HashiConf Europe 2022: deze sessies zijn een must om terug te kijken

Hashiconf Europe 2022 Westergasfabriek Amsterdam
Hashiconf Europe 2022 Westergasfabriek Amsterdam
Home / Blog & Nieuws / Development / HashiConf Europe 2022: deze sessies zijn een must om terug te kijken
HashiConf Europe 2022 was voor het eerst in drie jaar weer fysiek, in de Westergasfabriek, Amsterdam. Tijdens dit jaarlijkse community evenement worden ervaringen en best practices met HashiCorp’s producten gedeeld en worden nieuwe features en producten gepresenteerd. Welke sessies zijn een must om achteraf te kijken? Adriaan Sterkenburg, Eddy van der Steen, Hylke de Jong en Igor Nikolovski delen hun highlights!

Niet te missen announcements van dag 1 en 2

HashiConf Europe 2022 werd op beide dagen afgetrapt met een opening keynote. We hebben de belangrijkste highlights uit beide keynotes voor je op een rijtje gezet.

Highlights opening keynote dag 1

De eerste dag werd afgetrapt door Armon Dadgar (Co-Founder en CTO bij HashiCorp) en Dave McJannet (CEO bij HashiCorp). Enkele highlights uit de opening keynote van dag 1 zijn:

 • De aankondiging van een belangrijke nieuwe functie voor Terraform Cloud: Drift Detection. Lees er meer over in deze blog;
 • De lancering van de nieuwe HashiCorp developer website. Op dit platform is alle informatie van de documentatiepagina’s, HashiCorp Learn en andere bronnen verzameld.Lees er meer over in deze blog;
 • Waypoint is nu beschikbaar als een managed service op HCP in bèta. Lees meer over het bèta programma in deze blog.

Highlights opening keynote dag 2

Armon Dadgar (Co-Founder en CTO bij HashiCorp) verzorgde op dag 2 de opening keynote. Ook deze keynote zat weer vol met annoucements en productupdates. Enkele highlights zijn:

 • Vault 1.11 werd aangekondigd tijdens de keynote van dag twee en bevat een nieuwe Kubernetes secrets engine, verbeteringen aan de KV- en PKI- secret engines en tal van andere nieuwe verbeteringen. Lees meer in deze blog.
 • HCP Consul wordt algemeen beschikbaar op Azure, Consul API Gateway versie 0.3 wordt GA en Consul 1.13 wordt later dit jaar verwacht. Lees er meer over in deze blog.
 • Boundary is nu beschikbaar als een managed service op HCP in bèta. Lees meer over het bèta programma in deze blog.

De productroadmap van Nomad, Wapoint en Boundary

Vanzelfsprekend werd er ook op dit evenement ingezoomd op de roadmaps van de verschillende producten. Onze engineers raden je aan om de roadmapsessies van Nomad, Waypoint en Boundary terug te kijken via het on-demand platform van HashiConf Europe 2022.

De productroadmap van Nomad

In deze sessie gaat Michael Nomitch (Product Manager, Nomad bij HashiCorp) in op visie achter de recente veranderingen aan Nomad en deelt hij welke nieuwe features we in de komende maanden kunnen verwachten. Ook geeft hij een sneak preview van de items op de productroadmap voor de lange termijn.

De productroadmap van Waypoint

Bukky Adebayo (Product Manager, Waypoint bij HashiCorp) deelde in haar sessie welke nieuwe features we binnenkort in Waypoint kunnen verwachten. Ook wordt de roadmap voor de aankomende zes maanden bekendgemaakt.

De productroadmap van Boundary

Sinds de lancering op HashiConf 2020 heeft Boundary zich sterk ontwikkeld tot een oplossing voor gebruikers op het gebied van veilige toegang op afstand. Lili Cosic (Sr. Software Engineer bij HashiCorp) vertelt je er alles over in deze sessie.

De niet-technische uitdagingen van platform engineering

Het bouwen van succesvolle infrastructuurplatform is meer dan Infrastructuur als Code (IaC) en de nieuwste technologieën gebruiken. Chris Sheperd en Poppy Rowse, beiden Thoughtworks, delen hun eigen ervaringen met het creëren van succesvolle infraplatforms en waarom veel technisch hoogstaande platformen falen. Poppy en Chris delen een vier-stappenplan:

 1. Start met het in kaart brengen van de requirements van je gebruikers en begin dan pas met bouwen.
 2. Communiceer tijdens de bouwfase je roadmap, voortgang en wat je aan het neerzetten bent.
 3. Zorg ervoor dat je stakeholders op één lijn zitten en bepaal samen wat de quick wins en belangrijkste taken zijn.
 4. Zorg voor een goede overdracht en onboarding als alle taken zijn afgerond. Het maken van een service design kan je hierbij helpen.

Edge computing met Nomad 1.3

Edge computing omvat een breed scala aan use cases, van hardware en software in winkels tot online gaming servers. Het beheren van omgevingen met hoge latency zijn lastig te beheren. Deze sessie gaat in op hoe de nieuwe functies in Nomad 1.3 het mogelijk maken om overal workloads te deployen.

Applicatie deployments met Consul service mesh

Nic Jackson van HashiCorp vertelt in deze sessies wat de risico’s zijn van applicatie deployments en hoe Consul service mesh kan helpen bij het verkleinen van dit risico. Nic gaat dieper in op hoe je met Consul een nieuwe versie van je applicatie op een veilige manier in productie kunt nemen.

Monitor Consul en Vault met Prometheus

Hoe monitor je Consul en Vault? Kris Buytaert (Inuits) en Julien Pivotto (O11y) vertellen je in deze sessie hoe je deze services monitort met Prometheus. Kris en Julien delen daarnaast ook hun lessons learned uit de Nomad-productiestack en de ervaring die is opgedaan bij verschillende klanten.

Configureer Vault en Boundary met consul-terraform-sync

Deze sessie laat zien hoe je met Consul en Vault de toegang tot je applicatie kunt automatiseren en beveiligen met Consul Terraform Sync om Boundary en Vault automatisch te configureren om een dynamisch token voor een Postgres-database te genereren. Een simpele deployment van een nieuwe database in Kubernetes zal de automation triggeren voor dynamische credentials, zero-trust voor toegang en regenbogen met unicorns. Lev Andelman (TeraSky) vertelt je er alles over in deze sessie.

Multi-runtime service mesh met consul

Als operator heb je tegenwoordig te maken met een steeds groter wordende lijst van te ondersteunen runtimes, onder andere Kubernetes, Nomad, Lambda en VM’s. In deze deepdive sessie vertellen Luke Kysow en Eric Haberkorn (beiden HashiCorp) hoe je met Consul runtimes samenvoegt, zero-trust beveiliging implementeert, de zichtbaarheid verbetert en de betrouwbaarheid vergroot.

Betere service-to-service communicatie met Consul en Vault

Hoe beveilig je service-to-service communicatie beter? Rosemary Wang van HashiCorp geeft in deze sessie het antwoord op deze vraag. Rosemary vertelt hoe je door Consul en Vault te combineren het verkeer tussen services kunt versleutelen, API-autorisatie kunt beheren en privilegemanagement tussen verschillende services kunt implementeren. Denk aan:

 • Gebruik Vault om certificaten te beheren voor de Consul API Gateway en service mesh op Kubernetes.
 • Automatiseer Vault configuraties met Consul Terraform Sync.
 • Gebruik Consul intenties en de Vault secrets engine om de toegang tot verschillende services te regelen.
Guido Bruijn
Campaign & Demand Generation Manager
Terug

Advies

HashiConf Europe 2022: deze sessies zijn een must om terug te kijkenHashiConf Europe 2022: deze sessies zijn een must om terug te kijken
Terug

  Vul onderstaand formulier in voor het aanvragen van een vrijblijvend advies. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Terug

  Contact

  HashiConf Europe 2022: deze sessies zijn een must om terug te kijkenHashiConf Europe 2022: deze sessies zijn een must om terug te kijken
  Terug

   Vul onderstaand formulier in om direct met True in contact te komen.


   Door dit formulier in te vullen ga je automatisch akkoord met onze privacy- en cookieverklaring.