TodaysArt en True: een innovatief partnership

TodaysArt, het Haagse festival voor hedendaagse kunst, muziek en technologie, vond afgelopen weekend voor de tiende keer plaats. Voor deze jubileumeditie is het festival naar het Zuiderstrandtheater in Scheveningen verhuisd. True is al jaren de hostingprovider van TodaysArt, voorafgaand aan het festival sprak ik met ze over onze samenwerking:

Hi Sjors, kan je iets over jezelf en over True vertellen?

Hi, mijn naam is Sjors van Santen en ik ben verantwoordelijk voor partnerships & sponsoring binnen True. We bieden geïntegreerde managed hostingoplossingen. Een festival als TodaysArt ontvangt veel bezoekers binnen een weekend, online is dat natuurlijk ook zo. Dat wordt door True gehost.

Hoe denk je dat True zijn positie binnen de huidige hostingsector heeft verworven?

True hield zich al in 2005 bezig met vraagstukken hoe community- & eventwebsites duizenden bezoekers per seconde konden bedienen. Die lijn is doorgetrokken in een managed hostingformule waarmee we steeds meer operationele taken overnemen, zodat organisaties de IT-afdeling efficiënter in kunnen richten. Daarmee kunnen we helpen om aan de hoge eisen die organisaties stellen te voldoen. Met initiatieven als TodaysArt doen wij kennis op over wat er nodig is om de tijdelijke piekbelasting die evenementen & campagnes nodig hebben aan de achterkant te organiseren.

Wat is volgens jou zo uniek aan True?

In tegenstelling tot zogenaamde infrastructuurproviders is True er echt voor ontwikkelaars. Dit betekent dat je je als ontwikkelaar niet meer bezig hoeft te houden met hostingvraagstukken, maar je echt kunt focussen op de ontwikkeling van je website of online applicatie. True levert een platform dat alle vraagstukken al voor je geïntegreerd heeft. Zo ben je als organisatie sneller op het station waar je zijn wilt.

Wat vind je van de TodaysArt 2014 website? Voldoet het aan de moderne ontwikkelingen in webdesign? (Als je kijkt naar bijvoorbeeld laadtijden, responsive design/ mobiele bereikbaarheid)

Zowel de mobiele- als desktopversie van de website zien er goed uit. De website laadt snel, ook zijn de scripts goed verdeeld in de header en footer en zijn de juiste plug-ins gebruikt. Om de website klaar te maken voor het festival van 2015 is de aanschaf van een SSL-certificaat aan te raden. Met SSL is het mogelijk een HTTPS-verbinding te maken. Dit wordt sinds kort beter gewaardeerd door Google, waarmee een goede positie in de zoekresultaten beter is veilig te stellen.

True ondersteunt TodaysArt al vele jaren, iets waarvoor wij dankbaar zijn. Wat zijn de voornaamste redenen van True om organisaties als de onze te ondersteunen?

TodaysArt Festival heeft een frisse insteek en biedt op het snijvlak van kunst, cultuur, wetenschap en technologie een zeer interessant evenement. Doordat wij zelf continu investeren in ontwikkeling, integratie en innovatie van informatietechnologie zijn dit belangrijke redenen om nauw betrokken te zijn bij innovatieve evenementen als deze. Mede hierdoor proberen we betrokken te zijn en ons steentje bij te dragen aan het verder faciliteren van de culturele sector in Nederland op informatietechnologievlak.

We kijken er naar uit om jou en jouw collega’s op TodaysArt 2014 te mogen ontvangen. Zijn er optredens waar je naar uit kijkt of heb je favoriete artiesten in de programmering staan?

Ik ben zeer benieuwd naar de installatiekunst, de combinatie tussen natuur en innovatieve kunst spreekt me erg aan. Verder wil ik graag Nils Frahm zien en kijk ik als groot technofan uit naar de optredens van de Japanse DJ Rondenion, Underground Resistance met hun Timeline liveact en Robert Henke. Als er nog tijd over is, wil ik samen met mijn vriendin graag nog even langs de tentoonstelling van Mark Rothko in het Gemeentemuseum.

Lees het interview op het blog van TodaysArt (tekst in Engels).

Sjors van Santen
Categorie: News

schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste blogs van True elke twee weken in je mail

News - 26.11.2019

AMSTERDAM, 26 november 2019 – Managed hostingprovider True is genomineerd voor twee Dell EMC Partner Awards: Managed Service Provider of the Year en Marketing Excellence partner of the Year. Op 3 december 2019 wordt tijdens Dell Technologies bekend of True in de prijzen zal vallen. Eric Buijs, salesmanager Managed Service Providers bij Dell EMC, over de nominatie: “True is […]

News - 14.10.2019

Al jaren is het Amsterdamse digital designbureau Bravoure betrokken bij de website en digitale strategie van Amsterdam Dance Event (ADE), hét grootste elektronische muziekevenement ter wereld. True sprak met Koen Straatman, Sr. Project Manager bij Bravoure, over de uitdagingen die komen kijken bij een website die jaarlijks miljoenen verschillende bezoekers opvangt. Bekijk ook onze Managed […]

News - 07.10.2015

ID&T bestaat sinds 1992 en is wereldwijd bekend om de dancefeesten zoals Sensation en Mysteryland. ID&T beheert een groot aantal sites met miljoenen bezoekers vanuit de gehele wereld. True host deze sites en zorgt ervoor dat ze wereldwijd bereikbaar zijn. Online is het belangrijkste communicatiekanaal voor ID&T. De bereikbaarheid van die online kanalen is belangrijk, […]

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Schrijf u in voor de nieuwsbrief

    Vraag offerte aan

    Vul onderstaand formulier in. True neemt zo snel mogelijk contact met u op.