TodaysArt en True: een innovatief partnership

Todaysart & True
Todaysart & True
Home / Blog & Nieuws / News / TodaysArt en True: een innovatief partnership

TodaysArt, het Haagse festival voor hedendaagse kunst, muziek en technologie, vond afgelopen weekend voor de tiende keer plaats. Voor deze jubileumeditie is het festival naar het Zuiderstrandtheater in Scheveningen verhuisd. True is al jaren de hostingprovider van TodaysArt, voorafgaand aan het festival sprak ik met ze over onze samenwerking:

Hi Sjors, kan je iets over jezelf en over True vertellen?

Hi, mijn naam is Sjors van Santen en ik ben verantwoordelijk voor partnerships & sponsoring binnen True. We bieden geïntegreerde managed hostingoplossingen. Een festival als TodaysArt ontvangt veel bezoekers binnen een weekend, online is dat natuurlijk ook zo. Dat wordt door True gehost.

Hoe denk je dat True zijn positie binnen de huidige hostingsector heeft verworven?

True hield zich al in 2005 bezig met vraagstukken hoe community- & eventwebsites duizenden bezoekers per seconde konden bedienen. Die lijn is doorgetrokken in een managed hostingformule waarmee we steeds meer operationele taken overnemen, zodat organisaties de IT-afdeling efficiënter in kunnen richten. Daarmee kunnen we helpen om aan de hoge eisen die organisaties stellen te voldoen. Met initiatieven als TodaysArt doen wij kennis op over wat er nodig is om de tijdelijke piekbelasting die evenementen & campagnes nodig hebben aan de achterkant te organiseren.

Wat is volgens jou zo uniek aan True?

In tegenstelling tot zogenaamde infrastructuurproviders is True er echt voor ontwikkelaars. Dit betekent dat je je als ontwikkelaar niet meer bezig hoeft te houden met hostingvraagstukken, maar je echt kunt focussen op de ontwikkeling van je website of online applicatie. True levert een platform dat alle vraagstukken al voor je geïntegreerd heeft. Zo ben je als organisatie sneller op het station waar je zijn wilt.

Wat vind je van de TodaysArt 2014 website? Voldoet het aan de moderne ontwikkelingen in webdesign? (Als je kijkt naar bijvoorbeeld laadtijden, responsive design/ mobiele bereikbaarheid)

Zowel de mobiele- als desktopversie van de website zien er goed uit. De website laadt snel, ook zijn de scripts goed verdeeld in de header en footer en zijn de juiste plug-ins gebruikt. Om de website klaar te maken voor het festival van 2015 is de aanschaf van een SSL-certificaat aan te raden. Met SSL is het mogelijk een HTTPS-verbinding te maken. Dit wordt sinds kort beter gewaardeerd door Google, waarmee een goede positie in de zoekresultaten beter is veilig te stellen.

True ondersteunt TodaysArt al vele jaren, iets waarvoor wij dankbaar zijn. Wat zijn de voornaamste redenen van True om organisaties als de onze te ondersteunen?

TodaysArt Festival heeft een frisse insteek en biedt op het snijvlak van kunst, cultuur, wetenschap en technologie een zeer interessant evenement. Doordat wij zelf continu investeren in ontwikkeling, integratie en innovatie van informatietechnologie zijn dit belangrijke redenen om nauw betrokken te zijn bij innovatieve evenementen als deze. Mede hierdoor proberen we betrokken te zijn en ons steentje bij te dragen aan het verder faciliteren van de culturele sector in Nederland op informatietechnologievlak.

We kijken er naar uit om jou en jouw collega’s op TodaysArt 2014 te mogen ontvangen. Zijn er optredens waar je naar uit kijkt of heb je favoriete artiesten in de programmering staan?

Ik ben zeer benieuwd naar de installatiekunst, de combinatie tussen natuur en innovatieve kunst spreekt me erg aan. Verder wil ik graag Nils Frahm zien en kijk ik als groot technofan uit naar de optredens van de Japanse DJ Rondenion, Underground Resistance met hun Timeline liveact en Robert Henke. Als er nog tijd over is, wil ik samen met mijn vriendin graag nog even langs de tentoonstelling van Mark Rothko in het Gemeentemuseum.

Lees het interview op het blog van TodaysArt (tekst in Engels).

True Ligan
Managed hosting sinds 2000
Categorie: News