ICT partners van True leveren toegevoegde waarde

Vanaf 11 februari 2016 lanceert digitale werkplekkenspecialist True workspace haar hybride samenwerkingsmodel voor ICT partners om marktsegmenten nog beter te bedienen.

Wouter van de Westelaken is sinds oktober 2015 werkzaam als Partner Sales Manager bij True en het ontwikkelen van innovatief partnermodel is een van zijn uitdagingen. Op 11 februari 2016 lanceert True het partnermodel op het eigen kantoor voor de eerste ICT partners. In onderstaand interview maakt Wouter van de Westelaken duidelijk wat het partnermodel van True zo bijzonder maakt.

Waarom wil True met ICT partners werken?

“Het bedrijfsleven staat aan de vooravond van de ‘digitale transitie’ en dat betekent in het kort: ICT wordt voor ieder bedrijf, ongeacht de markt, core business of bedrijfsomvang een kritische succesfactor voor het bestaansrecht. Het belang van een goede ICT infrastructuur is groter dan ooit om vandaag de dag als onderneming te overleven.”

“De lokale ICT partners in het land zijn een belangrijke schakel, omdat ze precies weten waar een organisatie behoefte aan heeft. Of het nu hardware, software of een combinatie hiervan gaat, de lokale ICT partner is een trusted advisor. Door de kennis en kunde van lokale ICT partners te combineren met de innovatieve werkomgeving van True, zijn we in staat om de beste oplossingen voor onze eindgebruikers te faciliteren.”

True biedt een hybride partnermodel. Wat verstaan we hieronder?

“Om het partnership voor iedereen succesvol te maken, is het noodzakelijk dat deze aansluit op de wensen in de markt. Zaken als flexibiliteit en kennisdeling zijn daarin belangrijke thema’s. We houden rekening met het feit dat iedere ICT partner andere behoeften heeft.”

“Door het hybride partnership zijn we in staat om partners optimaal te ondersteunen binnen de huidige marktomstandigheden en hen te ondersteunen in hun eigen transitie. Een partner kan per klantcase bepalen hoe hij met True wilt samenwerken. Dat kan in hoofdlijnen op drie manieren, te weten: whitelabel, reseller, lead enabler”

Wat bedoel je met flexibiliteit?

“Voor iedere klantcase kunnen we de manier van partneren vaststellen. Dat geeft onze partners maximale flexibiliteit bij het leveren van diensten. Door het beschikbaar stellen van een set professionele tools stellen we de partner in staat om zelfstandig beheerwerkzaamheden uit te voeren, om zo het hoge kwaliteit van de True-diensten mogelijk te maken.“

Kun je voorbeelden voor kennisdeling geven?

“Binnen een hybride samenwerking gaat kennisdeling verder dan het geven productdemonstraties en trainingen. Per individuele partner geven we invulling aan de behoefte aan scholing over onze digitale werkplekoplossingen.”

“In de praktijk zal je zien dat in de eerste fase van de samenwerking algemene kennis over propositie, innovatie en mogelijkheden de belangrijkste is. Hiervoor stellen we documentatie, presentaties en trainingen beschikbaar. Maar zoals gezegd gaan we bij True verder dan dat, en dan moet je denken aan promotionele ondersteuning in samenwerking met onze marketingafdeling.”

Promotionele ondersteuning?

“In elke partnerovereenkomst wordt vastgelegd dat True zorgt voor ondersteuning op promotioneel gebied voor elke partner. We kunnen bijvoorbeeld onze eigen middelen en communicatiekanalen inzetten voor promotionele acties bij partners. Maar we kunnen ook met de partner samen een marketingactiviteit ontwikkelen en organiseren dat past bij de commerciële strategie van de partner.”

“Ook krijgen partners ook de beschikking over testaccounts om zaken te testen of demonstreren. Voor demonstratie heeft True een Executive Briefing Center ingericht, waar alle online werkplekoplossingen werkend te zien zijn.”

Onderscheidend vermogen

“De markt is voortdurend in beweging, waardoor gebruikerswensen in razend tempo veranderen. Gebruikers zijn in hun thuissituatie gewend geraakt aan een hoge beschikbaarheid van applicaties en informatie. Op een willekeurige smartphone, notebook en tablet kunnen zij ieder moment beschikken over apps, mail en internet. Deze gebruikerservaring verwachten werknemers tegenwoordig ook op hun werkplek op de zaak, maar ze weten vaak niet hoeveel werk dit is om alles in technisch opzicht te realiseren. De partners kunnen samen met True dit mogelijk maken.”

“Daar ligt de grootste uitdaging van de lokale ICT-partij”, besluit Wouter van de Westelaken. “True helpt lokale ICT partners om deze uitdaging te omarmen zo hun klanten te voorzien van online werkplekken op basis van anyplace, anytime, anywhere en any device.”

Kilian Drewel
Product Marketeer Cloud & Infra

schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste blogs van True elke twee weken in je mail

News - 17.08.2016

Op donderdagmiddag 29 september 2016 organiseert digitale werkplekkenspecialist True workspace op het kantoor in Amsterdam Zuidoost een tweede partnerdag met interessante sprekers en workshops. De partnerdag van True workspace richt zich op ICT-dienstverleners die online werkplekken inrichten bij hun klanten. Thema’s die tijdens deze middag de revue zullen passeren zijn de Internet of Things (IoT), Mobile Device Management (MDM) […]

News - 21.12.2018

Lokale support op ICT en 25 jaar kennis en ervaring belangrijke motivator voor overname Bekijk onze Managed Workspace dienst Goed nieuws! Vandaag heeft ons moederbedrijf Broad Horizon bekend gemaakt dat zij Square One Solutions overnemen. Square One Solutions is ruim 25 jaar specialist in het moderniseren van infrastructuren en digitale werkplekken, (mobile) device management en […]

Workspace - 06.09.2017

Hoe kunnen we op de werkvloer net zo werken met IT als aan de keukentafel? Bedrijven vinden het vanzelfsprekend om hun webshops continu te verbeteren en te optimaliseren. Ze doen er alles aan om het bezoekers zo aangenaam mogelijk te maken en de conversie te bevorderen. Het is jammer dat niet altijd evenveel aandacht wordt […]

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Schrijf u in voor de nieuwsbrief