Welke soorten Kubernetes-partners zijn beschikbaar in Nederland?

Kubernetes providers in Nederland
Kubernetes providers in Nederland
Home / Blog & Nieuws / Cloud / Cloud-native / Welke soorten Kubernetes-partners zijn beschikbaar in Nederland?

Veel bedrijven willen met het containerorkestratieplatform Kubernetes aan de slag. Verschillende soorten partners kunnen je hierbij helpen. Welke partner kan jouw organisatie echter het beste ondersteunen?

Welke verschillende Kubernetes-partners zijn er?

Een migratie naar containertechnologie wordt vaak gezien als dé volgende stap in applicatieontwikkeling. Het omarmen van containertechnologie en zetten van je eerste stappen op dit gebied is echter niet eenvoudig. Kubernetes wordt bijvoorbeeld al snel erg complex indien het systeem op grote schaal wordt ingezet. Zo moeten allerlei vraagstukken worden beantwoord. Hoe kun je een containeromgeving na implementatie succesvol orkesteren?

Verschillende soorten partners zijn in Nederland beschikbaar die jou bij de omarming van Kubernetes kunnen ondersteunen. Welk soort partner echter het meest geschikt is voor jouw organisatie is afhankelijk van jouw specifieke situatie. Welke soorten zijn er en wat is het verschil?

1. Public cloud provider

Is jouw organisatie cloud-native en beschik je intern over de juiste expertise? Dan is een public cloud provider voor jou wellicht een interessante partner. In de public cloud kan je jouw containeromgeving geheel naar eigen wens vormgeven en volledig zelf beheren. Dit brengt uiteraard wel de nodige complexiteit met zich mee en vraagt dan ook om de veel kennis.

2. Consultants

Is jouw organisatie niet cloud-native, maar wil je wel je zelf met de technologie aan de slag? Een consultant kan je op weg helpen en ondersteunen bij jouw transitie naar een cloud-native organisatie. Bijvoorbeeld door het trainen van jouw personeel, zodat zij de benodigde kennis opdoen en vaardigheden meester worden. Ook kan je bij consultants terecht indien je je team tijdelijk wilt uitbreiden met extra experts. Of juist een volledig team met experts nodig hebt.

3. Kant-en-klaar platform

Wil je geen omkijken hebben naar jouw Kubernetes omgeving? Dan kan een kant-en-klaar platform uitkomst bieden. Een dergelijk platform is volledig gebruiksklaar, wat veel gebruiksgemak heeft. Tegelijkertijd biedt het karakter van een kant-en-klaar platform ook minder flexibiliteit en keuzevrijheid. Dit beperkt de mogelijkheden voor het toespitsen van het containerplatform op jouw organisatie.

4. Managed service provider

Wil je zonder zorgen over een Kubernetes omgeving beschikken, maar wel invloed hebben op de onderliggende technologie? Een managed service provider biedt je het beste van twee werelden. Dankzij een managed service provider heb je geen omkijken naar jouw Kubernetes omgeving en doe je geen grote concessies op het gebied van flexibiliteit en keuzevrijheid. Jij kunt hierdoor optimaal profiteren van de mogelijkheden van containertechnologie en Kubernetes, en kunt je volledig richten op je kernactiviteiten.

Het selecteren van een Managed Kubernetes Provider

Als je kiest voor een managed service provider wil je uiteraard zeker stellen dat je de juiste keuze maakt. Verschillende selectiecriteria helpen je hierbij. In onze whitepaper ‘Kubernetes provider selecteren’ beschrijven we de tien belangrijkste selectiecriteria voor een Managed Kubernetes Provider:

  1. Certificering
  2. Skilled engineers in dienst
  3. Learning & coaching mogelijkheden
  4. Beschikbaarheid
  5. Schaalbaarheid
  6. Developer friendliness
  7. Self-service, hulp bij management of een combinatie
  8. Aantal jaren ervaring
  9. Hosting
  10. SLI en SLO

Benieuwd naar de mogelijkheden van Managed Kubernetes? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

True Ligan
Managed hosting sinds 2000