#FixJeTeamsMicrosoft Teams logo

Grijp terug naar de basis om het meeste uit Teams te halen

Met Teams kun je gemakkelijk documenten delen met collega’s in verschillende kanalen. Er is altijd wel een kanaal die je kunt weiden aan een bepaald onderwerp, project of afdeling waar je documenten op kunt slaan. En even chatten of videobellen is ook zo gebeurd. Logisch dus dat Teams massaal werd ingezet toen we opeens moesten thuiswerken.

FixJeTeams

De snelle inzet van Teams heeft echter ook een keerzijde. Binnen veel organisaties is Teams opengezet zonder duidelijke spelregels of adoptieplan. Hierdoor groeien veel Teams-omgevingen uit tot een oncontroleerbare wildgroei aan teams, kanalen en rondzwervende documenten.

Met het #FixJeTeams programma helpt Broad Horizon je Teams-omgeving te accelereren naar het nieuwe normaal.

FixJeTeams
FixJeTeams

Let op! Per 1 juni is True Workspace onderdeel van Pink Elephant. Informatie over workspace vindt je voortaan op de website van Pink Elephant.

Vraag het #FixJeTeams programma aan

Haal het allerbeste uit Microsoft Teams voor je medewerkers en je organisatie. Creëer een roadmap, breng je medewerkers in kaart met persona’s, leg de spelregels vast in een governanceplan en start het adoptieprogramma. Ga samen met Broad Horizon terug naar de basis om daarna te accelereren in het nieuwe normaal 🚀

  aanvragen

  Wat we doen in het #FixJeTeams programma

  1. Roadmap

  We kijken vooruit en maken de roadmap die je met Teams voor ogen hebt. Want tuurlijk; je hebt Teams snel ingeschakeld zodat thuiswerken mogelijk werd. Maar Teams is zoveel meer dan dat. Minder mailen. Een paperless office. Slimmer samenwerken in documenten. En daarmee de productiviteit van je medewerkers verhogen. Daarom maken we samen een plan om Teams te optimaliseren, zodat je er nog meer uit kunt halen.

  roadmap

  2. Persona’s

  We brengen scherp in kaart wie de personen zijn binnen je organisatie die van Teams gebruikmaken. Door persona’s te maken krijgen we een duidelijk beeld wie van Teams gebruikmaken. Daarnaast schetsen we duidelijk wat die persona met Teams voor elkaar moet krijgen (user story) en welk overkoepelend scenario daarbij hoort. Zo kunnen we Teams heel gericht afstemmen op de wensen van je medewerkers.

  3. Governance

  Zonder spelregels wordt Teams een ontzettende wildgroei. Je moet vastleggen wat de richtlijnen zijn voor het aanmaken van Teams. Waar wil je Teams positioneren binnen de organisatie? Welke teams ga je publiek positioneren en welke privé? Welke processen en handelingen leg je vast voor het aanmaken van nieuwe kanalen? Allerlei vraagstukken die je vast wil leggen in een governanceplan. Dus daar gaan we met jou eens goed over nadenken.

  4. Adoptie & change

  Zonder de inzet van je medewerkers blijft Teams een lege huls. Daarom is het altijd verstandig om een adoptieplan te maken. In een adoptieprogramma leg je vast hoe de organisatiecultuur in elkaar steekt, wie de ambassadeurs en sponsoren zijn om van Teams een succes te maken én hoe je iedereen meekrijgt om fan te worden.

  5. Productivity Score

  Als je Teams eenmaal hebt aangezet, wil je ook weten wat het effect van Teams is. Met de Productivity Score kun je monitoren of Teams daadwerkelijk bijdraagt aan de productiviteit van je medewerkers. Samen bepalen we welke metrics voor jouw organisatie belangrijk zijn en stellen we de monitoringtools in die je in staat stellen om het succes te bepalen.