DUUGfest 2021: Umbraco 9, happy editors en .NET geschiedenis

DUUG fest 2021
DUUG fest 2021
Home / Blog & Nieuws / Applicatie-ontwikkeling / DUUGfest 2021: Umbraco 9, happy editors en .NET geschiedenis

True kijkt terug op een inspirerend DUUGfest 2021! Door een last-minute lockdown vanaf 19 december was het event geheel digitaal. Dat mocht gelukkig de pret niet drukken! Arnold Visser en Henk Boelman hebben alle zeilen perfect bijgezet om het tóch door te laten gaan. Met groot succes!

Henk Boelman, bestuurslid van Dutch Umbraco User Group (DUUG) en senior Cloud Advocate bij Microsoft, beet de spits af met het welkom op de digitale DUUGfest. De keynote kwam van Filip Beck-Larsen, CTO van Umbraco. De ochtend ging over Swift development met UI library, een introductie van Blazor & Umbraco 9, en happy editors, ook met een flexibele content editor.

In de middag kwam .NET Maui (Multi-platform App UI) aan bod, hoe je je website naar de next even kan brengen, viel het woord ‘WordPress’, maar dan in de zin hoe je van WordPress naar een Umbraco powered platform kunt komen. De namiddag ging over de perfecte Umbraco 9 oplossing, Umbraco Backoffice op grote schaal gebruiken door configuraties en de do’s en dont’s voor marketeers om met developers te werken. Richard Campbell sloot het virtuele event af met de geschiedenis van .NET, het framework waarop Umbraco draait.

Umbraco 9 en Blazor: starterskit

In het afgelopen jaar dook Corné Hoskam, Software Engineer en Certified Umbraco Master, in Umbraco 9 en Blazor. In zijn talk gaf hij een introductie in beiden mee en zijn inzichten. Op GitHub heeft hij een starterskit voor Umbraco 9 en Blazor gezet.

Swift development met de UI Library

Waar voorheen veel front-end code nodig was om bijvoorbeeld gerelateerde content weer te geven, is nu de UI Component Library in ontwikkeling. Deze library is onderdeel van de BackOffice in Umbraco en bevat alle componenten om een UI te bouwen. Dat betekent snellere development en minder coderen.

Tot volgend jaar!

Dit was voor True het eerste DUUGfest als lid van DUUG. Drie Trueligans waren aanwezig bij het virtuele DUUGfest. Volgend jaar kun je ons zeker als spreker verwachten, in een talk samen met een van onze klanten of partner agencies. DUUGfest 2021 is wat ons betreft een geslaagde editie geweest waar we nog lang van kunnen nagenieten. Tot volgend jaar!

Daniëlle van Gils
Content Marketeer
Tag: