten beschikbaar stellen binnen je orkestratieplatform. In het geval van Kubernetes moet je rekening houden met het inrichten van componenten zoals opslag, loadbalancing en andere componenten. Dat kan al snel complex worden”, vertelt Daniël Koopmans, Innovation Officer bij True.

Begin met kleine stappen

Je kunt echter beginnen door kleine stappen te nemen, vertelt Tibo Beijen, Sr. Agile Architect bij Nu.nl: “Je moet reageren op de fouten die zich voordoen en daar continu van leren. Als er iets gebeurt op je platform dan leren jij en je team daarvan. Als het goed is gebeurt dit niet nog een keer.”

Een nieuwsgierige mindset is daarbij essentieel. “Je moet nieuwsgierig zijn over containertechnologie. Je hebt een open benadering nodig. Het is niet gemakkelijk en het kost je tijd en mentale energie, maar deze nieuwsgierigheid naar nieuwe technologie betaalt zich uiteindelijk uit”, aldus Alessandro.

Een kijkje in de toekomst

De Kubernetes-experts zijn optimistisch over de toekomst, maar ook onderzoekend: “We zullen stap voor stap meer applicaties naar Kubernetes brengen, maar een grote uitdaging is schaalbaarheid. Alles wat we heel moeilijk vinden laten we zoveel mogelijk doen door partijen die daar goed in zijn”, vertelt Tibo.

Alessandro: “Dit is de tijd dat Kubernetes echt volwassen wordt. Veel mensen realiseren zich dat ze meer agile moeten worden en dat ze de voordelen van DevOp’s moeten omarmen en andere manieren van applicatie-ontwikkelingen en implementaties. Kubernetes is de perfecte storm om dit te laten gebeuren.”

Lees ook: 5 uitdagingen bij het werken met containers en Kubernetes

Benieuwd naar de diensten van True op het gebied van Kubernetes? Bezoek de webpagina.

True Ligan
Managed hosting sinds 2000